» » » Futuristična napa za kuhinjski otok

Futuristična napa za kuhinjski otok

Ker je nabor ponudnikov modernih kuhinjskih nap zelo širok, v današnji predstavitvi predstavljamo eno izmed kuhinjskih nap, ki je primerna predvsem za kuhinjske otoke.

Kuhinjska napa Ego je primerna za kuhinje, v katere ne morete vgraditi standardne kuhinjske nape in tudi za kuhinje, ki ne omogočajo zračnega odvoda.

kuhinjske nape za otok
Moderna in prestižna kuhinjska napa Ego.

Gre za reciklažno kuhinjsko napo, ki se jo vgradi na delovno, kuhalno površino.

Napa Ego omogoča programsko nastavljanje zakasnjenega samoizklopa. Vsebuje opozorilno lučko, ki služi za vzdrževanje maščobnega filtra. Lučka nas avtomatsko opozori kdaj je potrebno maščobni filter, ki prestreza maščobo v zraku, očistiti.

Dodatno vsebuje opozorilno lučko za menjavo ogljikovega filtra. Ta nas avtomatsko opomni, kdaj je aktivni ogljikov filter potrebno zamenjati. Ogljikovi filtri imajo funkcijo vpijanja neprijetnih vonjav in, ker s časom izgubijo sposobnost vpijanja teh vonjav, je njihova redna menjava pri tovrstnih kuhinjskih napah, nujna.

Vrhunski izgled nape omogoča tudi mehanski sistem, ki je zasnovan tako, da kuhinjsko paro potiska ob režah po robu nape. Napa zaradi takšne zasnove deluje tišje, hkrati pa dopušča lepši dizajn in izgled, saj maščobni filtri nape niso več vidni.

moderna kuhinjska napa za kuhinjski otok

Pomembne reči pri vgradnji kuhinjskih nap

Minimalna oddaljenost grelne plošče od kuhinjske nape, naj bo vsaj 65 centimetrov. Če vgrajujejmo plinski štedilnik (in je pri njegovih navodilih navedena drugačna razdalja), upoštevajmo slednjo.

Kuhinjske nape ne nameščamo nad štedilnike, ki so opremljeni z gornjo žarečo ploščo. Odvajalni zrak kuhinjske nape se ne sme odvajati skozi cev, ki je namenjena odvajanju izpušnih dimov, ki jih proizvajajo plinske naprave in naprave, ki se napajajo z gorivom.

Napo lahko namestite na levi ali desni bok kuhalne površine. Pri električni napeljavi bodite pozorni na to, da je naprava povezana z ozemljitvijo.

kuhinjska napa za otok

Napa Ego se lahko uporablja kot izpušna ali kot filtrirna napa.

V primeru uporabe izpušne nape gredo kuhinjske pare ven skozi ventilacijske cevi, v primeru filtrirne nape (notranje recikliranje), pa gredo pare skozi aktiviran ogljikov filter. V njem se pare očistijo in reciklirajo nazaj v okolje skozi odprtine iz katerih izhaja očiščen zrak.

kuhinjske nape za otok

Vabljeni, da si celoten program vrhunskih in sodobnih kuhinjski nap, ogledate na naši spletni strani ali, da nam postavite vprašanje kar preko spodnjega obrazca.

Z veseljem vam bomo odgovorili.