» » » Nakup pisalne mize – 2 praktična napotka kako hitro ugotovite ali je izbrana pisalna miza, primerna za vas

Nakup pisalne mize – 2 praktična napotka kako hitro ugotovite ali je izbrana pisalna miza, primerna za vas

Razen, če ne kupujete ravno tipske pisalne mize ali manjše pisalne oz. računalniške mizice za otroško sobo, kjer nemalokrat najhitreje in tudi najceneje pridete do poceni pisalnih miz, preprosto preko spletnih trgovcev (npr. Pohištvo123), je najbrž v vseh ostalih primerih, modro biti pozoren na nekaj pomembnih detajlov v zvezi z nakupom pisalne mize. Navsezadnje ne gre pri nakupu pisalne mize za produkt, ki ga kupujemo za zgolj eno ali dve leti.

.

Spodaj smo, za naše obiskovalce spletne strani, tokrat, pripravili kratke in praktične napotke, ki se vam jih splača upoštevati, še posebej, če ste pred nakupom večje (ali več) pisalnih miz ali pa, če za svoje potrebe, iščete specifično pisalno mizo.

.

Kako (na hitro) ugotoviti ustrezno in najbolj primerno dimenzijo za vašo bodočo pisalno mizo?

.

Preden se sploh začnemo zanimati za nakup pisalne mize iz stilskega vidika (oblika, vrsta materiala in izgled), je vredno dobro vedeti kakšne dimenzije bodo za našo pisalno mizo najbolj primerne.

.

Osnovno pravilo glede ustrezne višine pisalne mize pravi, da bi namizna ploskev morala biti v takšni višini, da se, ko stojimo ob mizi, pisalna površina stika z našimi dlanmi.

.

S tem preprostim pravilom, boste zadostili ustrezni višini pisalne mize, ne glede na to, koliko je star uporabnik mize. Seveda pa pri tem ne bo odveč opomniti, da, če kupujete pisalno mizo za otroka, da v tem primeru, poskušate izbrati pisalno mizo z nastavljivo višino pisalne površine (zaradi hitre rasti otrok, velja podobno pravilo tudi za nakup pisarniškega stola (ki ga je mogoče nastavljati po višini)).

.

Drugo, tudi zelo praktično in uporabno pravilo pri iskanju odgovora katera in kako visoka naj bo pisalna miza, pa je, da mora biti pisalna ploskev tako visoka, da na njo brez težav položimo komolce, le ti pa so v primerjavi s hrbtenico v pravokotnem položaju. Ali je višina pisalne mize ustrezna, pa boste ugotovili, če se boste v takšnem položaju, brez težav, dotaknili oči s konicami prstov.

.

Glede širine pisalne ploskve je seveda razumljivo, da je najbolj primerna pisalna miza za nakup tista, ki omogoča dovolj delovne in pisalne površine, a tudi tukaj, znova zaradi cene pisalne mize, bodimo malenkost bolj natančni. Pisalna miza tudi ne more biti prevelika, ker kot takšna ne sodi v marsikateri delovni prostor.

.

Zato je najbolje, če kupimo takšno pisalno mizo, ki levičarjem omogoča dovolj delovne, proste površine na levi strani, desničarjem pa na desni. Ob tem računajmo, da bo po vsej verjetnosti zraven računalniške tipkovnice, dovolj prostora še najmanj za računalniški monitor in pa tudi morebitno svetilko in druge, dodatne pisarniške oz. delovne pripomočke.

.

nakup pisalne mize

Kako (nemoteče) umestiti pisalno mizo v prostor?

.

Največ razprav pri nakupu pisalne mize, se pogosto niti ne tiče same velikosti in višine izbrane mize, temveč njene ustrezne postavitve in umestitve v prostor. V tem pogledu, bodite spet pozorni na to, ali bo mizo uporabljal desničar ali levičar. Desničarjem naj dnevna, naravna svetloba, do mize dostopa iz leve strani (da si ne delajo sence). Obratno velja za levičarje.

.

Sama postavitev pisalne mize v prostor je seveda odvisna od ostalih pohištvenih elementov in prostorskih možnosti. V idealni sliki naj bo pisalna miza v prostoru postavljena tako, da sedečemu za mizo, omogoča vpogled v prostor in pogled na vhodna vrata v prostor.

.

Vse sodobnejše pisalne mize, danes dodatno ponujajo vgradne elemente za elektro, mrežno in ostalo inštalacijo ter napeljavo, premične regale pod mizo ali fiksne regale ter dodatne odlagalne police po potrebi.

.

kotna pisalna miza

Kak les uporabiti za pisalno mizo?

.

Pisalne mize, so, tako kot vse ostalo pohištvo, lahko izdelane iz različnih vrst lesa. Najcenejše pisalne mize so tiste, ki so izdelane iz iveralnih plošč in imitacij pravega lesa. Le te pa imajo ponavadi namizno ploskev obrobljeno z različnimi dekorji abs robov.

.

Cenovno dražje so pisalne mize iz pravega, masivnege lesa, najdražje pa tiste, ki imajo dodatno izdelane štukature, obrobe in so izdelane stilsko (1) in s specifičnimi posebnostmi (rustikalne, starinske, ipd…).

.

moderna pisalna miza