» » » Enostavne, večnamenske vrtne garniture

Enostavne, večnamenske vrtne garniture

Do danes sem na mizarstvo.si, predstavil dva prispevka povezana z izdelavo vrtnih garnitur. V prvem, primeri poceni vrtnih garnitur iz naravnega lesa, sem pokazal kakšen izgled imajo vrtne garniture v obliki naravnega lesa. V drugem, sem malenkost več napisal o tem, kakšen material je primeren za izdelavo vrtnih garnitur.

V tem prispevku nadaljujem s predstavitvijo še nekaterih ostalih vrtnih garnitur.

Večnamenska vrtna garnitura

Vrtna garnitura, kot je predstavljena na spodnji sliki, se uporablja res v najrazličnejših primerih. Na domačih terasah, za večja slavja in pogostitve, na gostilniških letnih terasah in v restavracijah, na prireditvah in gledaliških predstavah,… Za izdelavo takšnih garnitur pokličejo tudi podjetja in studiji, ki se ukvarjajo s snemanji spotov in podobnim.

poceni vrtna garnitura
Enostavne, večnamenske vrtne garniture

Izdelava takšne vrtne garniture ne traja dolgo (največ 7 dni). Po dogovoru, je možna dostava in montaža, kjerkoli po Sloveniji. Odvisno od želja naročnika, se vrtna garnitura zaščiti z zaščitnimi premazi. Vrsto lesa je mogoče izbirati, najpogosteje pa se za izdelavo takšnih vrtnih garnitur izbere smreka. Prvi zaščitni premaz se nanese na posamezne dele garniture že pred sestavo in sicer zato, da so zaščiteni tudi tisti deli, do katerih je potem, ko je vrtna garnitura sestavljena, težko ali nemogoče priti.

Izbira končne barve je poljubna.

Poceni vrtna garnitura v stilu celotne terase

Dostikrat naročnik ne išče samo vrtne garniture, ampak pravzaprav opremlja in dokončuje celotno letno teraso. Nemalokrat pri tem izrazi željo, da njegova vrtna garnitura zajema enak stil kot celotna terasa.

Na sliki spodaj tak primer.

Naročnik si je za svojo letno teraso želel enake materiale in barve (ter obliko) tako za mizo, klopi, ograjo na terasi, nosilne stebre, tramove in špirovce. Za kritino je izbral prozoren material, ki vsebuje tudi uv zaščito proti sončnim žarkom.

poceni vrtna garnitura
Vrtne garniture v stilu celotne terase

Vrtne garniture z okrasnimi podnožji

Med tradicionalne izdelave vrtnih garnitur sodi tudi spodnji primer. Predvsem na obronkih mest in podeželju ter pri pristaših klasike, tradicije in narave, je pogosto izražena želja, da vrtna garnitura ne izgleda preveč moderno. Moderen izgled ponavadi dajo ravne in ostre linije.

Na željo naročnika je mogoče poljubno izdelati podnožja (kot je primer na sliki spodaj). Garnituro se lahko poljubno prebarva z želeno barvo.

poceni vrtna garnitura
Barvna vrtna garnitura

Za informativno ponudbo za vaše želje, se priporočam.