» » » Kako opremiti majhno garsonjero?

Kako opremiti majhno garsonjero?

Vsem, ki se zanimate za to kako opremiti majhno garsonjero, bodo zagotovo prišli prav, naši nasveti, ki smo jih v zvezi z iskanjem idej za predvsem majhna stanovanja, v spodnjem zapisu, pripravili tokrat.

.

Najbolj praktične rešitve za majhne garsonjere

.

Med najbolj praktične rešitve za garsonjere in tudi ostala, enosobna in druga mala stanovanja (apartmaji, vikend hiške), itd… sodi reševanje prostorske stiske iz predvsem dveh vidikov. Iz vidika boljšega izkoristka prostora ter iz vidika uporabe multifunkcijskega pohištva (npr. zložljiva sedežna garnitura v omaro).

.

A, če po eni strani, lahko dobre ideje za mala stanovanja, koristijo, če jih znamo smiselno umestiti v celoten prostor, po drugi strani lahko dobre ideje, škodijo oz. ne koristijo prav nič, če nimajo predvsem praktične vrednosti, ampak služijo le kot dekor.

.

Med najbolj praktične ideje za to kako opremiti majhno garsonjero, zato uvrstite razmislek o možnosti umestitve pohištva v višino.

.

Kako opremiti majhno garsonjero
Postavitev regalov do stropa prostora.

.

Glede na to, da v vseh majhnih prostorih, pretežno primanjkuje pohodne površine in kvadrature pri tleh, boste največ prostora v garsonjeri prihranili tako, da med pohištvenimi rešitvami iščete takšne, ki vam omogočajo izkoristek prostora v višino (zidne stene, strop, viseče omarice).

Na ta način bo tudi prosta, pohodna površina garsonjere, ostala večja.

.

kako opremiti enosobno stanovanje

.

Pohištveni elementi, ki jim je mogoče praktično rešitev poiskati tudi iz vidika višinske postavitve, so garderobne omare, ki jih v celoti vgradimo do stropa garsonjere. Seveda pa na enak način razmislimo tudi o vgradnih omarah v kuhinjah, dnevnih regalih v dnevnih sobah, omarah na hodniku ter v spalnici in otroški sobi.

Nato se lahko z boljšim izkoristkom prostora v garsonjeri poigramo z nekoliko drugačnimi, od klasičnih, posteljnimi rešitvami.

.

Otroško sobo, ki jo morda uporabljata dva otroka, opremimo s pogradom. Namesto klasične zakonske, damo v spalnico, dvižno posteljo. Ali celo posteljo, ki se tekom dneva, spremeni v omaro.

Dodatne rešitve za garsonjere iščemo znotraj kotnih prostorov v garsonjeri.

.

Namesto dolgega in nizkega tv regala v dnevni sobi, postavimo kotni regal, ureditev majhne garsonjere v predsobi pa lahko narekuje npr. postavitev nizke komodice za čevlje, namesto velike omare.

.

Načeloma velja, da za opremljanje garsonjer, iščemo predvsem majhno pohištvo in elemente, slednje pa se bo seveda pozitivno poznalo tudi na ceni. Manjše pohištvo, že iz vidika porabe materiala, pač ne stane toliko, kot večji kosi pohištva.

.

rešitve za garsonjere
Opremljanje spalnice v garsonjeri. Viseče omare.

.

Za vse, ki se npr. sprašujejo kako opremiti majhno dnevno sobo, v garsonjeri, predlagamo postavitev nizkih regalov, premičnih računalniških mizic in na splošno več funkcionalnega pohištva, kjer z enim pohištvom, zadovoljimo več potrebam, hkrati.

Fantastične ideje za to kako opremiti majhno garsonjero, boste našli tudi na drugihs peltnih virih (1).