» » » 5 top idej za ureditev moderne mladinske sobe

5 top idej za ureditev moderne mladinske sobe

Nobena skrivnost ni, da so mladinske in otroške sobe, zaradi dinamičnega in hitrega življenja mladostnikov, in pa tudi zaradi trendov, ki se v mladinskih sobah, zelo hitro spreminjajo, najbolj podvržene spremembam, drugačnim željam in potrebam. Zato so danes v ospredju, predvsem takšne moderne mladinske sobe, katerih prostor je mogoče hitro spremeniti in mu tudi hitro spreminjati estetiko.

.

Primer moderne mladinske sobe za dva

.

moderne mladinske sobe
Primer moderne mladinske sobe za dva.

.

Na zgornji sliki je najprej, prikazan predlog ureditve in razporeditve pohištva v moderni mladinski sobi, ki jo bosta uporabljala dva.

Ležišči sta predvideni vzporedno, druga ob drugi, na vzglavni strani, pa ju povezuje skupna in povezana hrbtna stena z unikatno izdelanimi policami za odlaganje knjig, računalniških tablic, spominkov, mp3 naprav, cd-jev in podobnega.

Obe enojni postelji imata vsaka na svoji strani, premično in z dvema predaloma, opremljeno nočno omarico.

V osrednji del, med obe ležišči, je postavljena skupna in širša pisalna miza, ki pa se hkrati drži vezne police, dostop do nje pa imata oba najstnika, kar vsak iz svoje strani postelje.

.

Moderna mladinska soba
s povišanim ležiščem

.

mladinska soba povišano ležišče
Povišano ležišče, postavljeno v kot moderne mladinske sobe.

.

V zgornjem primeru je prostor mladinske sobe, zasnovan in opremljen za enega mladostnika. V tem primeru je ležišče dvignjeno, pod njim pa se nahaja, za celotno globino zgornjega, enojnega ležišča, prostorna in globoka, štiri delna, garderobna omara z navadnim, krilnim odpiranjem vrat.

K zaključenemu pohištvenemu ambientu, sodi tudi celotna hrbtna stena v svetli barvi naravnega lesa ter miza, ki jo je po potrebi, mogoče pomikati bližje ali dlje od samega ležišča.

V zgornjem delu ima v rumeni barvi ličnic garderobne omare pod ležiščem, lesna stena, dodatno opremljen del s tremi odlagalnimi policami.

Če kolebate med tipskimi mladinskimi, pohištvenimi rešitvami in mladinskimi sobami po naročilu, vam bo prav prišel tudi prispevek, kjer so opisane razlike med enimi in drugimi (na zgornji povezavi).

.

Mladinska soba s prostornim pisalno delovnim kotičkom

.

mladinska soba

.

Ker je v večini primerov urejanja modernih mladinskih sob, potreba pri opremljanju, usmerjena v povečano ležišče ter večji in prostoren pisalni kotiček, je na zgornji sliki, predstavljena ena izmed takšnih idej.

Povečano ležišče (180 x 200) ima v svojem vzglavnem delu, dodatno povišano tudi hrbtno steno, ta pa se nadaljuje še naprej po desni strani tako, da služi kot lesni hrbet tudi nočni omarici, postavljeni ob samo posteljo.

Pisalni kot je prilagojen razpoložljivemu prostoru.

Pisalna miza ima na svoji desni, dodatna dva izvlečna predala ter odprto polico nad njima, povišana in nekoliko ožja, od pisalne mize, pisarniška omara pa je svoj prostor našla na levi strani od mize.

Nad delovno površino sta pravokotno na stransko zidno steno nameščeni še dve, dodatni podaljšani polici.

K tej ideji priporočamo še: Nasveti ob nakupu mladinske sobe

.

Fantovska mladinska soba

.

fantovska mladinska soba
Ideja za ureditev fantovske moderne mladinske sobe.

.

V zgornjem prostoru se bo bolje počutil on.

Ureditev je minimalistična, celotna zidna stena pa zajema zgolj enostavno ležišče in ureditev pisalnega dela. Stenske police so nametane poljubno, a hkrati ravno v dimenzijah, da omogočajo postavitev, prilagojenega večjega regalnika in pisalne mize dodatnim premičnim regalnikom, v kot, ob okno.

Potrebna garderobna omara bo v takšnem primeru, svoj prostor našla, na nasprotni strani moderne mladinske sobe, sicer pa je zelo temeljit Vodnik za izbiro najrazličnejših garderobnih omar, predstavljen na priloženi povezavi.

.

Enostavna in praktična

.

moderna mladinska soba

.

Zgornja ureditev je preprosta in preprosto praktična.

Kombinacija rumenih in belih barv je zasnovana navzkrižno, tako, da je odlagalna polica na levi zgoraj in pisalna miza, desno spodaj, v rumeni, ležišče in garderobna omara pa v beli.

Pisalna miza poteka pravokotno na ležišče, pisarniški stol pa je predviden v prostor med ležiščem in mizo.

Levo od pisalne mize je zidna stena opremljena z dodatnimi policami, garderobna omara pa se nahaja za samo mizo.

.

*******

.

Če se tudi sami odločate za ureditev moderne mladinske sobe, se čez kontaktne možnosti, priporočamo za pogovor in pripravo informativne ponudbe, za vaš primer.