» » » Koristno pri opremljanju predsob

Koristno pri opremljanju predsob

Predsoba nedvomno velja za zdaleč najbolj prehoden in frekventen prostor, saj jo najpogosteje “prečkajo” tako družinski člani, kot naši gostje in obiskovalci. Glede na način gradnje, se predsoba razlikuje na ožjo in daljšo v obliki hodnika (kar velja predvsem pri starejših gradnjah), ter odprto predsobo, ki jo najdemo predvsem pri novejših gradnjah hiš in stanovanj.

predsoba
Po meri izdelana vgradna omara v predsobi. Z dekorativnim pasom na drsnih vratih.

Med “obvezno” pohištveno opremo, ki jo ima vsaka predsoba, sodi omara za čevlje, garderobna omara, obešalnik ali obešalne palice za plašče v omari ter ogledalo ali obešalna stena z ogledalom. Dodatno, odvisno od velikosti in možnosti, ima predsoba še police ali predalčnike za odlaganje ključev in drobnarij, dodatno komodico za odlaganje kap in rokavic, koš za dežnike in podobno.

predsoba
Vgradne omare na hodniku

V našem podjetju izdelujemo predsobe po meri. Vaša predsoba bo najprej pomerjena iz strani naših svetovalcev, nato bomo predlagali postavitev pohištva v njej in vam pripravili informativno ponudbo. Izdelava pohištva, ki bi ga zajemala vaša predsoba, se nato začne šele po potrditvi vašega naročila.

predsoba
Po meri izdelane omare v predsobi – v kot.
Predsoba in značilnosti v njej

Za predsobe je značilno, da si vsi želimo, da bi pohištvo v njih zavzemalo čim manj prostora – saj ga potrebujemo čim več (toliko bolj, če je družina večja ali v primerih, ko so pri nas obiski).

predsobe
Svetla omara v predsobi

Druga značilnost opremljanja predsobe je, da si želimo, da je naša predsoba svetla. S pohištvom, ki ga bomo postavili v predsobo si ne želimo zapirati pogleda navzven, zastirati oken ali narediti celoten predprostor temačen. Praktična in najpogosteje uporabljana rešitev za to je svetlo in belo pohištvo.

Prostor v predsobi lahko še bolje izkoristimo, če vanj vgradimo vgradne omare z drsnimi vrati. Namesto prostora, ki bi ga zavzemala obešalna stena z ogledalom, pa ogledalo namestimo enostavno kot drsna vrata na omari. Prednost teh omar je tudi v tem, da jih lahko zmontiramo od ene do druge stene ter od tal do stropa. Na ta način nam tudi ob ali na omari ne bo ostajalo nič odvečnega prostora.

Če nam steno zastira okno, lahko tisti del sten opremimo z nižjo komodo, ki jo prav tako vgradimo do nasprotne stene. Tako prostor ostane odprt in svetel, hkrati pa bo celotna stena izkoriščena z omarami.

Če je naš predprostor ali predsoba, dolg hodnik brez oken, katerega bo vgradnja pohištva še dodatno zatemnila, si lahko tako v notranjosti omar kot tudi pred njimi omislimo dodatna svetila. Služila bodo kot dekorativna svetila, obenem pa celotni predsobi dajala dodatno svetlobo.