» » » Klasična, preprosta in elegantna spalnica iz naravnega lesa

Klasična, preprosta in elegantna spalnica iz naravnega lesa

Ker smo podjetje, ki svoje standardne proizvode izdeluje izključno iz masivnega lesa, želimo s svojim prispevkom v nadaljevanju, najprej predstaviti enega izmed njih.

Lična, preprosta in nadvse priljubljena masivna spalnica iz naravnega lesa

Spalnica že zdavnaj ni več le prostor za preživljanje noči, pač pa vedno bolj postaja večnamenski prostor za gledanje televizije, brskanje po internetu, branje in sproščanje.

Na sliki spodaj predstavljena spalnica je izdelana iz smrekovega lesa, ki je površinsko obdelan z lakom na vodni osnovi.
Kot je razvidno tudi iz same slike, spalnico sestavlja postelja, dve nočni omarici, klop, manjša in večja komoda ter garderobna omara.

Kar pomeni, da je primerna tako za večje spalnice, kot tudi tiste z manjšo kvadraturo, saj posamezne elemente po spalnici lahko poljubno prestavljamo.

masivna spalnica iz naravnega lesa
Celoten sestav spalnice iz naravnega lesa.

Spalnica iz naravnega in masivnega lesa ostaja kraljica ljubiteljev naravnega lesa in kot takšna se zato znajde v številnih stanovanjih. Ne samo tam, kjer prisegajo na klasiko in tradicionalno razporeditev pohištva, ampak tudi v modernejših stanovanjih in sodobnih zasnovah hiš, boste našli vse več primerov, kjer se ljudje obračamo nazaj k naravi in klasičnim postavitvam pohištva.

Izbira postelje

Postelja, ki sodi v predstavljeno spalnico, omogoča dolžino 200 centimetrov. A, ker smo seveda ljudje različni, v okviru te spalnice nudimo tudi možnost izdelave postelje tudi v dolžinah 190, 210 ali 220 centimetrov.

Ne škodi opomniti, da pri izbiri dolžine postelje bodite pozorni na to, da je njena dolžina najmanj 20 centimetrov daljša od višjega partnerja, ki bo posteljo tudi uporabljal.

Postelja (na sliki spodaj) v naravnem izgledu, omogoča enostaven dostop pod ležišče, s čimer se odpre dodaten prostor za spravilo večjih reči ali pač ostane prostor pod posteljo odprt in lahko dostopen za čiščenje. Pri tem ne bo odveč omeniti, da je dodatna prednost iz strani odprtih postelj iz spodnje strani tudi zračenje, ki tako prehaja tudi pod posteljo.

Spalnica iz naravnega lesa
Masivna postelja iz naravnega lesa.

V enakem izgledu in zasnovi sta ob bok postelji na vsako stran postavljeni dve nočni omarici. Obe v svojem nižjem delu vsebujeta polico za odlaganje, v svojem vrhnjem delu pa dodatna izvlečna predala za reči, ki jih želimo pospraviti v zaprti del. Praktična vrednost nočnih omaric nam je znana vsem. Služijo za reči, ki jih uporabljamo preden zaspimo (časopisi, revije), na njih sodijo nočne lučke, v zadnjem času pa tudi vse več pametnih mobilnih telefonov in računalniških naprav (tablice).

Garderobna omara

Nedvomno v vsako spalnico sodijo seveda tudi garderobne omare. V našem primeru (slika spodaj) gre za veliko pet delno garderobno omaro, enakega videza kot je ostalo pohištvo v spalnici ter z močnimi in trajnimi kovinskimi sestavnimi deli, ki omogočajo večkratno sestavljanje in prestavljanje omare. Vrata na garderobni omari se odpirajo krilno, notranjost omarnih prekatov pa je dopolnjena s po dvema policama v vsakem prekatu ter obešalno palico v vsakem izmed njih.

masivna spalnica iz naravnega lesa
Velika 5-delna garderobna omara iz naravnega lesa.

Komode in predalniki

Medtem, ko bomo garderobno omaro (iz slike zgoraj) uporabljali za spravilo plaščev, hlač, srajc in skratka večje ter težje garderobe, bomo prostor za manjše reči (brisače, spodnje perilo, nogavice, ipd…) našli v dveh komodah, ki prav tako sodita v predstavljeno spalnico.

Prva (na spodnji sliki levo), ponuja 4 globoke, vzporedne in izvlečne predale. Druga, lična in malenkost širša, zraven 4 izvlečnih predalov na sredini komode, omogoča še pospravljanje reči v dva regala s krilnim odpiranjem na stranskih mestih komode.

Eno in drugo komodo lahko postavimo drugo drugi ob bok.

Še lepši ambient celotne spalnice v naravnih tonih pa bomo dobili, če bomo eno izmed njiju postavili ob eno steno, drugo pa na njej nasprotno stran.

Spalnica iz naravnega lesa
Za razliko od običajnih omar, predalniki in komode s svojo postavitvijo manj posegajo v prostor.

Vodila in okovje

Vodila predalov in odmične spone omar so opremljena s sistemom »mehkega« zapiranja »slowmotion«. Proizvajalec, podjetje Blum, zanje zagotavlja doživljenjsko garancijo.

masivna postelja iz naravnega lesa
Detajl na obdelano vzglavje postelje.

Toliko tokrat.
Vabljeni, da nas spremljate tudi v naših bodočih objavah in prijeten spanec želimo.