» » » Energetsko čiščenje prostora – kako vzpostaviti in vzdrževati dobre energije

Energetsko čiščenje prostora – kako vzpostaviti in vzdrževati dobre energije

Energetsko čiščenje prostora je veščina, ki so se jo včasih močno zavedali. Od tod namreč izhaja običaj posušene gobe, ki jo na veliko noč zjutraj uporabijo kot kadilo in z njo razkužijo prostore, kamor potem prinesejo sveže blagoslovljeno hrano in z njo tudi prebujeno / vstalo Svetlobo.

.

Predpogoj za uspešno energetsko čiščenje prostora pa je seveda fizično očiščenje prostora. Je pa res, da moramo včasih najprej prečistiti energije, da potem fizične stvari lažje organizirate in jih bolje prečistite.

.

Energetsko čiščenje prostora – kaj lahko naredite sami?

.

 • V 10l vedro vode dodate 1 kg soli in to pustite stati 7 dni v določenem prostoru, kjer ne bo moteče. To lahko postavite vEnergetsko čiščenje prostora kopalnico ali v klet, kjer tudi deluje, saj težke energije padajo navzdol in zato vse pristanejo v kleti.
  Po 7 dneh poglejte, če se je na vrhu naredila siva ali rumenkasta pena in če je, postopek ponovite še za 7 dni.

.

 • Naredite si svoj energijski sprej z eteričnim oljem sivke ter vode, zraven še dodate lekarniški alkohol in še kakšno eterično olje po izbiri. Eterična olja naj bodo naravna, da si z njimi še bolj ne zapacate energij prostora. Če imate dom poln navlake, potem jih uporabljajte vsak dan in sicer tako, da poškropite vse kote v vseh prostorih. Bodite pozorni, da škropite visoko, čim višje do stropa, da se potem te energije po kotih dobro razporedijo in začnejo delati spremembe. Če imate dom relativno čist, pa je dovolj 1 x tedenska uporaba tega spreja.

.

Če si želite profesionalni, sonaravni energijski sprej, vabljeni v spletno trgovino Angelca.si, kjer imate tudi večje možnosti izbora glede na to, katere energije si želite povabiti v vaš dom.

.

Kaj narediti za vzdrževanje dobrih energij v prostoru?

.

Energetsko čiščenje prostora - pranje in likanjeDa lažje vzdržujete dobre energije v prostoru, je potrebno narediti dvakrat letno večjo čistilno akcijo. Beljenje kuhinj z apnom na pomlad je bila pomembna navada v preteklosti, ki se je zaradi modernizacije v tem času čisto izgubila.

.

Tudi za Božič se je v vseh gospodinjstvih na veliko pralo in likalo ter urejevalo dom za prihod novih energij. Z dvakrat letnim generalnim čiščenjem se izognete kopičenju slabe energije, ki v dom pritegne najprej zadrževanje krame, potem slabih čustev, nato negativnih misli in pritiskov iz okolja, dolgoročno pa lahko povzročijo tudi obolenja domačih.

.

Kako se lotiti čiščenja prostorov pomladi?

.

Pomladansko čiščenje odpre energije doma za sprejem novih energij blagostanja in rasti, zato je v okviru tega čiščenja pomembno, da naredite naslednje stvari:

.

 • odstranite vso navlako (vse predmete, ki jih več kot eno leto že niste uporabili),Urejene omare za čist prostor
 • v omarah, predalih pustite vsaj malo praznega prostora, s tem pokažete Vesolju, da imate prostor za še kaj novega,
 • klet reorganizirajte glede na pomladanske dejavnosti in tudi v njej pustite prosta mesta za novosti,
 • podstrešje sprostite vseh starih stvari, zgoraj pustite samo nove stvari, ki čakajo na umestitev v dom,
 • dobro prečistite vse površine s kisom in vodo ali podobnimi naravnimi čistili,
 • če zaradi omar ne morete dobro prečisti kotnih delov prostora, uporabite po celotnem prostoru energijski sprej Kuan Yin, ki v dom prinese svežino in odpiranje novih energijam ljubezni in rasti.

.

Jesensko- zimsko energetsko čiščenje prostora

.

Pozno jesensko ali zgodnje zimsko čiščenje prežene bakterije, viruse, energije melanholije in depresije iz prostorov. To čiščenje spodbuja dobre odnose, krepi zadovoljstvo in pritegne blagostanje v dom na način, da se skozi zimo pokažejo nove ideje in spoznate nove ljudi, ki prinesejo pozitivne novosti v vaše življenje. Zato je dobro upoštevati naslednje stvari:

.

 • prečistite omare in preglejte vsa oblačila ter oddajte tista, za katera veste, da jih ne boste več nosili,
 • prečistite shrambo in preglejte vsa shranjena živila, roke uporabe in prečistite vse kuhinjske omarice,
 • prečistite vse preproge in tkanine,
 • za energijsko podporo in osvežitev energij po fizičnem čiščenju uporabite energijski sprej Abundantia.

.

Na kaj je treba biti pozoren pri otroških sobah?

.

Otroške sobe potrebujejo bolj redni pregled glede fizične čistoče, da se slabe energije ne zalepijo na pohištvo in otroci ne postanejo uporni in problematični. Pri njih je potrebno paziti naslednje:Energetsko čiste otroške sobe

.

 • da je na tleh dovolj praznega prostora za hojo in premikanje po sobi,
 • da ni velikih površin rumene, rdeče ali črne barve, ki preveč spodbujajo določene lastnosti v otrocih, zaradi katerih prenehajo sodelovati, postanejo trmasti in se zaprejo za pogovor,
 • energijski sprej Freya je za otroške sobe najbolj priporočljiv, saj prinaša samozavest in podpira notranjo moč otrok v pravo smer.

.

Za popolno vzdrževanje dobrih energij v domu je koristen Life box, ki dviguje vibracije in prečiščuje vse nivoje v prostoru in okolici. Seveda je vseeno potrebno prostore fizično čistiti, vendar vam to postane bolj rutinsko in manj naporno.

.