» » » Razlike med regali, primernimi za dnevne sobe

Razlike med regali, primernimi za dnevne sobe

Glede na to, da je v ponudbi regalov, ki so namenjeni kot osnovno ali dodatno pohištvo za dnevne sobe, danes mogoče najti praktično nepregledno množico najrazličnejših, smo se v tem prispevku odločili pojasniti nekatere najpomembnejše razlike med posameznimi izmed njih.

regali za dnevni prostorRegale za dnevne sobe, najprej in v prvi vrsti kupujemo kot del celotnega sestava dnevne sobe, tako, da se še vedno največ regalov dejansko proda v okviru celotne opreme oz. v okviru vsega pohištva za dnevni prostor.

.

Regali za dnevne sobe skozi zgodovino

.

Z željo po raznolikosti ponudbe pa so tudi proizvajalci, specializirani za izdelavo pohištva za dnevne sobe, prišli do spoznanja, da mnogo gospodinjstev, predvsem pri svojih prenovah, ne kupi več celotnega pohištva povsem na novo, ampak, da obstaja prav poseben segment kupcev pohištva za dnevne sobe, ki v bistvu dokupuje potrebne in zgolj manjkajoče ali obrabljene kose pohištva.

Tako je pri večini največjih ponudnikov pohištva za dnevne sobe, nastala prav posebna programska veja, ki je začela ponujati regale za dnevne sobe, po hitrem porastu povpraševanj, pa se je proizvodnja le teh, morala razširiti na njihove različne barvne kombinacije, na vedno večje možnosti dodatkov ter seveda na doseganje maksimalno ugodnega razmerja med ceno in kakovostjo.

Slednje je botrovalo tudi temu, da so se ponudbi regalov morali cenovno prilagoditi tudi tisti, ki izdelujejo pohištvo in regale za dnevne sobe, po naročilu.

.

Kako izberemo primerne dnevne regale, brez, da za njih zapravimo celotno premoženje?

.

regali za dnevne sobeGlavne razlike med regali, ki jih izbiramo za dnevne prostore, izhajajo iz njihovih barvnih možnosti, ki jih ponujajo ponudniki lesnih vzorcev. Čeprav se je kot najbolj hvaležen material za izdelavo regalov, izkazal kar iveral (zaradi cenovnih razlogov in zaradi možnosti njegovega prilagajanja), velja obenem poudariti, da je med regali za dnevne sobe, priljubljen material tudi steklo (za vitrine s kozarci, minibar v dnevni sobi, itd…), visok sijaj za moderen izgled dnevne sobe ter tudi naraven les (oz. njegove imitacije s površinami, okrašenimi z vidnimi lesnimi vzorci in strukturami).

Še posebej v zadnjem času je vse bolj uporaben tudi reliefni vzorec na površinah pohištva v dnevnih prostorih, ki ne samo na izgled, temveč tudi na otip, dodatno prispeva k občutku domačnosti izbranega pohištva.

Pri izboru regalov moramo, glede na njihove razlike iz vidika izdelave, biti pozorni predvsem na to v kakšnem stilu si želimo opremiti naš dnevni prostor, sicer pa boste opazili, da se že vrsto let, v ospredje pohištvenih modnih trendov, uvrščajo svetli materiali, nizki regali in skandinavsko, nordijski stil opreme bivalnega prostora.

Če vas zanima še več informacij v zvezi z regali ter ostalimi praktičnimi rešitvami v zvezi z opremljanjem dnevnih sob, vas povabimo, da si ogledate tudi prispevek Namesto sten, lahko za prihranek prostora, uporabimo omare.