» » » Unikatni kopalniški regal iz masivnega lesa

Unikatni kopalniški regal iz masivnega lesa

Med vsemi predstavljenimi primeri, ki jih boste na temo izdelave kopalniškega pohištva našli na povezavi, se do te objave, ne znajde dosti primerov, ki bi opisovali masivno kopalniško pohištvo.

Ker v našem proizvodnem programu ponujamo tudi to, je tokratna objava namenjena tem, ki se zanimajo za masivno kopalniško pohištvo.

.

O uporabni vrednosti masivnega lesa na splošno

.

Les, kot vemo, je topel material, ki daje občutek domačnosti in naravnosti v vsak prostor, ki ga z njim opremimo. Današnja tehnologija omogoča, da les obdelujemo na najrazličnejše načine in mu z različnimi tehnikami obdelave dodajamo unikaten pečat.

Les je prisoten v vseh prostorskih ambientih. Njegova uporabna vrednost se zraven domačnosti, topline, možnosti poljubne obdelave ter estetske vrednosti, kaže tudi v majhnih vzdrževalnih stroških in visoki življenjski dobi.

Naraven, masiven les, daje interierju še posebno noto občutka narave. Zato ga vse več, ne samo ljubiteljev klasike, temveč tudi modernih opremljevalcev interierjev, vključuje v pohištveno opremo.

Navsezadnje se naraven les s svojimi oblikami in barvami fantastično dopolnjuje z ostalimi materiali, ki jih najdemo na pohištvenih elementih (keramika, steklo, kovina, kamen,….). Zanimiv primer souporabe različnih materialov v kombinaciji z masivnim lesom, smo predstavili v prispevku o zidanih kuhinjah, kjer smo kombinirali kamen, keramiko, steklo in seveda, masiven les.

Drugi razlog, zakaj se notranji opremljevalci lotevamo vse večje souporabe naravnega lesa, se skriva v tem, da se vse več ljudi zaveda, da v svoji stanovanjih in hišah, tako ali tako naraven les, že ima. Če ne drugod, na stavbnem pohištvu (vhodna vrata, notranja vrata, lesena okna,…), pa tudi na stopniščih. Če je leseno stopnišče odprto v določene prostore ali, če so podboji vrat iz masivnega lesa, delujejo povezovalno in celovito tudi s stanovanjsko opremo in interierjem.

.

masivno kopalniško pohištvo
Masivno kopalniško pohištvo – vgradni element pod umivalnikom. Usklajen z dekorjem na stavbnem pohištvu (notranjih vratih).

.

Masivno kopalniško pohištvo

.

Opremljanje kopalnic na novo ali njihova prenova, že sama po sebi, sodita v sam vrh posegov, ki jih v svojih stanovanjih želimo opraviti najprej. Zraven opremljanja kuhinj (primer izdelane kuhinje iz masivnega lesa, na povezavi), se opremljanja kopalniškega prostora, lotimo v prvih fazah opremljanja stanovanj na novo oz. v prvih fazi prenavljanja prostorov.

Medtem, ko ostali prostorski ambienti, lahko počakajo, si neopremljenosti kopalnice, podobno kot neopremljenosti kuhinje, že zaradi osnovnih življenskih potreb, ne moremo privoščiti.

V osnovi lahko kopalniško pohištvo vsaj iz estetskega vidika delimo na moderno kopalniško pohištvo in tradicionalno, masivno kopalniško pohištvo.

.

Prednosti uporabe masivnega lesa za kopalniško pohištvo

.

Če se zanimamo za masivno kopalniško pohištvo, bomo glavne prednosti iskali v lastnostih, ki smo jih našteli že zgoraj:

  • dolga življenska doba in trpežnost naravnega materiala napram umetnim
  • pristen občutek topline, domačnosti in narave
  • možnost izdelave in prilagajanja kopalniškega pohištva
  • možnost dekorja v obliki rezbarij in gravur
  • praktično neomejene možnosti kombiniranja z drugimi materiali (steklo, kovina, kamen, keramika,….)
  • velika izbira materiala lesa (smreka, jesen, javor, hrast,…)

.

masivno kopalniško pohištvo
Vgradni kopalniški regal iz masivnega lesa. Izvlečni, z notranjostjo po meri.

.

Če potrebujete še več idej ali informativno ponudbo za izdelavo masivnega kopalniškega pohištva v vaši kopalnici, lahko obiščete tudi našo spletno stran ali se nam oglasite čez spodnje kontaktne možnosti.