» » » 3 prečudovite, klasične kuhinje iz naravnega lesa

3 prečudovite, klasične kuhinje iz naravnega lesa

V prispevku v nadaljevanju, so tokrat predstavljene 3 kuhinje iz naravnega lesa.

Za razliko od vseh modernih kuhinj, ki jih po večini krasijo številne barvne možnosti, možnosti kombinacij raznolikih materialov in, ki so ponavadi primernejše za sodobnejše družine in moderne tipe stanovanj, so spodnji trije primeri, primeri kuhinj za gospodinjstva, ki so pristaši narave, klasike in seveda masivnega lesa.

.

Enovrstna manjša, klasična lepotica

.

kuhinje iz naravnega lesa
Izdelava enovrstne kuhinje iz naravnega lesa.

.

Na zgornji sliki je najprej predstavljena klasična, enovrstna kuhinja, primerna za kuhinjske prostore standardnih dimenzij. Izdelana je povsem po merah kuhinjske stene, ki je predhodno že imela pripravljene vse potrebne inštalacije za montažo elementov.

Iz leve proti desni se kuhinjski sestav začenja, v spodnjem nizu, s tremi izvlečnimi predali, od katerih je prvi, zgornji, namenjen kuhinjskemu priboru, spodnja dva pa krožnikom in posodi. Nato sledi vgrajena kuhinjska pečica, nad njo pa na delovnem pultu, vgrajena sodobna kuhinjska plošča.

Tik ob njo, je na desni, vgrajen enojni umivalnik, delovna površina za pripravo jedi pa se nahaja desno od njega. Kuhinjski niz se zaključi z vgradnim elementom, v katerega je vgrajen hladilnik z zamrzovalno omaro.

Hrbtišče kuhinje je vse do stropa izdelano iz naravnega lesa in uporabljeno kot naslonska stena za dodatne odprte police za začimbe in reči, ki jih vsakodnevno potrebujemo pri pripravi jedi.

Kuhinjska napa je standardna, le del med njo in kuhalno ploščo, je dodatno zaščiten z materialom iz katerega je tudi delovni pult.

.

Lepotica v obliki črke U

.

kuhinja iz naravnega lesa v obliki črke U
Kuhinja iz naravnega lesa v obliki črke U.

.

Na zgornji sliki je predstavljena kuhinja, prav tako izdelana iz naravnega lesa, le, da je zasnovana po celotnem kuhinjskem prostoru, v obliki črke U.

K njenemu smiselnemu in estetskemu zaključku, sodi tudi izdelava jedilnega, pregradnega pulta (na sliki desno), sicer pa tudi to kuhinjo krasijo skrbno izdelani izvlečni predali, regali na klasično, krilno odpiranje vrat, celotna obdelava hrbtišča kuhinje v naravnem lesu ter njena umeščenost in povezanost s kuhinjskim oknom.

Zasnova izdelave je podobna kuhinji iz prvega primera (hrbtišče za kuhalno ploščo je zaščiteno na enak način kot v zgornjem primeru, odlagalne police in celotno hrbtišče je enako kot v prvem primeru), le delovnih površin, je zaradi večjega kuhinjskega prostora, več.

Oba kota kuhinje sta pod delovnim pultom izkoriščena s kotnimi kuhinjski elementi, ki omogočajo odlaganje posode in dostop do nje, na poteg.

Stilsko se kuhinja enkratno ujema s celotnim naravnim ambientom apartmajske hišice in je zato zelo primerna za vgradnjo v vikende, apartmajska naselja in v ostale, k naravi usmerjene, turistično gostinske kapacitete.

.

Kuhinje iz naravnega lesa v mansardi

 

kuhinja iz naravnega lesa v mansardi
Kuhinje iz naravnega lesa v mansardi.

.

Zadnji, zgornji, tretji primer, prikazuje estetsko sorodno izdelavo kuhinje iz naravnega lesa, zgornjima dvema, le, da je na sliki prikazana izdelava takšne kuhinje v mansardnem delu, ki vsebuje poševni strop.

Obenem je kuhinjski niz lomljen z nepravilnim kotom, sicer pa estetika sledi zgornjima dvema primeroma, dodatno je poševnemu stropu, delno prilagojen, le zgornji viseči kuhinjski element.

Če ste tudi sam ljubitelj kuhinje iz naravnega lesa, bomo veseli vašega povpraševanja in se z veseljem pogovorili o možnostih za “naravno kuhinjo” tudi v vaših prostorih.

Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.