» » » Kako izkoristiti prostor v kuhinji nepravilnih oblik?

Kako izkoristiti prostor v kuhinji nepravilnih oblik?

Večina modernih kuhinj in pa sodobnih kuhinjskih prostorov, kjer je v ospredju vedno bolj individualna in unikatna zasnova že samega kuhinjskega prostora, zahteva, da se kuhinjski elementi in pohištvo, po prostoru razporedijo tako, da maksimalno izkoristijo prostor, hkrati pa ne omogočajo klasične enovrstne ali dvovrstne razporeditve elementov.

Na spodnji sliki ste lahko priča takšnega primera….

.

Kako izkoristiti prostor v kuhinji nepravilnih oblik

.

V tem primeru je kuhinjski prostor omogočal razporeditev osnovnih kuhinjskih elementov v obliki črke L, za krajšim krakom (na sliki levo), pa je ostajal odprt prostor, v katerega je bilo smiselno vgraditi vertikalni kuhinjski element za hladilnik, zamrzovalnik in dodatne elemente.

Kuhinjski delovni pult ter zgornji, viseči, kuhinjski elementi so z vertikalno omaro, v zgornjem delu, povezani preko odprtega, kotnega poličnika.

Celotna kuhinja je izdelana v kombinaciji svetlega, naravnega lesa (z vidnimi lesnimi letnicami), ličnice izvlečnih predalov, elementov za krilno odpiranje ter kuhinjske nape, pa so prekrite z matirano bež barvo ter okrašene z minimalističnimi, srebrnimi ročaji.

Naravna lesna struktura kuhinjskega korpusa se lepo poda tudi talni oblogi in okrasnim letvicam ob straneh.

Z namenom čim boljšega izkoristka prostora, je kuhinja v osnovnem delu vgrajena kotno, z enako, kotno rešitvijo, pa je opremljen tudi zgornji, viseči kuhinjski del.

Kuhalna plošča je v delovni pult umeščena tako, da ostaja dovolj prostora na obeh straneh delovnega pulta, obenem pa se tudi lepo dopolnjuje v osnovni kuhinjski trikotnik, v katerega sodi tudi pomivalno korito na desni. Tako poteka dostop do vode in kuhalne plošče dejansko iz iste točke, s čimer je poskrbljeno za hitrejšo pripravo živil in manj nepotrebnih korakov.

Kot je že v navadi pri večini tovrstnih kuhinjskih rešitev, velja tudi pri tej kuhinji, opozoriti na izvlečne kuhinjske predale v spodnjem delu, na levi, tik ob kuhalni plošči. Kar ponovno prispeva k temu, da imamo jedilni pribor in osnovne kuhalne pripomočke (večje žlice, zajemalke, ipd…) blizu kuhalnega mesta.

Kuhinja v kateri bo vaš brezglutenski obrok še bolj okusen, kot bi bil sicer.  V kolikor potrebujete še več idej za unikatne kuhinjske rešitve, priporočamo, da si ogledate še našo spletno stran.