» » » Trije starejši primeri izdelanih večjih balkonskih ograj

Trije starejši primeri izdelanih večjih balkonskih ograj

V prispevku v nadaljevanju, je prikazana izdelava lesenih balkonskih ograj še izpred dobrega desetletja in več. Ko mobilnih telefonov z vsaj solidno možnostjo zajemanja digitalnih posnetkov še ni bilo, pa tudi digitalnih fotoaparatov v tistih časih še ni bilo.

Zato so spodnji trije primeri prikaz izdelave večjih balkonskih ograj preko skeniranih slik, posnetih s klasičnimi fotoaparati in zato tudi v slabši kakovosti. Za kar se že vnaprej opravičujemo.

.

Izdelava lesenih balkonskih ograj
za celotno hišo

.

izdelava lesenih balkonskih ograj
Izdelava lesenih balkonskih ograj na vseh balkonih večje stanovanjske hiše. Slika iz fotoaparata, skenirana za objavo na internetu.

.

Na zgornji sliki je prikazana izdelava lesenih balkonskih ograj okrog celotne hiše. Večja stanovanjska hiša leži v Slovenskih goricah. Lastnik je imel željo, da z leseno balkonsko ograjo, oblečemo spodnji del napušča, stopnice, ki vodijo na teraso, samo teraso in oba balkona v prvem nadstropju.

Balkonska ograja je narejena iz lesa smreke, zaščitena (impregniran les) ter prebarvana v svetlejšo rjavo barvo.

Večji del ograje ima dodatno izdelana tudi lesena okrasna korita za rože, le del balkonske ograje pri terasi (na desni in na stopnicah) je izdelan enostavno in brez okrasnih korit.

.

Izdelava lesene ograje pod nadstreškom
na vhodu v hišo

.

balkonska-ograja-pod-vhodnim-nadstreškom-300x209
Izdelana balkonska ograja pod nadstreškom na vhodu v hišo. Slika posneta z navadnim fotoaparatom.

.

Na zgornji sliki je lastnika zanimala izdelava lesene balkonske ograje na vhodu v hišo. Vhodni nadstrešek, ki je postavljen naknadno (po gradnji hiše) stoji na treh železnih stebrih in je pokrit s poševno streho, ki se naslanja na hišo. Kritina je pločevinasta (takšna kot na sami strehi hiše). Nadstrešek ima urejeno tudi lasten odvod voda (žlebi).

Ker je celoten dostop do vhoda v hišo, nekoliko dvignjen (v spodnjem delu so kletni prostori in garaža) je bilo treba celotno ploščo obdati z leseno ograjo.

V tem primeru je lesena balkonska ograja narejena iz ročno struženih stebričev, dodatno po vrhu obdelana z okrasno masko (ki služi za korita za rože). Kot v prvem primeru, je tudi tukaj balkonska ograja v celoti zaščitena z zaščitnim lakom in prebarvana v izbrano barvo.

Če vas zanimajo leseni nadstreški, boste temeljit vodnik o tem kakšnega izbrati in kako se leseni nadstreški postavljajo, našli na priloženi povezavi.

.

Izdelava razgibane lesene ograje
na stopnišču in balkonu

.

velika-balkonska-ograja-stopnišče-terasa-300x203
Velika balkonska ograja. Slika iz navadnega fotoaparata. Stopnišče plus terasa.

.

Na tretjem primeru (slika zgoraj) je prikazana izdelava večje balkonske ograje v temnejšem, barvnem tonu. Zajema pa izdelavo ograje tako na stopnišču kot na vseh straneh terasnih plošč.

Balkonska ograja sloni v celoti na leseni konstrukciji, vmesni nosilni stebriči pa so dodatno ročno dekorirani. Lesni del je vpet v predhodno postavljeno železno konstrukcijo.

Če tudi vas zanima izdelava lesenih balkonskih ograj, se priporočamo, da nam preko kontaktnih možnosti, posredujete svoje želje in opis in z veseljem bomo pripravili informativno ponudbo za vaš primer.