» » » 6 praktičnih nasvetov za opremo spalnice

6 praktičnih nasvetov za opremo spalnice

Pohištvo za spalnico in nekaj idej, sem predstavil že v prispevku o ugodnih posteljnih okvirjih in tudi v prispevku, kjer sem predstavljal rešitve za izdelavo mladinskih sob po naročilu. V tem prispevku predstavljam pohištvene rešitve za spalnice.

Če imamo majhen prostor za spalnico

Na spodnji sliki primer za malo prostorne spalnice. Postelja, ki jo z vsega enim potegom, lahko čez dan pospravimo v omaro, zraven nje pa izdelane omare po meri, ki zapolnijo vsak kot našega prostora, so praktična rešitev. Ki jo uporabi marsikatero gospodinjstvo, ki mu primanjkuje prostora v sobah.

izdelava pohištva za spalnice
Postelja v omari

Za prihranek prostora v spalnicah, je mogoča tudi spodnja rešitev. Odločite se za dvižno posteljo, izdelano po merah vašega prostora in v stilu, ki vam ustreza (barve, materiali, tekstil, les). Ob takšno posteljo lahko kombinirate nočne omarice, komode, garderobne omare, vgradne omare, mizice za spalnico in ostalo.

izdelava pohištva za spalnice
Dvižna postelja, izdelana po meri

Če vas zanima prostorna spalnica

Če boste za pohištvo uporabili svetle barve, boste prostor v spalnici vizualno dodatno povečali. Za poudarek modernega izgleda spalnice, lahko za vrata omar v spalnici, uporabite motna stekla bele barve, stene spalnice okrasite z dekoriranim kamnom, posteljni okvir delno ali v celoti oblečete v umetno usnje,…

izdelava pohištva za spalnice
Po meri izdelano pohištvo v prostorni spalnici

Če ste ljubitelj živih barv

Tisti, ki si želijo več barvitosti v svojih spalnicah, imajo več možnosti. Lahko eksperimentirajo z barvami na tleh, stenah in stropu. Lahko se odločijo za barvno pohištvo. Ali pa barvne kontraste uporabijo zgolj za posamezne detajle po spalnici (zavese, fototapete na stenah, fototapete na vratih omar,..)

Spodaj primer črno roza kombinacije, kjer z barvami na drsnih vratih vgradne omare in z dekorjem na stenah, spalnico naredimo živahno in barvito.

izdelava pohištva za spalnice
Spalnica z živimi barvami

Dodatno lahko barve v spalnici (tako na stenah kot na pohištvu) poudarite z namestitvijo svetil na ustrezna mesta. Pri tem so vam lahko v pomoč svetila z usmerjeno svetlobo, ki poudarjajo samo določen element ali detajl. Primer spodaj osvetluje kamnito steno za posteljo in troje drsnih vrat pred prostorom kjer stoji vgradna omara.

izdelava pohištva za spalnice
Spalnica v oranžnem

Kot sem že zapisal zgoraj, sem predloge za mladinske sobe, predstavil že v povezavi zgoraj. Vseeno pa je na spodnji sliki prikazana še ena izdelava pohištva za spalnice v katerih prebivajo mladostniki. Po meri izdelana postelja s predali pod njo ter hkratna povezava kar z delovno površino, regali in delovno mizo. Nekaj dekorja ter foto tapeta na steni po izboru mladostnika in že imate fantastično, hitro, predvsem pa ugodno spalnico za najstnika.

izdelava pohištva za spalnice
Spalnica za mladostnika