» » » Feng shui nasveti za dobro počutje v kuhinji

Feng shui nasveti za dobro počutje v kuhinji

Dobro počutje v kuhinji je pomembno za dobro počutje doma. Po feng shuju, kuhinja namreč oskrbuje vse ostale prostore z energijo in s tem prinaša pretok in blagostanje v celoten dom.

.

Ker danes v kuhinji preživimo bistveno manj časa kot so ga včasih, je še bolj pomembno, kako imamo urejeno kuhinjo, da ne pride do zastajanja energij v prostorih.

.

Dobro počutje v kuhinji

.

Kako opazimo zastajanje energij v prostorih?

.

Na mestih, kjer so zastoji največji, se hitro začnejo kopičiti razni predmeti in ustvarijo se kotički krame, ki vam jih uspe pospraviti za nekaj dni, potem se vse ponovi.

.

Večji prostori, v katerih imate spravljene stvari, ki jih ne uporabljate več (kramo) v energijskem sistemu doma ustvarijo velika bremena, ki pripeljejo do slabega počutja, utrujenosti in v dolgem razdobju, do bolezni.

.

Več: Energetsko čiščenje prostora – kako vzpostaviti in vzdrževati dobre energije

.

Kako načrtovati prostor za dobro počutje v kuhinji?

.

Ker je kuhinja vir energije za celoten dom, je še posebej pomembno, da jo redno čistite in da jo organizirate na način, ki vam olajša delo in življenje.

.

 • Načrtovanje kuhinjeDobro je, če je kuhinja nekoliko umaknjena od vhoda in ni v neposredni bližini vrat.

.

 • Idealno je, če za kuhinjo izberete sobo, ki je na V ali JV, da ima vzhajajoče sonce. Tako se ustvari pozitiven tok petih elementov, ki poskrbijo, da energija ne zastaja.

.

 • Dobro je, da je v kuhinji veliko naravne svetlobe in svežega zraka.

.

 • Dobro je, da ima človek med kuhanjem možnost pogleda na vrata.

.

 • ­Slabo je, če je kuhinja nasproti wc-ja, saj energija, ki se med kuhanjem ustvarja, takoj odide iz stanovanja skozi wc.

.

Več: uporabni nasveti za harmonijo in družinsko srečo.
.

Kako ustvariti dobro počutje v kuhinji?

.

 • Kuhinjo organizirajte tako, da so vsa hrana, potrebščine in aparati pospravljeni, delovne površine pa prazne, brez navlake in čiste.

.

 • Kuhinja naj bo čistaČim več površin naj bo iz lesa ali kamna, da bo energija prosto in mehko tekla.

.

 • Svetloba naj bo topla in ne fluorescentna; s tem se zmanjša izpostavljenost elektromagnetnemu sevanju.

.

 • Koristna je uporaba plinskega štedilnika, da se hrana kuha na plamenu / ognju. Električni štedilniki obdajajo hrano z elektromagnetnim poljem, kar poruši naravno energijo hrane, zato so zanimive različne energijske rešitve, ki ponovno okrepijo naravno stanje hrane.

.

 • Izogibajte se tkaninam, oblazinjenemu pohištvu, tapisonu in sintetičnim materialom, saj vpijajo vonjave in vlago, kar poveča zatohlost in zastajanje energije.

.

 • Mikrovalovne pečice niso koristne, saj podvržejo hrano močnemu električnemu sevanju, kar spremeni energijo sestavin.

.

 • Iz kuhinje odstranite vse spominke, osebne fotografije, ki jih zatikate za vratca omaric ter dekorativne elemente. Vse to namreč ustavlja tok čiste energije in se takoj ustvarijo blokade, ki škodujejo celotnemu domu in posledično vsem prebivalcem.

.

Posebno priporočilo za dobro počutje v kuhinji

.

Območju za pripravo hrane dajte poseben poudarek.zelenje v kuhinji

.

Ker sta v kuhinji dva nasprotujoča si elementa: voda in ogenj, je koristno, da sta zato štedilnik in vodno korito ali pomivalni stroj, vsaj 1.5 m narazen. Prostor med njima pa naj zapolni zelenje ali zelena barva ali zeleni predmeti (začimbe).

.

Zelena barva bo povezala ogenj in vodo v pozitivno delovanje. Zato so v kuhinji zaželene bujne zelene rastline, ki okrepijo življenjsko energijo, ki se potem širi po drugih prostorih.