» » » Izkoristek prostora v majhni kuhinji

Izkoristek prostora v majhni kuhinji

Predvsem v manjših kuhinjah, je treba, kar se tiče razporeditve elementov in na sploh postavitve kuhinjskega sestava, biti pogosto kar kreativen, da, po eni strani, dobimo v majhen prostor, vse potrebne elemente, po drugi strani, pa tudi, da se vsi predali in elementi v celoti odpirajo,  hkrati pa ni v kuhinjski prostor moten niti dostop.

Na spodnji sliki prikazujemo in opisujemo primer takšnega, manjšega kuhinjskega prostora.

Kot je že v navadi pri večini kuhinjskih ambientov, velja tudi za spodnjega, da je osnovni, delovni kuhinjski pult naslonjen na hrbtno, zidno steno, vanj pa sta, iz leve proti desni, montirana enojni pomivalnik z odcejalnikom in kuhalna plošča.

Prosta delovna površina na desni se zaključuje s kotno povezavo pulta tudi proti vertikalni, visoki omari, ki stoji ob prečno ležeči steni in je v njo vgrajena vgradna pečica.

.

Izkoristek prostora v majhni kuhinji

.

V sprednjem delu je montiran, vzporedno z glavnim delovnim pultom, ležeč pult, ki služi kot servirno delovna površina, hkrati pa je iz notranje strani, v celoti opremljen z izvlečnimi predali in elementi s krilnim odpiranjem regalov.

Zgornji, viseči kuhinjski niz, se simetrično zaključuje s po dvema visečima in pregibnima elementoma, ki sta v spodnjem delu, opremljena z motnim steklom, v zgornjem delu pa zaprta z lesenimi, črnimi ličnicami. Na sredini, med njima, ostaja dovolj prostora za montažo moderne, črne, steklene kuhinjske nape.

Celotna kuhinja je izdelana v modernem stilu, ki ga prepletajo črna barva, črni gospodinjski aparati (kuhinjska napa, pomivalni stroj, vgradna pečica in kuhalna plošča), za korpus lesenega dela pa je uporabljen les v svojem naravnem vzorcu (z vidnim potekom lesne strukture).

Kuhinjski ročaji so lični, minimalistični in kromirani.

Dostop do kuhinjskega dela je, v širini slabega metra, prepuščen prostoru na levi strani zunanjega kuhinjskega pulta, za optimalen izkoristek prostora v majhni kuhinji, pa je seveda pri razporejanju elementov potrebno biti pozoren predvsem na potrebno širino med obema pultoma (ki mora ostati takšna, da omogoča nemoteno odpiranje predalov iz obeh strani, hkrati pa tudi nekaj prostora za osebo na notranji strani pulta, da ta ne ostane ujeta med predale in elemente).

V kolikor se tudi sami ubadate z iskanjem rešitve za izkoristek prostora v vaši kuhinji, se priporočamo, da predlog rešitve ponudimo tudi iz naše strani.