» » » Ideje in 3d predlogi za opremljanje mladinskih sob

Ideje in 3d predlogi za opremljanje mladinskih sob

v tokratnem prispevku predstavljam mladinske sobe po merah in naročilu posameznika.

O tem, kdaj posežemo po opremljanju naših prostorov s pohištvom po meri, več ali manj, pišem v več prispevkih v moji rubrikiZato tokrat prednosti izbire pohištva po meri, preskočim in grem kar na predstavitev idej za mladinske sobe po naročilu.

Mladinska soba s pogradom

Posebej napisan prispevek, namenjen pogradom, si lahko ogledate tukaj. Na spodnji sliki pa ideja kako si lahko daste izdelati pograd po merah vaše mladinske sobe. Prednost takšne rešitve je v tem, da ista površina v bistvu zaseda tako ležišče, omara, regali in mizica za delo, vred.

Zato je tak pograd primeren za manjše prostore in pa tudi mladinske sobe, ki si jih deli več najstnikov. Pri izdelavi takšnega kompleta lahko sami izberete število predalov, kateri izmed njih se bodo zapirali, jasno, barve na predalih in tudi dimenzije. Ležišče lahko postavite višje ali pa recimo celoten sestav razširite z več predali.

izdelava mladinskih sob po naročilu
Mladinska soba s pogradom

Izdelava mladinske sobe po naročilu – v trendu

Spodnja slika je primer trendovsko urejene mladinske sobe, kjer je sicer ležišče ponovno nekoliko dvignjeno od tal. Njegova višina je izenačena z višino delovne površine ob postelji. Praktičen, prazen prostor pod ležiščem pa v tem primeru ponovno izkoristimo za dodatne predale in komodico.

Nad ležišče smo postavili še dodatne police za cd-je, celotne abs obrobe pa opremili z barvami sten mladinske sobe. Enake barve smo uporabili tudi za ličnice zgornjih predalov kot tudi dekor fototapete na stenah in tako celoten pohištveni ambient sobe povezali z enakimi barvami sten, v celoto.

izdelava mladinske sobe po naročilu
Mladinska soba v zelenem

3d izris predloga mladinske sobe za mlajši punčki

V spodnjem primeru smo stranki predlagali opremo mladinske sobe za dve odraščajoči dekleti. Ker gre za manjšo sobo v bloku, smo ponovno predlagali rešitev s pogradom (tokrat v kotu), na okenski strani sobe pa predlagali izdelavo mize po meri, ki jo lahko uporabljata obe dekleti. Na desni strani sobe predlog vgradne omare.

izdelava mladinske sobe po naročilu
3d predlog izrisa mladinske sobe

3d predlog postavitve pohištva v mladinski sobi za enega

Naslednja slika je predlog opremljenosti mladinske sobe, ki jo bo uporabljal en otrok. V kot smo postavili omaro, izdelano po meri, ob njen bok mizo s predalčniki ter višje nad delovno površino, odprte poličnike za knjige in ostala učna gradiva. Vzglavni del ležišča smo dodatno opremili s policami za odlaganje reči, ki jih želi imeti otrok pri roki tudi takrat, ko je v postelji.

izdelava mladinskih sob po naročilu
3d izris opremljenosti mladinske sobe za enega

Da ne bomo ostali smo pri 3d idejah in predlogih, še nekaj skic izvedb:

Na prvi sliki (spodaj) smo mladinsko sobo v popolnosti opremili z velikim številom predalov, posebnim regalom za televizijo, odprtimi regali nad omaro ter povezali delovno ploščo z regali in ležiščem. Za lesni material smo uporabili bel iveral, predhodno pa predlagali uskladitev barv tudi na tleh in stenah, kjer se ne nahajajo omare.

izdelava mladinske sobe po naročilu
Mladinska soba po naročilu v belem

Predlog za omare v mladinski sobi

Ker so mladinske sobe tiste, kjer se potreba za omarami za igrače, zelo hitro spremeni v potrebo za omarami za najstniško garderobo (katere je vedno preveč :)), smo v spodnjem primeru priporočili vgradnjo velike vgradne omare po meri, ob njej pa še manjšo komodo in predalčnik v isti izvedbi.

izdelava pohištva za mladinske sobe po naročilu
Omare v mladinski sobi

Večja in prostorna mladinska soba

Na zadnji sliki predstavljam še primer večje mladinske sobe, v kateri smo vzdolž celotne stene opremili regale in police, po meri. Vmes smo na nekaj predalov pustili odprtih (za dekor, knjige), nekaterim pa dodali ličnice, da si lahko otrok vanj pospravi reči, ki jih ne želi razkazovati ravno vsem obiskovalcem.

izdelava mladinskih sob po naročilu
Mladinska soba z veliko regali in policami

Kot dodaten predlog opremljanju mladinskih sob, predlagam, da preberete tudi moj zapis na temo izdelave posteljnih okvirjev po meri, še posebej, ker je celotna izdelava mladinske sobe po naročilu, pogosto tesno povezana tudi z izdelavo posteljnega okvirja, po nam želenih merah.

Če boste potrebovali nasvet za opremo, se z veseljem priporočam.

V vsakem primeru pa želim odličen izbor.