» » » 2 primera predsob iz masivnega lesa

2 primera predsob iz masivnega lesa

Ker smo v prejšnjih prispevkih govorili o opremi prostorov, za katere pri opremljanju in izbiri pohištva namenimo več časa kot za ostale, bomo v današnjem prispevku nekaj besed namenili še predsobam. Ki jih lahko opremimo razmeroma hitro.

Predsobe pogosto veljajo, vsaj kar se tiče izbire pohištva, za enega bolj zapostavljenih prostorov v hiši ali stanovanju, velikokrat pa nam za opremljanje le teh zmanjka tudi denarja, časa ali energije.

Vsekakor pa je predsoba prostor, ki ga obiskovalci najprej opazijo in si že tam ustvarijo prvi vtis o našem domovanju.

Spodaj dva primera izdelanih predsob v masivi.

Masiven les v vseh prostorih daje občutek topline in naravnega videza. Deluje prijetno, toplo, naravno in sproščujoče.

Masivno pohištvo za predsobe
Dva primera po meri izdelanih sestavov za predsobe.

Leva slika prikazuje masivno predsobo, primerno za kotno ureditev. Desna slika prikazuje vzdolžni sestav za predsobo ob steni. Nekoliko nižje podrobnejši opis obeh.

Masivno pohištvo za predsobe iz naravnega lesa

Oprema predsobe je pogosto pogojena z velikostjo in obliko prostora, praviloma pa pohištvo v predsobi sestavljajo trije osnovni elementi. Garderobno omaro, omaro za čevlje in ogledalo pogosto dopolnjujejo še dodatni predali, police, pogosto pa tudi obešalniki.

Vrata na garderobi omari in na omari za čevlje omogočajo, da so obleke in čevlji “skriti”, kar predsobi še dodatno daje videz urejenosti.

Ogledalo ter obešalniki za jakne, plašče, kape, šale in ostalo, so lahko nameščeni neposredno na pohištvo, lahko pa jih pritrdimo tudi samostojno na katero izmed sten.

Masivno pohištvo za predsobe
Uporabljen material in oblika zgornje obrobe sta enaka podboju vrat.

Dva primera po meri izdelanega pohištva za predprostor

V prvem gre za po meri izdelan kotni sestav, sestavljen iz visoke garderobne omare, omare za čevlje, dodatnih predalov in nekaj poličk. Ker se stika s podbojem vrat, je izdelan iz enakega materiala in pobarvan z enakim odtenkom kot sam podboj.

Masivno pohištvo za predsobe
V celoti zapolnjen prostor med steno in vrati.

Predali so uporabni za shranjevanje zimske garderobe, dežnikov, kap in pokrival, rokavic ter drobnarij, kot je na primer žlica za lažje obuvanje čevljev. Poličke omogočajo, da na njih postavimo dekoracijo, morda tudi kakšno lončnico ali košarico za drobnarije, lahko pa katero izmed njih uporabimo tudi za odlaganje raznih ključev.

Masivno pohištvo za predsobe
Ob ogledalu se je našel še prostor za stikalo.

Tudi v drugem primeru gre za po meri izdelan sestav. V tem primeru smo s pohištvom predsobe zaprli in obdelali preboj med dvema prostoroma. Sestavljen je iz omare za čevlje, nizke omarice, obešalnikov ter ogledala. Iz desne strani je polkrožno zaključen z manjšimi priročnimi odlagalnimi poličkami. V zgornji zaključni polici so vgrajene nizkonapetostne svetilke, ki poskrbijo za dodatno osvetlitev tako ogledala, kot tudi prostora samega.

Masivno pohištvo za predsobe
Brezbarven premaz poskrbi za naraven videz lesa.

Iz leve strani je sestav izdelan tako, da se popolnoma prilega nepravilni obliki prostora. Ogledalo je po širini in višini prilagojeno odprtini v steni.

Masivno pohištvo za predsobe
Pohištvo, izdelano po meri poskrbi za popolno prilagojenost obliki prostora.

Predsobe so po navadi precej majhni prostori, zato je pomembno, da mora biti pohištvo oblikovano tako, da zavzame čim manj prostora. Poskrbeti je potrebno, da je v prostoru dovolj prostora za preobuvanje, odlaganje plaščev in čevljev, nižja polica, ki se nahaja pod obešalniki ali ogledalom, pa je izdelana dovolj čvrsto, da omogoča sedenje pri obuvanju čevljev.

Masivno pohištvo za predsobe
Pohištvo, premazano z brezbarvno lazuro poskrbi za naraven videz.

Vabimo vas, da nas spremljate tudi v bodoče. Za dodatna vprašanja in informacije o izvedbah in cenah smo z veseljem na voljo preko spodnjega kontaktnega obrazca.