» » » Nasveti za boljše spanje in kako vam ureditev spalnice pri tem pomaga

Nasveti za boljše spanje in kako vam ureditev spalnice pri tem pomaga

Spanje je del življenja, ki pa mu običajno posvečamo premalo pozornosti. Nasveti za boljše spanje vam bodo pomagali obnoviti vaše energije.

.

Nasveti za boljše spanje Dobro spanje vam omogoča pasivno/jin nezavedno obnovo energij. Med spanjem se regenerirajo poleg fizičnega telesa, s poudarkom na možganih in notranjih organih, tudi ostale energije. Očistijo se lahko različni psihični podzavestni vzorci, strahovi in pritiski, ki ste jih bili deležni v preteklosti in ste jih še deležni v sedanjosti. Skozi sanje pridejo ”na plano” vse te energije.

Posledično pa slednje vpliva na vaše dobro počutje, sproščenost, ljubezen in pozitivne odnose.

.

Ko se po nekaj tedenskem dobrem spanju resnično spočijete, dobijo sanje nov pomen, novo vlogo. Skozi njih lahko potem začnete sprejemati odgovore in jasne uvide za področja, kjer želite spremembe.

.

Ker je spanje resnično pomemben proces življenja, je zato zelo pomembno, v kakšnem prostoru spite in s kakšnimi materiali ste obkroženi.

.

Kateri nasveti za boljše spanje so torej tisti, ki lahko pripomorejo k vašemu krepčilnemu nočnemu počitku?

.

Nasveti za boljše spanje – kako urediti spalnico

.

Kakšna naj bo postavitev postelje?

.

Kakšna naj bo posteljaPostelja naj bo v prostoru tako postavljena, da noge ne gledajo proti vratom. Glava naj bi bila obrnjena proti S, V ali SZ, da je spanec umirjen in krepčilen. Ker je to splošno pravilo, lahko, da komu odgovarja tudi drugače, vendar je znano, da z glavo obrnjeno na J ali JZ, JV in Z imate bolj vročične sanje.

.

Nad posteljo na stropu niso zaželeni tramovi, prav tako ne težki ali ostri lestenci.

.

Povezava vrat in oken v spalnici bi morala biti izven prostora postelje, da se ponoči ne dogaja energijski prepih skozi posteljo, ki vam odnaša najboljšo energijo in se zbujate utrujeni. Če to ne gre, je potrebno namestiti težke temne zavese, ki v celoti prekrijejo okno oziroma še bolje celo steno, kjer je okno.

.

Kakšna naj bo postelja?

.

Les je idealen material za posteljni okvir, saj pritegne več jin, pomirjajoče energije, prav tako ne zmoti energije sobe.

.

Višina postelje vam spremeni življenjsko naravnavo:

  • ob visokih posteljah ste bolj intelektualno stimulirani,
  • ob nižjih pa bolj praktično naravnani.

.

Kako uporabljati predale pod posteljo?

.

Predali pod posteljo so problematični. Namenjeni so shranjevanju sveže posteljnine in odej, ki pa se nalezejo slabe energije, ki jo Posušena zelišča za pod posteljočlovek skozi spanje oddaja. Če pa v te predale shranite druge stvari, pa ti predmeti negativno vplivajo na vašo sproščenost.

.

Zato je idealna rešitev, da v predalih pod posteljo namestite posušena zelišča, ki bodo pozitivno vplivala na vaše spanje in vas okrepila s svojimi dobrimi lastnostmi.

Priporoča se :

  • orlova praprot ob težavah s kostmi in hrbtenico,
  • materina dušica ob težavah z dihanjem in grlom,
  • kamilice ob pretiranih mislih…

.

Kakšna naj bo posteljnina?

.

Pomembno je, da material diha: lan ali bombaž.

.

Kakšna naj bo posteljninaPosteljnina je lahko barvna, izogibajte se rumeni barvi, ki od barv najmanj prepušča in vas ovira pri regeneraciji. Bela barva posteljnine vam pomaga vedno, kadar zbolite ali ste na razpotju in se morate nekaj odločiti.

.

Zelo priporočljive barve so še: vijolična, svetlo zelena, svetlo modra.

.

Kakšne naj bodo stene?

.

Stene naj ne bodo preveč pisano okrašene. Barve zidov ali tapet vas morajo umirjati in delovati sproščeno.

.

Kakšno naj bo pohištvo?

.

Pohištvo se naj zlije s prostorom, naj ne izstopa in ne sme zapreti vseh sten. Na zunanjih delih pohištva naj ne bodo ogledala, saj to preveč aktivira energije v prostoru in je zato spanec bolj rahel. Koristno je tudi, da pohištvo nima ostrih robov, temveč zaobljene. V spalnici naj bo čimmanj odprtih polic, saj vsi predmeti, ki so vidni, oddajajo svojo energijo, ki potem vpliva na vaše spanje.

.

Kako je pomembno čiščenje spalnice?

.

Upoštevanje zgornjih nasvetov vam bo izboljšalo spanje v tednu dni.

.

Seveda pa je predpogoj očiščena spalnica, kjer redno postiljate posteljo in menjavate posteljno perilo tedensko ali vsaj na dva tedna. Kadar imate slabo spanje in nočne more, je koristno, da pred naslednjo nočjo spalnico dobro posesate in vse površine umijete s hladno vodo, v katero dodate kis.

.

Za dvig energij v spalnici so sedaj na voljo mnogi koristni energijski spreji. Dotik Svetlobe je tisti, ki vam pripelje najlepše energije med spanjem.