» » » Opremljanje različnih prostorov z omarami iz naravnega lesa

Opremljanje različnih prostorov z omarami iz naravnega lesa

Medtem, ko ste v naših dosedanjih predstavitvah, zasledili različne možnosti opremljanja prostorskih ambientov iz masivnega lesa (regali za dnevne sobe iz masivnega lesa, kuhinje iz masivnega lesa, ….) se tokrat  v objavi v nadaljevanju, obračamo na predstavitev omar iz naravnega lesa za različne prostore.

.

Omare iz naravnega lesa za spalnice

.

omare iz naravnega lesa
Omare iz naravnega lesa v spalnici.

.

Za spalnice izdelujemo omare iz naravnega lesa smreke in lesa bukve, obenem pa so lahko posamezni elementi in polnila omarnih vrat kombinirana tudi s stekli v različnih barvnih niansah. Ko gre za omare iz naravnega lesa bukve, so polnila vrat izdelana iz furnirane panelne plošče, stranice, pregrade, dna in stropi pa iz širinsko in dolžinsko spojenih bukovih plošč.

V primeru izdelave omare iz naravnega lesa smreke gre za uporabo dolžinsko spojenih smrekovih plošč.

V obeh primerih se kot pomožni material uporablja vezana plošča iz topola iz katere je izdelano hrbtišče omare in pripirne letve.

.

Omare iz naravnega lesa za mansarde

.

omara iz naravnega lesa v mansardi
Omara iz naravnega lesa v mansardi.

.

Vidne ploskve omar iz naravnega lesa smreke so brušene z granulacijo 120 in krtačene, vidne plošče naravnega lesa bukve in breze so brušene z granulacijo 150.

Na enak način je obdelana tudi notranjost omar različnih materialov. Medtem, ko so pri smreki robovi brušeni z granulacijo 80 (ročno ali strojno brušenje), robove bukve in breze brusimo z granulacijo 150.

Omare so lahko površinsko obdelane na tri različne načine:

  • lakirane z brezaromatskim nitrolakom v različnih niansah
  • lakirane z vodnim lakom v različnih niansah
  • oljene z bio oljem

.

Omare iz naravnega lesa za dnevne sobe

.

kotna omara iz naravnega lesa
Kotna omara iz naravnega lesa.

 

Kot za vse ostalo pohištvo iz masivnega lesa, velja tudi za omare iz naravnega lesa (za vse prostore), da je njihova priporočljiva uporaba zaradi raztezanja in krčenja materialov pri različni vlagi, primerna v prostorih z RZV med 40 in 55%.

Med ostalimi možnostmi uporabe naravnega lesa, se za izdelavo omar uporablja tudi les jelše.

Med postavitvijo omar se lahko stranke odločajo za klasično postavitev samostoječih omar (z omarnimi stranicami) ali pa za vgradnjo omar od enega do drugega zidu ter od tal do stropa. Pri izdelavi omar je mogoča tudi izbira krilnega načina odpiranja omar ali odpiranje omar z drsnimi vrati.

.

spalnica iz naravnega lesa
Spalnica iz naravnega lesa.

.

Naš celoten program si lahko ogledate tudi tukaj, sicer pa vse objavljene primere izdelav objavljamo tudi na tej povezavi.

Veseli bomo, če se boste za izdelavo informativne ponudbe, pozanimali tudi pri nas.