» » » Dva primera notranje razporeditve opreme za blokovski stanovanji

Dva primera notranje razporeditve opreme za blokovski stanovanji

Izrisi notranje opreme so potrebni predvsem tam, kjer bodoče stanovalce pred samo fazo notranjega opremljanja, zanimajo možnosti razporeditve pohištva po prostoru, izbor barv, izbor luči in njihov vpliv na svetlobo v prostorih ter primerne kombinacije materialov glede na izbran stil in okus stanovanja.

Ugodni izrisi notranje opreme pa vključujejo izris načrta prostora, izbor barv in materialov, izbor in razporeditev luči, keramike, tlakov. V bistvu vse, da lahko svojo idejo čimbolj natančno predstavite svojim izvajalcem in, da bo prostor dejansko opremljen tako kot želite.

Kaj vključuje idejna zasnova notranje opreme?

Načrtovanje in izris notranje opreme se najprej začne pri dobrem konceptu nizanja prostorov. Temu sledi smiselna in logična razporeditev elementov.

Šele nato se zaključi z igro barv, testiranjem materialov, vizualizacijo oblik ter estetiko.

Primer izrisa razporeditve prostorov in notranje opreme manjšega stanovanja za dva

Na sliki spodaj, gre za primer opremljanja manjšega stanovanja v bloku. Skozi vhodna vrata nas najprej pozdravi majhen predprostor, levo za vrati imamo dostop do sanitarij za goste. Iz predsobe desno vstopimo v kuhinjo, ki smo ji pri kuhalnem delu pustili odprtino za pogled k jedilniškemu kotu in dnevnemu prostoru.

Iz dnevne sobe nas pot vodi v spalnico, ki smo ji na eni strani uredili dostop do kopalnice, drugo stran pa zaprli z drsnimi vrati skozi katere vodi pot na balkon.

Omare v spalnici smo umestili ob steno, ki vodi v kopalnico.

ugodni izrisi notranje opreme
Primer izrisa notranjega opremljanja manjšega stanovanja

Primer 3d vizualizacije enosobnega, modernega stanovanja

Na spodnji sliki predstavljam primer 3d vizualizacije enosobnega stanovanja iz zornega kota dnevne sobe. Prostor na skupni površini zahteva opremo kuhinje, jedilniškega kota, izhoda na balkonsko teraso in dnevno sobo.

Kljub prostornim steklenim površinam, sem stranki dodal ogromno bele barve (tako sedežna garnitura kot ostalo pohištvo), za estetsko usklajenost in povezanost prostora pa uskladil barve nižje komode ob hladilniku, delovnega pulta v kuhinji in jedilniške mize.

Za tla v dnevnem prostoru sem predvidel rjavo, debelejšo podlago, odtenek rjave pa vključil tudi v hrbtno steno ob delovnem pultu v kuhinji.

Zaradi dostopa ogromno naravne svetlobe v prostor, sem dodatna svetila postavil na vhod ter nad kuhinjski pult in jedilnico.

Pri pohištvu me je zanimala usklajenost nizke sedežne garniture z nizko mizico na sredini dnevne sobe ter moderni stoli in tabure na nasprotni strani mizice.

ugodni izrisi opreme doma
Primer 3d vizualizacije

Za cenovno ugoden izris ali 3d predlog razporeditve notranje opreme, se priporočam čez spodnji kontakt. Obenem pa vabim, da si ogledate tudi primer predloga notranje razporeditve modernega stanovanja, ki sem ga objavil v priloženi povezavi.