» » » Moderno zasnovane in izdelane parkovne klopi (Gozdna plaža Ptuj)

Moderno zasnovane in izdelane parkovne klopi (Gozdna plaža Ptuj)

Za parkovne klopi in izdelavo klopi na javnih površinah se največkrat zanimate snovalci javnih površin, arhitekti, opremljevalci in načrtovalci krajinskih parkov in površin, občine in drugi. Urbana oprema, ki jo uporabljamo na tovrstnih, javnih in tudi zasebnih površinah, pomembno vpliva na celosten videz okolice, v sodelovanju s projektanti in krajinskimi arhitekti pa nemalokrat ponuja, moderno in edinstveno izkušnjo urbanega opremljanja.

V zadnjem času je tudi v Sloveniji, naše okolje, vse bolj odprto za inovativne izdelke in urbano opremo. Od nekdanjega opremljanja javnih površin s klasičnimi parkovnimi klopmi, se urbanisti vse bolj usmerjajo v tehnološko sodobne vrtne klopi, inovativne urbane izdelke, ki omogočajo polnitev elektronskih naprav, brezžično povezovanje, najrazličnejše merilnike na sami opremi ter podobno. Eden največjih ponudnikov sodobne urbane opreme za opremljanje vseh vrst javnih površin, je v Sloveniji, podjetje Kreal, katerih ponudba urbane opreme predstavlja predvsem najrazličnejše klopi za parke (pametna klop, wave klopi, itd…).

.

V spodnjem prikazu vam vsem, ki vas utegnejo zanimati parkovne klopi, prikazujemo izdelavo INOVATIVNE parkovne klopi, ki jo krasi, ne samo sodoben in moderen izgled, ampak tudi možnost prilagajanja klopi drevesom, grmičevju in naravi na sploh. Sicer pa so spodnje klopi za parke, postavljene na obrečni brežini v bližini ptujskih toplic, ob reki Dravi, kot Gozna plaža na Ptuju.

.

Naročnik projekta je bil Zavod za turizem Ptuj.

.

parkovne klopi
Sodobno zasnovane, izdelane in postavljene parkovne klopi na nabrežini reke Drave na Ptuju (v bližini Ptujskih toplic). Park, ki obiskovalcem omogoča hkrati posedanje in deluje tudi kot lepo urejena plaža z ležalniki. Avtorica in oblikovalka klopi: dr. Tanja Simonič Korošak, Studio TSK Oblikovanje krajine Tanja Simonič Korošak s.p.

.

Slika prve izmed postavitev parkovne klopi je prikazana spodaj:

.

klop za parke
Sodobno urejena nabrežina reke Drave ob Ptujskih toplicah.

.

Moderna klop za parke je postavljena na obrečni brežini in v tem primeru izdelana z dvojnim zavojem, njen prvenstveni namen pa je tako omogočiti počitek sprehajalcem, ki se sprehajajo po ptujski nabrežini. Obenem takšna klop deluje tudi kot ležalnik in služi kot ureditev rečne nabrežine v prostor za plažo in sončenje.

.

Parkovna klop je izdelana z dvojnim zavojem, tako, da se le ta prilaga bližnjemu drevesu, s čimer je omogočena tudi senčna lega same klopi.

.

Iz spodnje slike samega postavljanja klopi, je razvidno, da so temelji klopi izdelani tako, da jeklena, nosilna konstrukcija klopi, NE POSEGA v globino nabrežine. S čimer ostajajo korenine bližnjih dreves in grmovja, zaščitene in nedotaknjene. Ravno tak sistem montaže parkovnih klopi omogoča, da so te klopi za parke, še posebej primerne za ureditev parkov v tistih delih, kjer se nahaja več rastlinja oz. na podorčjih, kjer želimo obiskovalcem omogočiti posedanje v senčnih legah.

.

temelji klopi
Prikaz predpriprave in montaže modernih parkovnih klopi (ki se Lahko na obrečnih, objezerskih in drugih legah uporabljajo tudi kot ležalniki za obiskovalce).

.

Hit letošnje sezone – moderne parkovne klopi, ki omogočajo brezžično polnjenje mobilnih aparatov

.

Ker so parki odlična priložnost za posedanje najrazličnejših starostnih skupin in generacij, je v zadnjem času, v prodajnem programu, še posebej zanimiva pametna klop za parke, ki je izdelana iz kombinacije kakovostnega in trpežnega ter na zunanje vplive, odpornega lesa ter aluminija, hkrati pa omogoča brežično polnjenje najrazličnejših elektronskih naprav (tablice, mobilni telefoni,…):

.

pametna klop za parke

.

Inovativne parkovne klopi, zunanja igrala ter plezalne stene in ostalo opremo za urejanje zunanjih površin razvija, izdeluje in postavlja slovensko podjetje Kreal – kreativni aluminij, za dodatne informacije in naročila pa lahko obiščete njihovo spletno stran ali povprašate preko našega kontaktnega obrazca.

.