Najboljši voziček marela

Trden dežnik voziček je odlična možnost za občasne izlete ali da čaka pospravljen v omari pri starih starših.

Kot slog se otroški vozički marele postopoma opuščajo v korist bolj priljubljenih in dražjih potovalnih vozičkov. V naši raziskavi leta 2023 smo v tej kategoriji našli manj kot ducat vozičkov, ki se še zlagajo po sistemu vozička.

Po novem krogu preverjanj vozičkov marela, ki so še naprodaj smo ugotovili, da naš dolgoletni izbor, udobni voziček Peg Perego Pliko mini, ostaja najboljša možnost. To je lahek, za uporabo enostaven otroški voziček, ki izpolnjuje vse osnovne potrebe staršev po dostopni ceni.

Mi smo izbrali voziček marela Pliko mini blagovne znamke Peg Perego

Otroški voziček Pliko mini ponuja vse bistvene funkcije, ki bi jih morda želeli pri otroškem vozičku, vključno s priročnim zlaganjem, sedežem, ki ga je mogoče

preprosto podreti, preprosto zaponko, veliko in dostopno košaro za shranjevanje. Obenem se ga odlično pelje. Pri teži 5,7 kg je dovolj lahek, da ga lahko prenašate naokoli, vendar še vedno dovolj trden, da ga občutite kot varnega na izletih. V širino meri 50 cm in gre enostavno skozi vsaka vrata in v vsako dvigalo. Morda pa bi bila potrebna izboljšava ročk za potiskanje, ki bi se lahko obračale za boljši občutek med vožnjo.

Otroški voziček Pliko mini je dobra izbira za družino, ki potrebuje lahek voziček za občasno uporabo in ne želi porabiti preveč denarja.

Marela vozički obstajajo že desetletja kot možnost lahkega vozička, ki se dobro zloži, vsekakor manj kot otroški vozički iz kompletov in je zato bolj primeren za potovanja.

Zakaj je marela vozičkov vse manj?

Vse bolj pa vozičke marela nadomeščajo tako imenovani kompaktni vozički, ki se zlagajo večkratno in imajo po zlaganju lahko celo manjši volumen kot marele vozički. Kompaktni vozički postajajo bolj priljubljena izbira, ker se zložijo v kompaktno obliko v velikosti kovčka in ne v obliko dolge torbe za golf, kot je to pri zlaganju na dežnik. Ob tem je prednost slednjih tudi zvezni ročaj zaradi česar jih je lažje potiskati z eno roko, kar je pri marela vozičkih z dvema ročajema skoraj nemogoče.

Marela vozički nimajo funkcij kot so reverzibilni sedež za malčka, velikih koles, nastavljivega vzmetenja in podobno. So bolj tudi bolj osnovni kot modularni sistemi – na nobenega ne morete namestiti avtosedeža ali novorojenčku prijazne košare. Upoštevajte, da so običajno najboljši za uporabo za otroke, ki so stari najmanj 6 mesecev. Večina jih je lahko uporabnih več let, vendar z zgornjo mejo teže običajno 15 ali 22 kg.

Dobri vozički marela morajo imeti naslednje lastnosti:

Morajo biti enostavni in po razumni ceni. Otroški voziček, ki ga boste morda izvlekli le občasno bi moral biti preprosta možnost, ki jo lahko zgrabite in greste in se vam ni treba vsakič znova učiti kako deluje.

Seveda je bistvenega pomena tudi cenovna dostopnost. Ker imajo vozički marela manj funkcij kot potovalni sistemi bi morali biti tudi cenejši od teh modelov.

Otroški vozički z zlaganjem na dežnik imajo vzdolžni pregib in dva ročaja za potiskanje podobna dežniku. To je v nasprotju z eno ročko, kot ga najdemo pri vozičkih polne velikosti in potovalnih vozičkih.

Kaj nam nudi Pliko mini

Voziček marela Pliko mini dobite ugodno v otroški spletni trgovini Bimbo.si.

Je enostaven za potiskanje in zlaganje, a ga je potrebno zaradi oblike ročajev skoraj vedno potiskati in krmiliti z dvema rokama. Kljub temu je dovolj enostaven za potiskanje po ozkih ovinkih in za krmiljenje z otrokom v sedežu in brez njega. Nekateri marela vozički imajo dokaj kompliciran sistem zlaganja zaradi večkratnih varoval, a pri Pliko mini teh težav ni saj se zlahka zloži in zaskoči.

Ima pet-točkovni pas, ki preprečuje, da bi se radoveden otrok nagnil do konca in se prekopicnil iz vozička. Enostavno prilagajanje zagotavlja varnost, ko otrok raste.

Pliko mini ima tudi prijetno ležalno površino, saj se naslon spusti zelo nizko. To je nepogrešljiva funkcija za spanje, ko bo vaš otrok omagal na poti.

Pomembna sta tudi dostojno velika strehica in dostopna in precej velika košara za shranjevanje pod sedežem.

Preberite še te naše podobne članke:
Najboljši otroški vozički – vse informacije na enem mestu
Kakšen otroški voziček je najboljši za pomlad