» » » Postavitev kotne vgradne omare

Postavitev kotne vgradne omare

Vgradne omare, ki si jih damo vgraditi najpogosteje v spalnice, garderobne sobe, otroške sobe in predsobe, so ponavadi vgrajene od tal do stropa in od enega zidu do drugega.

To je najpogostejša postavitev. Primerna za prostore, ki imajo zidove že postavljene tako, da v njih sodi vgradna omara. Predvsem novejše grajena stanovanja imajo prostore za postavitev vgradne omare že vnaprej zasnovane. Za te primere je dovolj, če natančno pomerimo prostor, izberemo nam ustrezne materiale in barve ter določimo notranjost takšne vgradne omare.

Ker pa so vgradne omare delane povsem po merah vsakega prostora posebej, jih je mogoče vgraditi tudi v ne vnaprej pripravljene prostore za vgradne omare. Tako jih lahko damo ob stene, kjer ni dveh zidnih stranic. Lahko jih postavimo vzdolž sten kjer ni niti ene zidne stranice (in so vpete v tla in strop ter hrbtišče).

Lahko jih postavimo tudi v kot.

Za postavitev kotne vgradne omare bomo morali upoštevati dolžini obeh kotnih stranic, potrebno višino od tal do stropa ter želeno globino takšne omare. Obenem kotna vgradna omara od nas zahteva tudi razmislek kako nameravamo dostopati do kotnega dela omare in iz katere strani se naj drsna vrata v kotni omari stikajo s kotno stranico.

Postavitev kotne vgradne omare – primer v garderobni sobi

Pri kotnih vgradnih omarah se boste morali odločiti iz katere strani kota želite, da police segajo do zidnih stranic. Postavitev polic v notranjosti kotne vgradne omare je poljubna. Po želji pa imate možnost tudi izbirati barve in vrsto materialov v notranjosti kotne vgradne omare.

Tudi pohištveni elementi znotraj takšne omare so poljubni. Izbirate lahko med košarami, klasičnimi in izvlečnimi obešalnimi palicami, različnimi vrstami predalnikov z različnimi vrstami odpiranj (predalniki na dotik, push in pull predalniki, enostavnimi predali z železnimi ogrodji, predalniki s točno določeno globino,…).

.

postavitev kotne vgradne omare
Primer postavitve kotne vgradne omare iz terena

Primer postavitve kotne vgradne omare v dodatno osvetljeni garderobni sobi

Vgradne omare, vgrajene v garderobni prostor (sobo) pogosto garderobo dodatno zatemnijo. Še posebej, če je naša garderobna soba brez dodatnih stranskih ali strešnih oken, ki bi omogočala naraven vir svetlobe, bomo v tem primeru morali poiskati rešitev z inštalacijo dodatnih virov svetlobe.

Pred vgradnjo omar v takšne garderobne sobe zato naši svetovalci prostor natančno pregledajo in predlagajo tudi postavitev električnih inštalacij glede na postavitev kotne vgradne omare v garderobi.

Če je naš garderobni prostor postavljen že vnaprej, je nekatere “podaljške” in spremembe električnih inštalacij mogoče narediti tudi v času montaže vgradne omare.
.

kotne vgradne omare za garderobno sobo
Dodatna osvetlitev kotne vgradne omare v garderobni sobi

Prednosti postavitve kotnih vgradnih omar

Še posebej koti v stanovanju so zasnovani tako, da ob njih potekajo najrazličnejše cevi (centralne kurjave, plinske cevi, odtoki in drugo) ali vodovodne ter elektro inštalacije.

Zaradi teh je mnogo gospodinjstev prepričanih, da zato ne more popolnoma v kot “stisniti” svoje omare in tako v celoti izkoristiti prostor v določeni sobi.

Ker so vgradne omare delane po meri, to pomeni tudi, da se lahko po meri prilagaja tudi notranjost vgradne omare. Police v notranjosti je mogoče prilagoditi cevem, zidne in dimniške ovire je mogoče zakriti s po meri izdelanimi policami in omarnimi prekati, ki potekajo ob teh ovirah. V mnogih primerih je z vgradnimi omarami mogoče prekriti tudi peči centralnega ogrevanja, bojlerje, električne omarice in podobno.

postavitev kotne vgradne omare
Prilagoditev polic znotraj kotne vgradne omare

Če tudi vas zanima ali je mogoče postaviti v vašem stanovanju vgradno omaro v kot, bomo veseli kontakta čez spodnjo povezavo in vam z veseljem pripravili informativno ponudbo.