» » » Kako se določa cena za izdelavo kuhinj po meri

Kako se določa cena za izdelavo kuhinj po meri

Za tiste, ki se zanimajo za izdelavo kuhinj po meri, je tokrat pripravljen prispevek o tem kakšne cene lahko pričakujete za izdelavo tako izdelanih kuhinj.

.

******

.

Realizirani primeri kuhinj po meri, TUKAJ.

.

Kako se določa cena za izdelavo kuhinje po meri?

Kljub temu, da se cene za izdelavo kuhinje po meri, od mizarja do mizarja zelo spreminjajo (saj so odvisne tako od izbranih materialov, kot kuhinjskih elementov in dodatkov ter mizarja samega), je vseeno pripravljen prispevek na to temo zato, da dobite okvirne usmeritve ali so vaše pridobljene ponudbe mizarjev ugodne ali pretirane.

Najprej slaba novica.

Razpon za izdelavo kuhinje po meri (nekaj primerov takšnih kuhinj je predstavljenih na povezavi), se giblje od 700€ do 1200€ za tekoči meter kuhinje.

V to ceno je ponavadi všteto zgolj delo mizarja (in lesni material), dodatki, morebiten eksotičen les, ki se ga uvaža iz tujine in ostalo, v to ceno ponavadi niso všteti.

Če se odločate za nakup “kuhinje na metre”, bo na ceno kuhinje vplivala tudi izbira notranjih elementov, izbira mehanizmov za odpiranje predalov, morebitna osvetlitev oziroma predpriprava električne in vodovodne inštalacije, izbira materiala in izgleda kuhinjskih front in normalno tudi izbira kuhinjskega delovnega pulta (vrste kuhinjskih pultov so predstavljene tukaj).

izdelava kuhinje po meri cena
Primer po meri izdelane kuhinje

Koliko časa se izdeluje kuhinja po meri?

Zraven zgoraj naštetih dejavnikov, na ceno izdelave kuhinje po meri pri marsikaterem mizarju vpliva tudi čas, potreben za izdelavo takšne kuhinje. Zato se zna zgoditi, da boste na predračunu nekaterih izdelovalcev kuhinj po meri, našli tudi urne postavke na predračunu za kuhinjo.

Sicer je odvisno od zahtevnosti same kuhinje, a ura mizarskega dela se ponavadi giblje med 7 in 13 evri. Odvisno od velikosti kuhinje, vam zato različni mizarji ponudijo različne roke izdelave takšnih kuhinj. Povprečen rok za izdelavo, dostavo in montažo kuhinje po meri, se giblje med mesecem do tremi meseci (pa tudi do 6 mesecev).

Prednosti izdelave kuhinje po meri so ravno v tem, da lahko izdelovalcu naročite od različnih dobaviteljev materiale, ki ste jih našli na trgu.

Če na primer pri nekom najdete ultrapas, ki vam je še posebej všeč, pri izbranem mizarju preverite ali je sposoben tega vključiti v vašo kuhinjo. Sicer pa velja, da so kuhinje iz iverala cenejše kot masivne kuhinje in kuhinje iz naravnih lesov.

izdelava kuhinje po meri
Primer izdelave moderne kuhinje po meri s kuhinjskim otokom

Še nasvet:

Če se poigravate z mislijo o opremi s kuhinjo, izdelano po meri, ne bo nič narobe, če mizarja poprosite ali si je mogoče nekaj njegovih izdelkov ogledati tudi v živo. Dober mizar bo z veseljem pokazal svoje delo.

.

************

..

Realizirani primeri kuhinj po meri tukaj.