» » » Primeri poceni vrtnih garnitur v obliki naravnega lesa

Primeri poceni vrtnih garnitur v obliki naravnega lesa

Za tiste, ki se zanimajo za izdelavo lesenih vrtnih garnitur, sem že objavil prispevek v priloženi povezavi. V tokratnem predstavljam različne vrste vrtnih garnitur v oblikah naravnega izgleda (toliko, da dobite ideje, kakšne vse vrtne garniture izdelujemo).

Poceni lesene vrtne garniture v najrazličnejših oblikah

Prva vrsta vrtnih garnitur, ki se jih da narediti iz naravnega lesa, so garniture v delno naravnih oblikah. V teh primerih je del lesa samo “poskoblan” in preventivno obdelan (zaščiten z različnimi premazi in barvami, odvisno od vrste lesa) in postavljen v naravo.

Največ takšnih vrtnih garnitur ljudje radi postavijo ob vikend hiške, pod drevesa in na letne terase. Za izdelavo se lahko uporabijo različne vrste lesa (pogosto je hrast, macesen in tudi kostanj).

Na tak način pa je mogoče narediti samo določen pohištveni kos (recimo mizo), ali pa celotne sestave.

Za to vrsto letnih garnitur velja, da se jih (načeloma) težje pospravi v zimskem času, ker so izdelane fiksno. Za njihovo vzdrževanje zadošča brušenje in ponovni premazi, pozimi pa predlagam, da jih pokrijete s platnom ali kako drugače zaščitite.

Toliko, da ne pade na njih direktno sneg.

Kot rečeno, pri njihovi izvedbi se lahko odločite za povsem naraven izgled, ali pa se posamezni deli vrtne garniture dodatno obdelajo.

poceni lesene vrtne garniture
Enostavna oblika, masiven les in naraven izgled vrtne garniture
poceni lesene vrtne garniture
Vrtna garnitura v naravni obliki
poceni vrtne garniture iz lesa
Vrtna garnitura s stoli

Klasične vrtne garniture

Klasične in vsaj v vzhodni Sloveniji, najbolj uporabljane so vrtne garniture z mizo in dvema klopema. Izdelamo jih iz različnih vrst lesa. Ponavadi pa jih uporabljamo za letne terase ali pa jih postavimo v senco pod domačim drevesom ali leseno pergolo (o pergolah sem objavil ta prispevek).

Odvisno od tipa vrtne garniture, je posamezne mogoče narediti tako, da so sestavljive (in razstavljive za zimski čas) ali pa v celoti.

Spodaj nekaj primerov klasičnih vrtnih garnitur (v različnih oblikah):

poceni lesene vrtne garniture
Vrtna garnitura z nevsakdanjim podnožjem na klopeh in mizi

Iz masivnega lesa, za notranjo ali zunanjo uporabo, dostikrat tudi za poslovne namene (recimo v vrtovih restavracij, za parke, nasade,…) se izdelujejo tudi spodnje garniture. Podnožje v okrogli obliki, barve in zaščitni premazi po želji kupcev.

poceni lesene vrtne garniture
Vrtna garnitura na odprtem
vrtna garnitura za na teraso
Vrtna garnitura za na terase

Vrtne garniture iz lesa po individualnih željah in oblikah

Ker je vsak od nas rad po svoje tudi unikaten, v nadaljevanju še predstavitev nekaterih izdelkov vrtnih garnitur, povsem po željah posameznika:

vrtna garnitura s stebrički v naravni obliki
Vrtna garnitura s stebrički v naravni obliki
poceni lesene vrtne garniture
Vrtna garnitura s stolom
vrtna garnitura Winetou
Postavljena vrtna garnitura pod bodočo teraso

Če iščete poceni lesene vrtne garniture, se priporočam, da preko spodnjega kontakta preverite tudi našo ponudbo.