» » » Praktični primeri postavitev vgradnih omar

Praktični primeri postavitev vgradnih omar

Vgradne omare po meri so lahko izdelane z drsnimi vrati ali klasičnim odpiranjem vratnih kril.

vgradne omare po meri
Primer vgradne omare v spalnici. Z drsnimi vrati in v štirih prekatih.

Vgradne omare po meri se vgrajujejo v najrazličnejše prostore. Njihova uporaba je najbolj prisotna v spalnicah, otroških sobah, v mansardnih stanovanjih, kamor postavitev omar z vnaprej določenimi dimenzijami ponavadi ni mogoča, v predsobah in na hodnikih ter dnevnih sobah.

vgradne omare po meri
Postavitev vgradne omare vzdolž celotne stene v spalnici. Dolžina 3,40 m, višina 2,40 m, globina 60 cm. Na drsnih vratih fototapeta.

Že sam naziv “vgradne omare po meri”, pove, da je takšne omare mogoče postaviti na poljubne prostorske površine (v celoti med dva zidova (primer zgoraj) ali tako, da je na eni strani namesto zidu, omarna stranica ali pa, da so omarne stranice na obeh straneh omare). Vgradne omare po meri je mogoče vgraditi tudi v kot.
.

******

Do hitre informativne ponudbe za vgradno omaro TUKAJ.

.

Če prostor omogoča, lahko namesto klasične vgradne omare po meri, naredimo iz nje v notranjosti celotno garderobno sobo. Drsna ali krilna vrata pomaknemo poljubno naprej. Ravno toliko, da dobimo za njimi dovolj prostora, da lahko za njih vstopimo in se v njih premikamo (slika spodaj).

vgradne omare po meri
Primer vgradne omare, ki služi kot garderobna soba

Za polnila klasičnih krilnih ali drsnih vrat lahko uporabimo les, steklo ali ogledala. Predvsem stekleni materiali in ogledala bodo prostor dodatno vizualno razširili in osvetlili. Ter mu pridali pridih modernosti.

vgradne omare po meri
Primer zapolnitve prostora z vgradno omaro v mansardi

Na sliki zgoraj smo postavili vgradno omaro v mansardnem stanovanju. Zaradi poševnih stropov imajo mansardna stanovanja ponavadi največ prostorske rezerve za izkoristek prostora. Pod nižje in poševne strope lahko enostavno vgradimo omare s prilagojenimi vratnimi krili.

Na hodnikih in v predprostorih se pogosto pojavi potreba, da niso celotne omare zaprte. To velja še posebej za obešalne stene in dostop do predalnikov kamor pospravljamo vsakdanje uporabljane reči (copati, ključi,…).

Na sliki spodaj primer vgradne omare po meri, za hodnik. Del omare smo zaprli z drsnimi vrati, del omare pa pustili odprt za obešalno steno in predalnike. Odprti del omare ima tudi nižjo globino.

Za vso ostalo pohištvo, ki ga pogosto potrebujemo zraven vgradne omare, bodisi kot dodaten pohištveni element, bodisi kot dekor, priporočamo obisk spletne strani Pohištvo123.si, ki ponuja predvsem praktične pohištvene rešitve (klubske mizice, ugodne vzmetnice, notranji dekor, sedalne vreče, itd…).

obesalna-stena-v-predsobo
Primer vgradne omare na hodniku. Vključeni predalniki, obešalna stena in del zaprte omare.

Za tiste, ki so pristaši klasičnega odpiranja vratnih kril na omari, predstavljamo spodnji primer vgradne omare, izdelane po merah prostora.

OMARA-PO-MERI-4
Primer izdelane omare po meri s klasičnim odpiranjem vrat. Hodnik.

Omara je razdeljena na več delov, postavljena pa ob različne dele hodnika. Z njo smo zapolnili prostor po celotni višini (od tal do stropa), za boljšo organiziranost, preglednost in izkoriščenost same omare, pa uporabili raznovrstno razporejene predalnike.

Primer notranjosti vgradne omare po meri

Razporeditev notranjosti vgradne omare je odvisna od želja in potreb posameznika na eni strani, ter zmožnosti izdelave in širine palete ponujanih možnosti, na drugi strani. V našem programu za notranjost vgradnih omar ponujamo možnosti poljubne razporeditve premičnih in nepremičnih polic, možnost samostojnega določanja omarnih prekatov, možnost vgradnje raznovrstnih predalov z različnimi mehanizmi odpiranja  ter široko paleto omarnih dodatkov (obešalniki, obešalne palice, izvlečne police, košare, kravatniki, hlačniki,..)

vgradne omare po meri
Primer notranjosti vgradne omare po meri

Za izdelavo izrisa in informativne ponudbe se priporočamo. Montaža in dostava sta vključeni v ceno in ju izvajamo po celotni Sloveniji.

.

BONUS NASVET:
Preglejte možnosti postavitev vgradnih omar in zahtevajte neobvezujočo ponudbo za vaš primer.
TUKAJ.

 

.

The following two tabs change content below.
Mizarstvo.si

Mizarstvo.si

Mizarstvo.si združuje čez 40 najboljših slovenskih mizarjev in notranjih opremljevalcev. Za informativne in neobvezujoče ponudbe vas naprošamo, da nam pišete preko elektronskega naslova: info@mizarstvo.si. Prosimo vas, da v zanimanju podate tudi vašo telefonsko številko in lokacijo od kod prihajate.