» » » Ideje za stenske knjižne police

Ideje za stenske knjižne police

Ker nekaj zadnjih prispevkov tukaj na Mizarstvu.si, namenjam opremljanju dnevnih sob, tokrat predstavljam nekaj možnosti za izdelavo stenskih knjižnih polic.

Nekaj zanimivih sestavov za dnevne sobe je prikazanih še v priloženi povezavi, a so tam po večini predstavljeni takšni, kjer so police del celotnega pohištvenega sestava za dnevno sobo. Če imamo manj prostora ali, če potrebujemo zgolj nekaj dodatnega prostora za svojo najnovejšo pridobljeno knjižno zbirko, ne bomo šli ravno v nakup novega sestava, kar na vrat na nos.

Omislimo si lahko povsem samostojne, ponavadi stenske knjižne police.
Ljubitelji preprostih, hitrih, enostavnih in tudi cenovno ugodnih rešitev, boste najbrž posegli po klasiki (slika spodaj):

stenske knjižne police izdelava
Enostavne knjižne stenske police

V bližnji trgovini (Obi, Merkur, Bauhaus) ali podobni, zberete preprosto vrsto lesa, ustrezno število zidnih stenskih nosilcev in dodatne stenske knjižne police lahko v enem popoldnevu namestite na stene, sami.

V nadaljevanju prikazujem nekaj možnosti kjer vam lahko knjižne police izdela mizar ali za idejo povprašate nas, notranje opremljevalce.

Ideje za stenske knjižne police v dnevnih sobah

Na minimalizem in prostornost prisegajo pristaši odprtih in zračnih dnevnih sob. Za takšne primere lahko steno ob televizorju in drugih avdio napravah izkoristite za namestitev enostavnega odprtega regala s policami za knjige. Regalu poljubno razporedite predalčnike, tako, da ga boste lahko uporabljali za knjige, cd in dvd-je, morebitne “stare” vinilke, kristalni dekor in drugo.

stenske knjižne police
Stenske knjižne police z odprtimi regali

 

Moderne, stenske knjižne police

Razgibane in praktične stenske knjižne police, dobite tudi, če se igrate z vertikalami in različnimi oblikami. Na spodnji sliki rešitev za stenske knjižne police, razvrščene neenakomerno in v različnih oblikah. Na sredini, med dvema sklopoma vodoravnih polic, police v obliki kocke.

stenske knjižne police po meri
Modern izgled knjižnih stenskih polic

Vgrajene stenske knjižne police

Če nam prostor omogoča, ali, če imamo stene v dnevni sobi razporejene tako, da lahko v njih vgradimo police, je praktičen predlog za dodaten prostor, ki ga dobimo s policami ta, da enostavno v zidne utore in med neravne stene, vgradimo police po meri (od enega do drugega zidu). Primer spodaj:

izdelava vgrajene stenske knjižne police
Vgrajene stenske police, izdelane po meri

Bolj retro stil v dnevni sobi bomo dosegli, če si privoščimo police, ki barvno odstopajo od ostalega pohištva v dnevni sobi. Nad na primer črno komodo, postavimo široke in bele police v raznovrstnem položaju (slika spodaj).

stenske knjižne police
Stenske knjižne police v belem. Nad črno komodo.

Stenske police za v kot

Skoraj v večini dnevnih sob (in tudi drugih prostorih) so koti najmanj izkoriščeni. V njih kvečjemu postavimo kakšno svetilko ali notranjo rastlino. Lahko pa si tudi za kote naših prostorov omislimo police. Primer spodaj:

stenske knjižne police v kotu
Police za knjige v kotih

Če res zmanjka prostora…

Za tiste, ki jim res zmanjka prostora, si lahko temeljito in pestro rešitev s policami, omislimo v spodnjem stilu:

knjižne police
Raznovrstne police za knjige

Toliko o idejah za namestitev stenskih knjižnih polic.

Hvala za vaš čas in se beremo ob moji naslednji objavi.