» » » Moderna kuhinja z izvlečno kuhinjsko napo

Moderna kuhinja z izvlečno kuhinjsko napo

V prispevku v nadaljevanju je tokrat predstavljena izvlečna kuhinjska napa v moderno oblikovani kuhinji po meri. O tem kako pravilno namestiti kuhinjsko napo, si lahko preberete v prispevku na tej povezavi, dodatne nasvete za izbiro ustrezne kuhinjske nape, pa boste našli tudi v članku Pomoč pri izbiri primerne kuhinjske nape.

Kuhinja na spodnji sliki po svoji zasnovi sodi med moderne in umeščene v topel in naraven, lesni ambient.

.

izvlečne kuhinjske nape
Izvlečna kuhinjska napa nad kuhalno ploščo.

 .

Z naravnim lesom kuhinjski prostor obdaja kuhinjski strop, vhodna vrata, okno, jedilniška miza ter odlagalna okrasna polica na zunanji strani delovnega pulta.

Kuhinja je zasnovana kotno, izvlečna kuhinjska napa pa se nahaja v moderno spuščenem in v mavčni plošči, obdanem stropu nad kuhinjsko delovno površino, v kateri je vgrajena kuhalna plošča.

Spuščen strop je v celoti iz spodnje strani obdan tudi z vgradnimi led svetili, s čimer je poskrbljeno za primerno osvetljenost ter obenem fantastičen izgled in ambient.

Zidna obloga pod kuhinjskim, prečno ležečim oknom, je v belem steklu, sicer pa je nekaj dodatnega prostora levo od kuhinjskega okna, izkoriščeno tudi za dodaten viseči kuhinjski element nad pomivalnikom.

Povsem v kot, je od visečega kuhinjskega elementa, vgrajena še ožja kuhinjska komoda, ki služi za takojšnje shranjevanje živil ob prihodu v samo kuhinjo.

Izvlečna kuhinjska napa je srebrna, sicer pa moramo pri izbiri ustrezne kuhinjske nape, biti predvsem pozorni na dvoje:

  • tip vgradnje, moč sesanja kuhinjske nape, mere in dodatne zmogljivostne karakteristike glede na funkcionalno izrabo kuhinjske nape ter
  • dizajn kuhinjske nape, ki se mora ujemati s celovitim izgledom kuhinjskega prostora ter ostalimi gospodinjskimi aparati v kuhinji.

.

izvlečna kuhinjska napa line up
Izvlečna kuhinjska napa Line up.

.

Posamezne izvlečne kuhinjske nape se po svojih karakteristikah ločijo preko različnih funkcij in možnosti.

Nekatere imajo možnost nastavljivega in zakasnjenega samo izklopa, dodatne opozorilne lučke za vzdrževanje maščobnih filtrov, opozorilne lučke za menjavo ogljikovega filtra ter omogočajo celo 24-urno udobje.

Ta funkcija omogoča čiščenje zraka tudi, ko kuhalna plošča in napa nista v uporabi. V tem primeru se ciklusi izsesavanja zraka vrstijo v različno programiranih časovnih intervalih (npr. 5 minut je napa vklopljena, 25 minut pa izklopljena).

Ta funkcija je pri teh napah uporabna predvsem zato, ker kuhinjski prostor in celotno stanovanje, očisti morebitnega cigaretnega dima, detergentov in zatohlega ter vlažnega zraka.

Če vas zanimajo še drugačne možnosti vgrajevanja različnih modelov kuhinjskih nap, vas povabimo, da si ogledate stran s primeri in prispevki različnih kuhinj – morda med njimi dobite še kakšno drugo idejo za postavitev vaše kuhinjske nape.