» » » 3 različni kontrasti pohištva za opremo spalnice

3 različni kontrasti pohištva za opremo spalnice

O pohištvu, ki ga dajemo v spalnice, odvečnih besed ne gre zgubljati. Klasična oprema spalnice najpogosteje zavzema posteljo (kot osrednji del spalnice), veliko garderobno omaro, nižjo komodo in ob straneh postelje, dve nočni omarici.

Pohištvo za opremo spalnice lahko izbiramo v velikih trgovskih pohištvenih centrih (kjer ponavadi dobimo ponudbo vnaprej predpisanih variant, a s toliko široke izbire, da je skoraj nemogoče ne najti primernega zase) ali pa pri mizarjih in pohištvenikih, ki izdelujejo pohištvo za opremo spalnice po meri.

Nekaj teh je že tudi tukaj na mizarstvo.si, več jih bo najbrž prišlo še s časom.

Tokrat nekaj idej kakšno pohištvo za opremo spalnice lahko izberemo

Primer umirjene in klasične spalnice

Za ljubitelje umirjenih tonov, rjave, lesa in klasike, predstavljam spalnico na prvi sliki spodaj. Spalnica vključuje že zgoraj omenjene klasične elemente (posteljo, omaro, dve nočni omarici ter komodo nad katero postavimo veliko ogledalo).

Pri tej spalnici je mogoče izbirati tako dimenzije postelje kot tudi dimenzije ostalih kosov pohištva. Postelja ima leseno vzglavje, na sliki je predstavljena v merah 160 x 200 cm, ob njej stojita dve nočni omarici, vsaka z zaprtim predalom na klasično odpiranje.

Velika omara na desni ponuja klasično odpiranje vrat, veliko vzdolžno ogledalo na sredinskih vratih, v vsakem prekatu v notranjosti omare pa po 8 polic ter dva predala na dnu omare.

Komoda na levi ponuja kar šest velikih in prostornih predalov z odpiranjem na poteg. Ogledalo nad komodo na spodnji strani omogoča polico za odlaganje.

Takšno pohištvo za opremo spalnice lahko dobite v različnih barvah lesa, naravnem lesu in tudi nekaterih barvah visokega sijaja (bela, bež,…).

Za stene barve takšne spalnice predlagam umirjene barve (bela, raznovrstni odtenki rjave), tla v klasičnem parketu ter pred posteljo veliko in prostorno, rjavo preprogo ali tepih.

pohištvo za opremo spalnice
Spalnica v rjavem

 

Nasproti miru in sproščenosti stoji energija in barve

Za tiste, ki svojih spalnih prostorov, ne vidijo zgolj kot sproščujoč kotiček ob koncu delovnega dneva, temveč želijo energijo in življenje prenesti tudi v ta del stanovanja, ponujam spodnji primer.

Veliko kontrastnih barv, ki jih lahko kombiniramo med posameznimi kosi tako pohištva, kot posteljnine na postelji in dekorjem na stenami, nam ob pogumnem izboru, nedvomno prinese svežino in energijo v prostor.

Takšno spalnico boste še posebej poudarili s skrbno izbranimi lučmi (po možnosti z nastavitvijo jakosti osvetljevanja), s stilskimi foto tapetami na stenah spalnice ali vratih omare v spalnici ter seveda s kakšnim kosom pohištva, ki mu boste dodali steklo ali ogledala.

Živa in “močna” bo vaša spalnica zagotovo, če boste v njej uporabili rdečo v kombinaciji s črno.

pohištvo za opremo spalnice
Popolno nasprotje zgornjega za mlajše in vse, ki pokajo od energije

 

Ne morete narediti napake, če se odločite za belo

Spalni prostori v beli barvi ne bodo nikoli iz mode in trendov in zagotovo z njimi ne boste naredili napake. Bela je še posebej primerna za manjše spalnice (ki jim doda volumen), kakor tudi za večje (v katerih poudari zračnost in prostornost).

Bela v kombinaciji svetlih bež in rjavih tonov, bo vaši spalnici dajala pridih umirjenosti in klasike, če boste belo kombinirali z zlato ali srebrno, boste v spalnico spustili pridih prestiža, ekstravagance in luksuza.

pohištvo za opremo spalnice
Bela v kombinaciji s svetlimi, rjavimi toni

Če si želite individualnega predloga za opremo vaše spalnice, se priporočam. Ali vabim k članku, ki sem ga namenil idejam za opremo mladinskih spalnic. V nasprotnem, vas lepo pozdravljam in želim fantastičen izbor. Predvsem tak, da se boste počutili dobro.