» » » Prednosti izdelave kuhinje po meri

Prednosti izdelave kuhinje po meri

Kuhinje po meri, so za razliko od klasične ponudbe kuhinj, zanimive predvsem zato, ker z njihovo izdelavo v celoti izkoristimo prostor, obenem pa nam današnja, sodobna stanovanjska gradnja pogosto ne omogoča postavitev notranjih elementov v kuhinji tako kot si sami želimo.

.

izdelava kuhinje po meri
Po meri izdelana kuhinja v kombinaciji naravnega lesa in bele barve

Če nas zanima izdelava kuhinje po meri, se bomo pri tem najprej obrnili na svetovalca, ki si bo prostor ogledal in ga tudi natančno premeril. Svetovalci s seboj na izmero in ogled prostora prinašamo tako merilna orodja kot tudi potrebne vzorce materialov, barv, ročajev in ostalih dodatkov, ki jih je mogoče dobiti zraven kuhinje.

Prednosti izdelave kuhinje po meri

Predvsem kotne niše, kuhinjski otoki, kuhinjski bari ter delovne plošče, morajo skoraj vedno biti izdelani po merah. Razliko med klasično postavitvijo kuhinje in kuhinjo izdelano po meri boste najprej opazili pri tem, da se zelo pogosto klasična kuhinja s svojimi elementi ne stika do konca zidnih sten kuhinje.
.

izdelava kuhinje po meri
Sodobna, prehodna kuhinja s pohištvenimi elementi po meri

Skoraj “kot po pravilu”, za zaključne elemente pri klasični ponudbi kuhinj, zmanjka zadnji kuhinjski element v ustrezni dimenziji. Na ta način imajo te kuhinje ponavadi različno široke odprtine, ki jih nato gospodinje uporabijo za odlaganje kuhinjskih pladnjev, čistil in ostalih, ne vsakdanje uporabljanih kuhinjskih pripomočkov.

Pogosto je ovira za postavitev klasične kuhinje tudi že postavljena in vgrajena inštalacija za električne aparate, svetila in vodo.
.

izdelava kuhinje po meri
Bela kuhinja v kombinaciji s kontrastno rdečo.

Še posebej pri kuhinjskih otokih, moramo že v času izvajanja inštalacij, biti odločeni o tem kje bo le ta stal. Naknadno spreminjanje položaja kuhinjskega otoka lahko povzroči, da svetila, ki so bila prvotno namenjena nad kuhinjskim otokom, ne bodo ustrezno osvetljevala le tega.

Ali, da bo kuhinjski otok sploh ostal brez ustrezne osvetlitve.

Delovni pulti (o vrstah katerih sem pisala v priloženi povezavi), pa morajo tako ali tako biti narejeni po meri in se montirajo ob zaključku montaže kuhinje.

Ko so namreč vsi kuhinjski elementi postavljeni in, ko so električne naprave dokončane, bomo kot piko na i, naši kuhinji izgled dokončali s kuhinjskim pultom.
.

izdelava kuhinje po meri
Montaža kuhinje v rustikalnem stilu

Nekatere postavitve kuhinje in nekateri materiali zahtevajo, da bo kosov kuhinjskih pultov več, pri drugih je možno pokrivni element dobiti v enem kosu.

Različno od finančnih zmožnosti in želja, ki jih imamo, bomo zato o kuhinjskem pultu razmisliti že takrat, ko se zanimamo za celoten sestav kuhinje, njeno dostavo in tudi montažo.