» » » Stilno kopalniško pohištvo

Stilno kopalniško pohištvo

Glede na to, da si je po eni strani, kopalniško pohištvo mogoče izbrati v vsakem večjem trgovskem pohištvenem centru, po drugi strani pa si ga dati izdelati pri mizarstvu, v tokratnem prispevku predstavljamo stilno kopalniško pohištvo, ki ga je izdelalo naše mizarstvo, v nadaljevanju pa še najpomembnejše razlike med izborom tipskega in po naročilu, izdelanega kopalniškega pohištva.

.

Primer mizarsko izdelane stilne kopalnice

.

stilno kopalniško pohištvo
Izdelava stilnega lesenega, vgradnega kopalniškega regala pod umivalnikom.

.

Kopalniški regal na zgornji sliki vsebuje kombinacijo štirih omarnih prekatov, pri čemer sta po dva izdelana iz globokih vgradnih omarnih prekatov s krilnim odpiranjem klasičnih vrat, po dva pa z dvema vrstama treh različno visokih, izvlečnih predalov na mehko zapiranje.

Ročaji so pozlačeni in diskretno dekorirani v prestižnem izgledu ter estetsko sovpadajo z izborom armaturne pipe, dekorja na steklenih policah in z ogledalom. Celotna kopalniška omarica je postavljena pod vgradno kamnito ploščo, v katero je vgrajen širok, okrogel kopalniški umivalnik.

.

visoka kopalniška omarica
Visoka kopalniška omarica z ogledalom.

.

Na zgornji sliki je prikazana mizarsko izdelana visoka, stilska kopalniška omarica, ki obenem s svojimi vrati s stilskim pozlačenim okvirjem, deluje kot ogledalo. V notranjosti je razdeljena na 5 prečnih omarnih prekatov, na katere se bo pospravljalo brisačke in ostale kopalniške pripomočke.

.

Razlike med tipskim in mizarsko izdelanim kopalniškim pohištvom po naročilu

.

Prednosti tipskih kopalniških sestavov v glavnem izhajajo iz širokega nabora materialov, oblik in barv, ki jih je mogoče izbrati za svoje kopalnice, medtem, ko glavne prednosti iz izdelave kopalniškega pohištva pri mizarjih, izhajajo iz možnosti prilagoditve posameznih pohištvenih kosov prostoru, inštalacijam in sanitarijam, v večjem poudarku na lesnih materialih in obdelavi lesa ter v poljubni izbiri izdelave kopalniškega lesnega dekorja (npr. na frontah ličnih kopalniških predalov).

Obe ponudbi seveda zasledujeta najprej želje in potrebe naročnikov, hkrati pa tudi funkcionalnost, želene oblike in dizajn ter udobnost in prijetnost.

Odvisno od razpoložljivosti kopalniškega prostora, se v večini manjših kopalnic, priporoča izdelava kopalniškega pohištva v svetlejših lesnih tonih. Pri tipski ponudbi spalnic je zato v veliki večini primerov največja ponudba ravno pri kopalnicah z belimi in svetlimi toni v visokem sijaju.

Na utesnjenost oz. prostornost spalnice vplivamo tudi z izborom kopalniške keramike. Standardne dimenzije kopalniških ploščic se gibljejo med 25×40, 20×60 ter 15×20 cm, pri čemer se za izbor manjših kopalnic, priporočajo širše dimenzije.

Samo pohištvo v manjših kopalnicah naj zajema vgradne umivalnike, ožje in visoke kopalniške omarice, ogledala z vključujočimi poličkami, v majhno kopalnico pa ponavadi namesto kopalne kadi, postavimo raje kad s tuš kabino.

Modernejša oprema kopalnic tudi izključuje postavljanje pralnih in sušilnih strojev v kopalnice.

Ker so kopalniški prostori, hkrati tudi prostori v stanovanju, v katerih je prisotno največ vlage, je pri izboru pohištva za kopalnico treba biti pozoren na to, da so iverne plošče oplemenitene in dodatno prevlečene z zaščitno folijo.

Za dekor in funkcionalno uporabo v kopalnici kot pomemben kopalniški element, veliko vlogo v zadnjem času, igra tudi kopalniški radiator.

Za izdelavo ponudbe za stilno kopalniško pohištvo po naročilu, se priporočamo.