» » » Prikaz izkoristka celotne zidne stene za postavitev pohištva v otroški sobi

Prikaz izkoristka celotne zidne stene za postavitev pohištva v otroški sobi

V prispevku, ki smo ga pripravili v nadaljevanju, je tokrat prikazan 3d izris, na katerem je predstavljena otroška soba s pisalno mizo, dvignjeno posteljo in vgradno omaro.

Prostor v otroški sobi je namenjen fantu, mladostniku, sam prostor otroške sobe pa je zasnovan v skoraj pravilno, kvadratno sobo.

Vhod v sobo je iz desne strani, nasproti vhodnih vrat pa zidno steno zapolnjuje okno, pod katerega je predvidena pisalna miza s predalčnikom.

Za postavitev pohištva po otroški sobi je namenjen izkoristek prostora vzdolž celotne zidne stene od okna pa do vhodnih vrat (podoben predlog, le, da ne gre za omaro z drsnimi vrati in, kjer je namesto ene postelje, predviden pograd, si lahko ogledate v tem zapisu).

Postelja na spodnji skici je nekoliko dvignjena in poravnana z višino pisalne mize:

.

povišana otroška postelja
Povišana otroška postelja z dodatnimi predali.

.

Prostor pod posteljo je izkoriščen za namestitev dodatnih štirih, izvlečnih predalov na levi, na desni pa ostaja še ravno dovolj prostora za štiri odprte police za odlaganje.

Pisalni del je, kot že rečeno, zasnovan pod okno in sega v celoti do kota zidne stene. Na svoji levi je pod mizo predviden dodaten predalnik s tremi izvlečnimi predali. Sama postelja pa se v svojem nožnem delu zaključuje z večjo, dvodelno vgradno omaro z drsnimi vrati, ki sega povsem do kotne zidne stene ob vhodnih vratih.

Pogled na celoten izkoristek zidne stene je prikazan na spodnji sliki:

.

izkoristek prostora v otroški sobi
Izkoristek celotne zidne stene.

.

V primerih, ko prostor otroške sobe to omogoča, se za postavitev pohištva, svetuje izrabo zidnih sten v njihovi celoti – saj na ta način ostaja ogromno odprtega in prostega prostora po sredini sobe. Le tega pa otrok izkoristi za igro, druženje in pa tudi postavitev kakšnih večjih igrač (železnic, maket iz lego kock, ipd…)

S predali v otroški sobi ne skoparimo.
V prvih letih otrokovega odraščanja, jih bomo izkoristili za pospravljanje manjše garderobe, v šolskem obdobju, pa jih bo, po vsej verjetnosti, tako ali tako prej premalo kot dovolj.

Predali postavljeni bliže pisalni mizi bodo uporabni za šolske reči in knjige, predali bližje garderobni omari, bodo ostali namenjeni spodnjemu perilu in nogavicam.

Omara, če je le mogoče, naj sega do stropa.
Na ta način bo prostor med omarnim stropom in zidnim stropom v celoti uporabljen, reči za drsnimi vrati pa v zgornjih delih omare, manj opazne. Ker je zgornji del garderobne omare, tudi težje dosegljiv, vanj pospravljamo reči, ki jih otrok ne potrebuje vsakodnevno (kovčki, škatle,…).

Kompleten vodič za izbiro ustrezne garderobne omare, za najrazličnejše prostore, boste našli na povezavi.

.

******

.

Če ste tudi sami interesent za ureditev otroške sobe po merah vaših prostorov, priporočamo tudi obisk spletne strani Otroškesobe.com. Na njej boste našli še več nasvetov in vsebin, povezanih z opremljanjem raznovrstnih otroških sob.