» » » Pohištvo po meri

Pohištvo po meri

Kakšno pohištvo po meri, iščete?

.

.

.

kuhinjski pulti 8
Po meri izdelana kuhinja.

.

Opremljanje stanovanj z notranjo opremo, pohištvena branža ter svetovanja na področju prodaje notranje opreme se tej situaciji zagotovo niso izognila. Nasprotno, ker je v času krize “počepnil” pretežen del lesarske industrije, se slednje pozna tudi pri nakupnih navadah pohištva.

Standardizirane in kosovne prodaje pohištva (to je pohištva z vnaprej znanimi dimenzijami, ki ga najdemo v veletrgovskih pohištvenih centrih) je več, prodaje pohištva po meri pa manj.

.

Prednosti, če se odločimo za pohištvo po meri

.

1. Pohištvo po meri je mogoče umestiti v vsak prostor

.

Za razliko od kosovnega, standardiziranega pohištva, se opremljanje stanovanja s pohištvom, izdelanim po meri razlikuje v tem, da z njim dejansko pridobimo več prostora. Nepravilnosti kot so dimniške ovire, zidne ovire, mansardne poševnine, prostori nepravilnih oblik, zidni tramovi, centralne peči, električne omarice, okenske police in podobno, se pri montaži pohištva po meri, zakrijejo in ne motijo postavitve pohištva. Na ta način nam ne ostaja prostih špranj ter ozkih niš v katere ne moremo pospraviti ničesar. In tudi luknje, ki nastanejo zaradi tega, ker določeno pohištvo ne sega povsem do sten sobe, pri montaži pohištva po meri, izginejo.

Zato z izbiro pohištva po meri prostor prihranimo. Nekateri izračuni kažejo, da je prihranek prostora z montažo pohištva po meri, napram klasičnemu pohištvu, okrog 30%.

.

pohištvo po meri
S pohištvom po meri (vgradnimi omarami), opremljen hodnik.

.

2. Pohištvo po meri lahko uskladimo z ostalim pohištvom in celotnim prostorskim ambientom stanovanja

.

Za razliko od postavitve klasičnih kosov pohištva lahko z izborom pohištva po meri, ujamete stil in izgled celotnega stanovanja in ostalega pohištva. Kosovno nakupovanje pohištva vam pogosto lahko povzroči težavo s tem, ker boste nek odtenek barve našli za omaro v predsobi, ne boste pa našli enakega odtenka za komodo v predprostoru.

Ali pa boste našli zase primerno posteljo v barvi naravnega lesa za spalnico, obenem pa boste imeli težavo z umeščanjem primerne omare v to isto spalnico.

Prej ali slej se pri nakupu kosovnega pohištva zgodi, da je naše stanovanje in posamezni prostori, “popestreno” z različnimi kosi pohištva in stil ter izgled urejenosti prostora, se izgubi. Če ne prej, ko čez leta bivanja v stanovanju ali hiši, pride do potrebe po dodatnih kosih pohištva.

Naš takratni prodajalec pa je prodajni program umaknil ali pa prodajalca preprosto več ni.

.

pohištvo po meri
Po meri izdelana komoda v spalnici.

.

3. Pohištvo po meri ter dostava in montaža

.

Pohištvo po meri se prodaja skupaj z dostavo in montažo. Pri nakupu kosovnega pohištva smo prisiljeni v organizacijo lastne dostave in pogosto tudi lastne montaže. Ali pa so dostavni in montažni stroški skriti v ceno produkta.

Pohištvo po meri že zaradi narave izdelave (saj je izdelano samo za naš prostor in dimenzije) zahteva roko monterja, ki se z montažo individualno izdelanega pohištva ukvarja dnevno. Naj si gre za posteljo, izdelano po meri, vgradno omaro ali garderobno sobo, kuhinjo izdelano po meri, montaža pohištva je najmanj enako pomembna kot izbira proizvajalca določenega pohištva.

Tukaj so seveda v prednosti proizvajalci pohištva po meri, ki imajo vzpostavljene redne dostavne in montažne službe.

.

pohištvo po meri
Po meri izdelane garderobne sobe.

.

4. Cena

.

Večina ljudi, ki jih zanima pohištvo po meri, smatra, da je izdelava posebej po dimenzijah prostora izdelanega pohištva, dražja od klasičnega pohištva. Pa slednje sploh ne drži nujno.

Pri pohištvu, izdelanem po meri, gre za porabo materiala, ki ga bomo dejansko uporabljali. Pri standardiziranih kosih pohištva pogosto kupimo material, ki ga ne bomo potrebovali (a je na pohištvu zato, ker je pač del kosa pohištva).

Večina ljudi si tudi želi manjše ali večje spremembe na pohištvu (detajle, dekor, gravure,…). Te pri nakupu standardiziranega pohištva dodatno stanejo (pogosto so cene le teh precej zasoljene). Obratno, pri pohištvu izdelanem po meri, so spremembice in dodatki sestavni del ponudbe.

Kot smo napisali že v tretji točki – stroški dostave in montaže nikoli niso brezplačni. Vedno stanejo. Samo vprašanje je kdo jih plača. Ali so skriti v ceno pohištva ali pa so zaračunani posebej. Pri proizvajalcih pohištva po meri, bo v večini primerov znano koliko ste plačali za stroške dostave in stroške montaže. In koliko je dejansko cena pohištva, ki ste ga nabavili.