» » » Leseni nadstrešek postavljen ob bok hiše

Leseni nadstrešek postavljen ob bok hiše

Ob vseh ostalih lesenih nadstreških in pokritih terasah, predstavljenih v naših prispevkih, tokrat predstavljamo še en primer, kjer smo leseni nadstrešek postavili ob bok hiše. Z njegovo postavitvijo smo zagotovili dodatno pokrito parkirno mesto za eno vozilo.

leseni nadstrešek
Leseni nadstrešek, postavljen ob bok hiše, tik ob vhodnih vratih.

Leseni nadstrešek za eno vozilo, postavljen ob bok hiše

V tokratnem prispevku predstavljamo še en leseni nadstrešek, dolžine približno 600 cm in širine 300 cm. Takšna velikost zagotavlja pokrito parkirišče za eno vozilo. Postavljen je ob bok hiše, v neposredni bližini vhodnih vrat, kar je še posebej praktično ob slabem vremenu.

Leseni nadstrešek
Konstrukcija je sestavljena iz sušenega naravnega smrekovega lesa ter ojačana s podpornimi rokami.

Leseni nadstrešek – konstrukcija

Celotna konstrukcija je sestavljena iz sušenega naravnega smrekovega lesa, ki smo ga že pred postavitvijo premazali z zaščitnim premazom. Za ohranitev naravnega videza lesa, smo uporabili brezbarvno lazuro.

Lesni nadstrešek je postavljen na šestih nosilnih stebrih, ki so na podlago pritrjeni z ustreznimi vroče cinkanimi podstavki.

Na stebre sta pritrjeni dve nosilni legi. Za večjo stabilnost, je zunanja lega s stebri povezana s podpornimi rokami. Podporne roke med notranjimi stebri in lego niso potrebne, ker je lega z vijaki pritrjena v steno objekta.

yx<cvxv<x
Smrekov opaž poskrbi za lepši videz, precej pa pripomore tudi k stabilnosti konstrukcije.

Leseni nadstrešek – opaž in podeskanje

Tudi špirovci so na konstrukcijo pritrjeni s temu namenjenimi vijaki, na njih pa je z zgornje strani pritrjen smrekov opaž.

Podeskanje” spodnje strani strehe sicer ni nujno potrebno. Ob tem, da služi predvsem za lepši videz, hkrati poskrbi tudi za dodatno stabilnost konstrukcije. Za podeskanje strehe se najpogosteje uporabljajo:

  • opaž, različnih širin in oblik
  • oblane deske
  • OSB plošče

Ne glede na to, za katero varianto se odločimo, je potrebno poskrbeti za ustrezno zaščito lesa pred vremenskimi vplivi in vlago.

Streha

Streho smo pokrili s kovinsko panelno strešno kritino, enako kritini na obstoječem objektu. Prav tako smo tudi za nosilne kljuke žlebov, žlebove ter zaključne obrobe, uporabili pločevino v enakem barvnem odtenku, kot na obstoječem objektu.

xyfvxvxx
Notranje lega je pritrjena na steno objekta, zato podporne roke niso potrebne.

O različnih izvedbah in možnostih izdelave si lahko preberete tudi v naših ostalih prispevkih, za vse, ki pa vas zanimajo podrobnosti, pa smo pripravili tudi vodnik za izbiro lesenega nadstreška.

Za dodatne informacije in ponudbo smo vam z veseljem na voljo čez spodnje kontaktne možnosti.