» » » Fantastična, moderna vgradna omara na hodniku

Fantastična, moderna vgradna omara na hodniku

Na spodnjih slikah je iz treh različnih pogledov predstavljena moderna vgradna omara na hodniku.

.

Medtem, ko za večino garderobnih omar, ki so postavljene v predsobah in na hodnikih ter stopniščih velja, da zanje najdemo prostor med dvema stenama predsobe, je preko spodnjega primera vidno, da lahko vgradna omara deluje v predsobi tudi kot podaljšek hodnika in se zaključuje kotno, ob prehodu v ostale prostore.

.

Na spodnji sliki je najprej prikazan pogled na vgradno omaro iz vhodne smeri v stanovanje. Omara se nahaja na desni strani, je pa s frontami za malenkost zamaknjena v notranjost hodnika in ni povsem poravnana z desno zidno steno ob vhodu v stanovanje (kar se lepše vidi na drugi sliki, spodaj).

Celotna omara in stil vse notranje opreme v stanovanju je moderen, zato tudi izdelava omare zasleduje izbrano estetiko.

.

Moderna vgradna omara na hodniku
Pogled na vgradno omaro (na desni) iz smeri vhodnih vrat v stanovanje.

.

Ličnice garderobnih prekatov na desni, so izdelane brez ročajev, v beli barvi visokega sijaja in v prvih dveh omarnih prekatih razporejene nesimetrično po višini. Prva ličnica, v zgornjem delu prvega omarnega prekata, je fiksna pokrivna maska, ki daje vtis, kakor, da je garderobna omara izdelana v celoti do stropa, gre pa v bistvu za visoko sijajno masko, ki lepo zaključuje prostor mimo katerega potekajo pod stropom, radiatorske cevi.

Tretji omarni prekat, ki zaključuje omaro na prehodnem delu v jedilniški prostor, je bolj razgiban.

V spodnjem delu ga sestavljata najprej 2 izvlečna predala z utopnimi ročaji, na sredini je izdelana, v kontrastni barvi naravnega lesa, dekorna odlagalna polica, vrhnji del pa je znova namenjen garderobi in policam.

Iz stanovanjske smeri je pogled na moderno izdelano vgradno omaro na hodniku, prikazan spodaj:

.

vgradna-omara-hodnik
Pogled na omaro iz stanovanjske smeri.

.

Okrasna, dekorna in odlagalna polica je izdelana v temnejši barvi (oreh) naravnega lesa, izdelana pa je tako, da je vanjo vključeno tako svetilo pod vrhnjo ploskvijo kot vgrajeno stikalo ob zidni stranici.

Ličnica zgornjega omarnega prekata, ki meji na prehodna vrata v jedilniški prostor, je po višini poravnana s sredinskim omarnim delom.

Vsa vrata omare se odpirajo na klasičen, krilni način.

Na sliki se lepo vidi, da je garderobna omara izdelana do stropa hodnika, na obeh krajnih delih pa je omarna stranica prilagojena tudi radiatorskim cevem, ki potekajo pod stropom hodnika.

V spodnjem delu je omara nekoliko (pribl. 10 cm) privzdignjena od tal z zaključno, prečno masko..

Pogled na estetsko izdelan detajl na sredini omare, je prikazan na spodnji sliki:

.

omara-hodnik-detajl

.

************

.

Če tudi vas zanima moderna vgradna omara na hodniku, v podobnem stilu, se za našo ponudbo z veseljem priporočamo čez kontaktne možnosti, tudi mi.