» » » Pohištvo in ideje za moderne predsobe

Pohištvo in ideje za moderne predsobe

Če sem že nekaj misli o opremljanju predsob v modernem stilu, opisala tukaj, želim v tokratni predstavitvi, prikazati še nekaj dodatnih idej za to, kako si lahko v modernem stilu, opremite svoj predprostor.

Nekateri so pristaši zaprtih omar v predprostoru. Drugi si želijo čimveč prostornosti in odprtosti. Tretji posežejo po kombinaciji.

V vsakem primeru, omaro, ki jo postavljate v predprostor, lahko opremite ali po enem, ali drugem, ali po mešanici obeh stilov.

Če ste družina s polno težje, zimske garderobe ali, če vaše stanovanje ne omogoča postavitev večjih in bolj globokih omar v drugih prostorih, predlagam, da omaro v predprostoru izkoristite za težjo garderobo. V teh primerih je dobro, če del omare zaprete.

Tudi, če v vašem stanovanju ne najdete prostora za odlaganje večjih aparatov (kot so likalne deske ali sesalci), vam zna rešitev z zaprto omaro v predprostoru priti zelo prav.

Spodaj primer garderobne omare z zaprtim delom:

pohištvo za moderne predsobe
Omara za predsobo, ki vključuje drsna vrata, obešalno steno, lično komodico in odprte police.

Sestav za opremljanje predsobe je mogoče dobiti v celoti v enem kosu. Ali pa se odločite za opremo predsobe iz večih. Na zgornji sliki gre za omaro, narejeno po merah, pri čemer je celoten omarni sestav opremljen tudi z dodatnimi svetili.

Za omare v predsobah, predvsem zaradi prihranka prostora, priporočam, da globino le teh zmanjšate iz standrnih 60 cm proti 50 ali manj (še posebej, če je ne nameravate nameniti za spravilo težjih plaščev).

Pohištvo za moderne predsobe v majhnih prostorih

Precej idej za to kako opremimo majhne predprostore, sem spisala že v priloženi povezavi. Naj tukaj samo ponovim, da boste najenostavneje prostorsko stisko v majhnih predsobah rešili tako, da boste poiskali med pohištvom s katerim rešujete več funkcij hkrati. Tako je lahko (kot v primeru spodaj) omara v predsobi, opremljena z ogledalom, hkrati tudi obešalna stena (na stranice omare montiramo obešalnike), vrata takšne omare pa služijo kot ogledalo.

Prostor za čevlje, ki ga potrebuje ponavadi vsaka predsoba, hkrati pa ga skoraj v vsaki tudi zmanjka, lahko ob primernem sestavu, najdete tako v omarnem delu ali kot povezana spodnja polica, v celotnem sestavu garderobne omare.

Nekaj uporabnega prostora za manjšo predsobo boste našli tudi, če se odločite za dvig predalčnikov nekoliko od tal in jih montirate na steno. Na ta način boste prostor za obuvala našli tudi pod tako dvignjenimi predalčniki.

Nad predalčniki si lahko omislite dodatne police za dekor ali odlaganje najnujnejših reči (ključi, rokavice,…)

pohištvo za moderne predsobe
Majhni sestavi za predsobe združujejo funkcije obešalnih sten, ogledal in omar v eno

Za tiste, ki si želijo odprtih omar in rešitev

Za pristaše odrtih prostorov in omar sem izbrskala spodnjo idejo. Na njej je le manjši del omare zaprt, ostali del omare je čisto po šolsko, lepo organiziran in urejen za vsakega člana posebej. Poseben omarni prekat, si v tem primeru, lahko omislite za svoje goste. V ideji spodaj je lepo in pošteno vsakemu družinskemu članu in gostom, odmerjen enak prekat – tako za oblačila kot obuvala in odlagalne reči.

Da bo vaš predprostor sijal od “prostornosti in svežine”, boste med barvami pobrskali med svetlimi toni (bela, vanilija, jesen,..)

pohištvo za moderne predsobe
Rešitev z odprto omaro v predsobi

Toliko tokrat o idejah za predsobe. Če si želite mojega predloga opremljenosti vaše predsobe, bom počaščena, če me boste kontaktirali čez spodnji kontakt.