» » » Resnično zanimiv in unikaten kopalniški sestav

Resnično zanimiv in unikaten kopalniški sestav

Glede na to, da smo v prispevku Moderno kopalniško pohištvo in kopalniški sestavi za sodobne kopalnice, začeli s predstavitvijo predvsem za tiste, ki jih zanima moderno pohištvo za kopalnice, v tokratnem prispevku, predstavljamo naslednji set kopalniškega pohištva za sodoben izgled kopalnice.

Ta vas bo očaral s svojim izjemnim in inovativnim dizajnom oblike tako pod umivalniške omarice, kot umivalnika, ki pristoji tej omarici.

moderno pohištvo za kopalnice
Inovativna in unikatna oblika umivalnika in omarice pod njim. Uokrivljena linija se nadaljuje tudi v ločeni omarici ob umivalniku.

Kopalniški blok je na eni strani nekoliko ožji, kot na drugi. Prav tak dizajn nadaljujeta vgradna izvlečna regala pod umivalnikom. Predala (pod umivalnikom in tudi v omarici ob umivalniku) omogočata mehko zapiranje in neslišno delovanje. Obenem pa je tak blok mogoče dobiti v dimenzijah 900, 1200 in 1400 milimetrov.

Moderno pohištvo za kopalnice seveda krasi individualna LED osvetlitev. Na spodnji sliki primer takšne osvetlitve.

moderno pohištvo za kopalnice
LED osvetlitev omarice z ogledalom nad umivalnikom.

V tem sestavu kopalnice ni nujno, da sta predala pod umivalnikom ločena od omarice. Kopalniški sestav omogoča, da namesto deljene rešitve, uporabite enojni, celoten sestav v enem kosu.

Tak primer prikazujemo spodaj:

moderno pohištvo za kopalnice
Moderen kopalniški sestav v enem.

Nenazadnje, pa za te, ki za svojo kopalnico iščejo pridih sodobnosti, predlagamo, da razmislijo o usmerjeni led osvetlitvi tudi celotnega kopalniškega ambienta in drugih elementov v kopalnici.

Na primeru spodaj smo ob predstavljenem kopalniškem sestavu, LED osvetlitev uporabili tudi na vhodu v tuš kabino.

moderno pohištvo za kopalnice
Sodobna kopalnica v celoti.

Kakšni materiali so uporabljeni pri teh sestavih kopalnic?

Pojdimo po vrsti 🙂

  • ličnice (njihova osnova) je izdelana iz mediapana, zgornji sloj pa je iz odporne mat ali sijaj folije. Ta omogoča enostavno čiščenje.
  • korpusi (notranjosti omaric) so izdelani iz trislojne 16 mm špan plošče, ki se barvno čimbolj ujema z izbrano ličnico. Vidni robovi korpusov so zaščiteni z ABS folijo, ki omarice dodatno ščiti pred udarci in vdorom vlage. Zadnja stran omaric je zaprta s 4mm mediapan ploščo.
  • police so izdelane iz 16mm plošče in z vseh štirih strani obdelane z ABS folijo.
  • okovja so nastavljiva v treh dimenzijah, so kovinska in imajo odpiralni kot 110 stopinj. Klik sistem omogoča enostavno snemanje vrat. Kar uporabimo, ko želimo temeljito čistiti robove vratic in korpus omaric.

Kako je z obešanjem takšnega kopalniškega sestava na steno?

Kopalniški sestav omogoča enostavno montažo. Omarice je mogoče nastavljati v treh smereh brez snemanja omarice. Obremenitev okovja znaša 55 kilogramov, za umivalnik in omarice pod njim pa 100 kg. Okovje je s pokrovčkom prekrito iz notranje strani omarice.

Kakšni so predali in vodila?

Vodila predalov, stranice predalov in visokih predalov, so izdelane iz kakovostnih kovin, kar omogoča gladko in enostavno zapiranje, dno predala pa je iz 16 mm tri slojne špan plošče. Večina kopalniških programov, ki jih predstavljamo, serijsko omogoča »tiho zapiranje«, pri nekaterih programih, pa se tiho zapiranje predalov, šteje kot doplačilo.

Kako je s steklenimi deli?

Vse police in ogledala imajo brušene in polirane robove.

Kako je z električnimi deli?

Vsi vgrajeni električni deli so zakonsko preizkušeni. Vse ogledalne omarice so opremljene s stikalom in vtičnico, vsa ogledala pa s stikalom za luč.

Iz kakšnega materiala so umivalniki?

Pri umivalnikih lahko izbirate med štirimi visokokakovostnimi materiali: mineralni marmor, lavandino, kaljeno steklo ali keramika.

Kako je z osvetlitvijo?

Pri osvetlitvi ogledal in ogledalnih omaric lahko izbirate med osvetlitvijo z varčnimi žarnicami ali še posebej varnimi in trajnimi  LED lučmi. Pri večini programov je omogočena dodatna LED osvetlitev umivalnika, ki je montirana kar na ogledalno omarico. Pri nekaterih programih pa je možna tudi LED osvetlitev med korpusom in umivalnikom.

Kako je z ogledalnimi omaricami?

Vse ogledalne omarice so opremljene z enotnim stikalom in vtičnico. Izbirate lahko med številnimi ogledalnimi omaricami z enojnimi ali dvojnimi ogledali (ogledalo je tudi na notranji strani), ter različnimi vrstami osvetlitve –  z varčnimi žarnicami, vgradno-navpično osvetlitvijo ali vodoravno  LED osvetlitvijo. Dodatne luči je mogoče vgraditi tudi na omarico ali pod omarico.

Za hitre odgovore na dodatna vprašanja ali informativno ponudbo, predlagamo hiter skok na našo stran: www.novakopalnica.com