» » » Lesene hiške za otroke – primer izdelave z različnimi igrali

Lesene hiške za otroke – primer izdelave z različnimi igrali

Pomladni čas je, po statističnih podatkih, obdobje, ko se največ ljudi in družin, zanima za izdelavo lesene hiške. Čeprav je v prispevku na tej povezavi s posamično sliko, že predstavljenih 6 različnih modelov lesenih hišk za otroke, smo v tokratnem prispevku, v nadaljevanju, predstavili izdelavo ene izmed večjih lesenih hišk za otroke, z večimi slikami.

Kot veste, se lesene hiške za igro, za otroke, lahko izdelajo v najrazličnejših variantah. Pogoj je ponavadi le, da so postavljene v zaprto in pogosto s soncem obsijano, otroško dvorišče, sicer pa smo različne hiške postavljali že v najrazličnejše prostorske ambiente.

.

Primer izdelave lesene hiške
z igrali po naročilu

.

Spodaj je s slikami predstavljena izdelava večje lesene hiške, ki je dvignjena od tal na nosilnih stebrih, hkrati pa v zgornjem delu ob hiški, vključuje še pohodno teraso iz katere vodijo različna igrala na različne strani terase.

.

lesene hiške
Premična lesena hiška z dvignjeno teraso in igrali.

.

Prednost tako izdelane lesene hiške (zgornja slika) je, da jo je mogoče po prostoru poljubno premikati in jo za zimski čas ali deževne dni, tudi pospraviti nekam na suho.

Osnovna nosilna stebra (na levi) vključujeta montirani koleščki, kar pomeni, da hiško iz druge smeri preprosto samo dvignemo in zapeljemo pod kap.

Po svojem stilu je hiška izdelana v klasičnem podeželskem slogu, sicer pa lahko opazite, da je iz vseh strani, dejansko obdana z različnimi vrstami igral (katerih dostava in montaža je prav tako vključena v celotno izdelavo lesene hiške).

Kot že rečeno, hiška stoji na štirih nosilnih stebrih (na spodnji sliki je prestavljena na betonsko kamnite temelje (pralne kocke):

.

lesena hiška
Lesena hiška, postavljena na kamnito betonske temelje.

.

Iz sprednje strani slike poteka izhod iz terase na levi strani preko tobogana, na desni je dodano vrvno plezalo.
Med obema igraloma je v otroškem stilu, izdelana in postavljena zaščitna ograja v beli barvi.

Glavni dostop do hiške in terase poteka na desni preko sedmih stopnic.
Višina dviga lesene hiške in terase je cca. 120 cm od tal.
Stopnišče iz obeh strani vključuje zaščitno leseno ograjo.

Od ograje naprej, ponovno sledi plezalno igralo na leseni podlagi, obdani z umetno travno podlago ter oprijemki, da lahko otrok pleza na teraso.

.

igrala lesene hiške
Igrala okrog lesene hiške – stopnice in plezalna stena.

.

Stopnice so zaščitene z zeleno tekstilno površino za zunanje prostore (enako kot sama plezalna stena).

Stil izdelave same hiše sodi v naravno okolje, sicer pa so med vsemi možnostmi izdelave najrazličnejših modelov lesenih hišk, tovrstne hiše še najbolj popularne, saj se lepo podajo v različna bivanjska okolja, barve strehe in zunanjosti je mogoče izbirati poljubno, hkrati pa neravne linije omogočajo poljubno igro s številom vrat, oken, raznovrstnimi dodatki (polkna na oknih, police,…) in drugo.

Notranjost lesene hiške v tem primeru krasi zgolj enostavna mizica in prostor za posedanje.

.

pogled na leseno hiško
Pogled na leseno hiško iz sprednje, kotne smeri.

.

Pozorni boste opazili, da je v tem primeru lesena hiška postavljena povsem v kot dvignjene lesene in pohodne terase, med ostalimi možnostmi pa je hiško mogoče izdelati tudi tako, da zunanja, dvignjena terasa, v celoti obdaja hiško in lahko otrok hodi okrog in okrog hiške po zgornji terasi.

Če si starši ne želijo igral okrog same hiške, se lahko tak model, preprosto brez igral, spusti na tla in se ga uporabi kot samostojno hiško npr. ob zunanji terasi hiše, ob vrtu ali v sadovnjaku.

Kot najpogostejši material za izdelavo lesene hiške in ostalih lesnih delov (terase, klopi, ograjice,…) se uporablja smreka, kostanj, v nekaterih primerih pa tudi macesen in hrast.

Pogled na izdelavo plezalne stene še v delavnici, je prikazan na spodnji sliki:

.

plezalna stena za leseno hiško
Izdelava plezalne stene v delavnici. Ročno izdelane lesene oprijemke.

.

Če se tudi sami zanimate za izdelavo lesene hiške, vas vabimo, da nam preko kontaktnih možnosti pošljete svoje želje in z veseljem vam bomo pripravili cenovno ugodno ponudbo iz naše strani.

Lesene hiše izdelamo, dostavimo, zmontiramo in v kolikor je potrebno, pred pripravimo zanje tudi teren.

V svoje povpraševanje, prosimo vključite želene dimenzije, želena igrala, telefonsko številko in pa lokacijo od koder prihajate.