» » » Katera otroska posteljica je najbolj uporabna?

Katera otroska posteljica je najbolj uporabna?

Je v prihodu naraščaj in ne veste katera otroska posteljica je za vas primerna? Kot ste zagotovo že opazili imate za vašega otroka na voljo nekaj različnih tipov posteljic. Pa jih poglejmo od blizu.

Lesena otroška posteljica

Klasična kvalitetna lesena otroska posteljica je še vedno prva izbira večine staršev. Zapisi o prvih otroških posteljicah so se pojavili že v antičnih kulturah. Lesene posteljice pa so se razširile v srednjem veku. Otroška posteljica je bila pri bogatejših družinah tudi statusni simbol ob rojstvu otroka in so bile okrašene z dragocenimi materiali, kot je zlato in svila.

V današnjem času so otroške posteljice na voljo v številnih oblikah in velikostih. Od Klasične otroške postelje, ki so sestavljene iz preprostega lesenega okvirja in vzmetnice do sodobnejših različic, kot so posteljice, ki se lahko spremenijo v otroško posteljo, ko otrok zraste.

Lesene otroške posteljice so zelo priljubljene in se uporabljajo po vsem svetu. Prednosti lesenih otroških posteljic so mnoge. Les je trajen, močan in odporen material, ki se lepo prilega v katerikoli prostor. Paziti je le potrebno, da je iz kvalitetnega lesa in obdelana z nestrupenimi barvami.

Odlične lastnosti lesene posteljice so še opcije dvojnega dna in prilagodljiva stranica. Pri dvojnem ali celo trojnem dnu se posteljno dno lahko nastavi ne več višin, da je dostop do otroka lažji. S prilagodljivo stranico pa si lahko stranico enostavno spustite, ko želite dostopati do otroka.

Lesena otroska posteljica običajno najde svoj prostor v otroški sobi kjer je tako kot v starih časih osrednji lik. A če jo potrebujete prestaviti kam drugam so boljše opremljene s kolesi s katerimi jo hitro in enostavno prestavite v vsak prostor vašega doma.

Ena od slabosti lesenih posteljic je, da lahko les sčasoma razpoka ali poškoduje, zato je pomembno, da posteljico redno pregledujete in jo vzdržujete. Če je les kjerkoli zlomljen posteljice ne uporabljajte.

Prednosti in slabosti

Lesena otroška posteljica je izbira, ki ima tako kot praktično vsaka stvar, vsak izdelek in ne nazadnje vsaka odločitev svoje prednosti in slabosti. Pa jih poglejmo.

Prednosti

Prednosti lesene otroške posteljice vključujejo njeno trajnost, naravni videz ter možnost prilagajanja in preoblikovanja glede na potrebe otroka.

Ena izmed glavnih prednosti lesene otroške posteljice je njena trajnost. Lesene posteljice so narejene iz kakovostnih materialov, kar pomeni, da so trpežne in zanesljive. To omogoča večkratno uporabo posteljice za različne otroke ali celo generacije.

Poleg tega ima lesena otroška posteljica naraven videz, ki se lepo prilega skoraj vsaki notranji opremi. Leseni materiali dodajo toplino in eleganco prostoru ter ustvarijo prijetno vzdušje za spanje otroka. Otroška postelja lahko postane srce vsake otroške sobe!

Veliko lesenih posteljic je mogoče preoblikovati za kasnejše faze življenja kot na primer v mladinsko posteljo ali celo kavč-posteljo.

Slabosti

Kljub temu pa obstajajo tudi slabosti pri uporabi lesenih otroških posteljic. Ena izmed njih je cena, saj so lahko lesene posteljice dražje v primerjavi s posteljicami iz drugih materialov, kot je na primer plastika.

Poleg tega so lesene otroške posteljice lahko težje in manj prenosljive v primerjavi s posteljicami iz lahkih materialov. To lahko predstavlja izziv pri premikanju ali selitvi posteljice iz enega prostora v drugega.

Na koncu je pomembno, da starši upoštevajo prednosti in slabosti lesenih otroških posteljic ter se odločijo glede na svoje potrebe in preference.

Obposteljna posteljica

V sodobnem svetu so aktualne sodobne rešitve. Sodobna otroška obposteljna posteljica je ena izmed takih rešitev.

Obposteljna posteljica je vrsta otroške posteljice, ki je pritrjena ob strani odrasle postelje. Ta posteljica omogoča novim mamicam in očetom, da imajo svojega dojenčka ponoči blizu sebe, kar lahko olajša nego dojenčka in izboljša kakovost spanja za vso družino. To se zdi mamicam takoj po porodu neprecenljivo.

Obposteljne posteljice so vedno manjše od standardnih otroških posteljic. Zato vam bodo služile krajši čas od lesenih posteljic, saj otroci zelo hitro rastejo.

Take posteljice imajo eno ali obe stranici, ki se odpirata in se običajno zapreta z tkanino ali mrežico z zadrgo. Tako je preprečen morebitni padec dojenčka iz posteljice ali nenamerna prekotalitev na posteljo staršev.

Zakaj jo mamice tako obožujejo

Praktičnost. Posteljica, ki se pritrdi na odraslo posteljo je zelo praktična za mamice, ki dojijo ali hranijo dojenčka s stekleničko. Dostop do otroka je hiter in enostaven brez potrebe po vstajanju iz postelje. Poleg tega so starši v nenehnem stiku z dojenčkom in ga lahko brez težav slišijo in vidijo, kar jim daje občutek varnosti in miru. Včasih ponoči dojenčku manjka samo duda, da zaspi nazaj. Z malo prakse se mamica niti več ne prebudi za to opravilo.

Povečana vez med starši in dojenčkom. Obposteljna posteljica omogoča, da sta starša in dojenček blizu drug drugega, kar lahko pomaga pri razvoju čustvene vezave in povezanosti med njimi.

Ne glede na vse prednosti je pri uporabi obposteljne posteljice pomembno upoštevati varnostne ukrepe in smernice, ki jih priporočajo strokovnjaki. Med drugim je zelo pomembno, da posteljico pravilno in čvrsto namestite ob strani odrasle postelje, da preprečite, da bi dojenček zdrsnil ali padel iz posteljice. Poleg tega ne smete uporabljati blazin, odej ali druge mehke posteljnine v obposteljni posteljici, da preprečite tveganje za zadušitev ali druge nevarnosti.

Novost na tržiču – prenosna obposteljna posteljica

Ste si kdaj zaželeli, da bi imeli obposteljno posteljico na voljo tudi na poti. Sedaj jo lahko imate. Ena izmed novosti v kolekciji otroške opreme, ki jo je predstavila blagovna znamka Cam v najnovejši kolekciji je Sempreconte, inovacija na področju obposteljnih posteljic.

Gre za inovacijo, ki bo revolucionirala način, kako razmišljamo o otroškem pohištvu. Ta je plod razvoja priznane blagovne znamke Cam. Sempreconte ni le dodatek k vašemu domu, ampak je ključnega pomena za zagotavljanje varnega in udobnega počitka vašega otroka, bodisi doma ali na poti.

Zasnovana z mislijo na sodobne starše. Zato ta obposteljna posteljica združuje vse, kar je potrebno za zagotavljanje maksimalne udobnosti in varnosti vašega otroka. Eno od najbolj impresivnih lastnosti te posteljice je njena neverjetna prenosljivost, saj jo je mogoče sestaviti in razstaviti v manj kot minuti. To omogoča staršem, da brez težav vzpostavijo varno in udobno spalno okolje za svojega otroka ne glede na to, kje se nahajajo.

Poleg svoje prenosljivosti je prenosna obposteljna posteljica Sempreconte zasnovana tudi z mislijo na dolgotrajno uporabo. Njena robustna konstrukcija in visokokakovostni materiali zagotavljajo, da bo posteljica zdržala številna zlaganja, hkrati pa ostala stabilna in varna za vašega malčka. Ta visoka stopnja kakovosti in uporabnosti je tisto, kar posteljico Cam loči od konkurence.

Ne smemo pa pozabiti tudi na njeno dodano vrednost. Cam je uspel združiti eleganten dizajn z praktičnostjo, kar pomeni, da se posteljica brezhibno vključi v vsak domači dekor, hkrati pa ponuja neprecenljivo funkcionalnost za starše na poti. To pomeni, da ne glede na to ali potrebujete varno spalno rešitev doma ali prenosno rešitev za počitnice in obiske pri družini in prijateljih bo prenosna obposteljna posteljica Cam Sempreconte predstavlja idealno izbiro.
Več o najnovejši kolekciji Cam tudi z ostalimi inovativnimi rešitvami, ki jih na tržišču še ni, najdete tukaj.

Zibelka

Zibelka

Zibelka je tretja najbolj iskana otroška posteljica čeprav njena priljubljenost iz leta v leto pada. Zibelka ni več tako ustrezna za sodoben tempo življenja zato je vse bolj nadomešča zgoraj opisana obposteljna posteljica.

Ne glede na to pa je zibelka še vedno eden od najbolj ikononičnih delov otroške opreme in navdušuje starše zaradi brezčasnih pozitivnih lastnosti.

Pomirjujoč učinek: Gibanje zibelke lahko pomaga umiriti dojenčka in mu pomaga zaspati. Gibanje delno posnema gibanje maternice, ki je bilo za otroka udobno med nosečnostjo.

Varnost: Zibelke so običajno majhne in zato dojenčku dajejo občutek varnosti in zaščite. Dojenčki potrebujejo majhen prostor, da se počutijo domače. Mnogo mamic dojenčke zavije v vrečo, da bolje spijo ponoči. Zato se otroci v zibelki počutijo tako dobro. Poleg tega zibelke imajo običajno visoke stranice, ki preprečujejo, da bi dojenček padel ven.

Praktičnost: Zibelke so običajno majhne in lahko jih premikamo po prostoru, kar je lahko zelo priročno za starše. Poleg tega lahko večina zibelk enostavno zložimo in pospravimo, ko jih ne uporabljamo. Za starše z več otroci je zato zibelka nepogrešljiv del opreme.

Tradicija: Zibelke so del tradicije in kulture skoraj povsod po svetu. Starši lahko zanje izbirajo različne modele, barve in materiale, ki ustrezajo njihovim okusom in preferencam. Zibelke so bile verjetno ena od prvih oblik ležišč za dojenčke. In z razlogom so popularne tudi danes in bodo tudi v prihodnosti.

Vizualni učinek: Zibelke lahko delujejo zelo dekorativno in prinašajo toplino in mehkobo v vsako otroško sobico. Poleg tega postavijo dojenčka v središče dogajanja in v središče otroške sobe. Pa saj si to tudi zasluži. Mar ne?

Sodobne verzije zibelk

Se pa tudi tu srečujeta tradicija in sodobnost. Tako je zibelka sestavni del praktično vsakega otroškega avtosedeža skupine 0+ oziroma jajčka in dostikrat tudi košare. Prav tako je lahko vgrajena v leseno posteljico, obposteljno posteljico. Tiste najbolj sodobne so na motorni pogon, ki se aktivira ob premikanju otroka. Deluj e tako, ko dojenček spi zibelka miruje in dojenček spi v miru. Ko pa se dojenček prebudi se aktivira samodejno zibanje in dojenčka z malo sreče zaziba nazaj v spanje. Cool, ne?

Podobni članki:

5 razlogov zakaj je stenska previjalna miza prava za vas
Katera otroška posteljica je najbolj uporabna
Kaj mora imeti varen otroški voziček