» » » Predsobe po meri – prikaz različnih primerov opremljanja

Predsobe po meri – prikaz različnih primerov opremljanja

Predsobe veljajo za tiste prostore, ki jih tako mi, kot naši gosti, najprej opazimo. Ker se nahajajo na vhodu v stanovanja in domove, so predsobe, predprostori in hodniki, hkrati tudi prostori, ki jih najpogosteje uporabljamo.

V spodnjem prispevku vam prikazujemo nekaj primerov opremljanja predsob.

Za večino primerov predsob velja, da si vanje želimo, odvisno od velikosti samega predprostora, postaviti večjo ali manjšo omarico za čevlje, garderobno omaro, ponekod pa še dodatne odlagalne police, dodatno komodo in obešalno steno.

Glede na to, da so predprostori, razen v blokovskih stanovanjih, med seboj zelo različni, se pri opremljanju predsob, še največ družin odloči za njjihovo opremo po merah razpoložljivega prostora.

Hkrati pa so predsobe tudi prostori, v katerih si največ družin da izdelati po merah sobe, vgrajeno vgradno omaro.

Predsobe (na spletu) delimo na:

  • Predsobe po blagovnih znamkah (Dipo, Ikea, Lesnina, Rutar, Momax,..)
  • Predsobe po meri in po naročilu
  • Predsobe po stilu (moderne, stilne, masivne, italijanske, klasične,…)
  • Predsobe po kosih in komplet predsobe

Predsobe po blagovnih znamkah

Med najbolj znane blagovne znamke predsob sodijo predsobe Dipo, Ikea, Lesnina, Rutar, Momax, Alples, Jysk in druge. V nadaljevanju si lahko ogledate primere posameznih predsob omenjenih blagovnih znamk, sicer pa tudi kratke značilnosti in opis posamezne blagovne znamke predsob.

Predsobe Dipo
predsobe dipo
Predsobe Dipo

Vsi, ki se zanimate za predsobe Dipo, zagotovo veste, da Dipo ponuja pohištvo z resnično cenovno zanimivimi ponudbami, kar se tiče predsob, pa Dipo za predsobe ne ponuja toliko sestavljenih celotnih sestavov, kot prej posamezne pohištvene elemente za predsobe. Pohištveni elementi, ki jih lahko uporabite za opremljanje predsob in jih dobite pri trgovcu Dipo, so: garderobe, ogledala, garderobni paneli, garderobna stojala ter stojala za dežnike in časopise, vitrine ter različni regali in police,…. Za ureditev predsobe s pohištvom Dipo imate na voljo različne regale za čevlje, garderobne obešalnike in stenske poličnike, različne nastavke za omaro, spodnje dele omar za čevlje, klopi in drugo. Povezava do pohištvenih elementov za ureditev garderobe in predsobe s pohištvom Dipo je tukaj.

Predsobe Ikea
Predsobe ikea
Predsobe Ikea

Pohištvenega velikana Ikea poznamo vsi, v času nastajanja tega pregleda predsob, pa Ikea svojo prvo prodajalno gradi tudi v Ljubljani. Predsobe Ikea imajo svojo prednost v modularnosti in sestavljivosti najrazličnejših elementov, v naboru pohištva za predsobe, pa lahko interesenti za ureditev predsobe Ikea, izbirate med zidnimi rešitvami za odlaganje, svetili za predsobe, stenskimi in samostoječimi ogledali, različnimi klopmi za sedenje, zidnimi policami ter najrazličnejšimi škatlami in košarami za ureditev ter lepo organizacijo in ureditev predsobe. Najbolj prodajani elementi za predsobe Ikea so blagovne znamke Hemnes, Mackapar, Tjusig, Stall in drugi, celoten pregled idej za ureditev predsobe v Ikea stilu najdete tukaj.

Predsobe Lesnina
Predsobe Lesnina
Predsobe Lesnina

Predsobe Lesnina predstavljajo prvi vhod in prvi vtis obiskovalcev našega doma, v marsikaterem slovenskem stanovanju, značilno za ureditev predsobe v stilu Lesnine, pa je uporaba barv bela, sonoma, hrast in siva. Predsobe Lesnina sestavljajo kompleti predsob in pa tudi predsobni pohištveni elementi po kosih oz. t.i. kosovne predsobe, med najbolj prodajanimi elementi za predsobe Lesnina pa so: omare za predsobe, regali in omare za čevlje, klopi za predsobe, garderobni paneli, obešalniki in ogledala. Predsobe Lesnina najdete na tej povezavi.

Predsobe Rutar
Predsobe Rutar ponujajo tako celovite pohištvene rešitve za ureditev predsob, kot tudi samostojne pohištvene elemente oz. kosovne predsobe. Glavni prodajni hiti za opremljanje predsobe s pohištvom Rutar so garderobe in garderobne omare, samostoječa in stenska ogledala, obešalne in ogledalne stene, garderobni gumbi in paneli, garderobna stojala, omare za ključe, stojala za dežnike in časopise in drugo. V programu predsobe Rutar lahko najdete tudi druge uporabne pohištvene elemente, ki jih lahko postavite na hodnik oz. v svojo predsobo (npr. različni predalniki s koleščki, nizke omare za čevlje, dodatni predalniki s koleščki, vitrine, komode, navadne in kotne klopi ter drugo. Najrazličnejše omare za predsobne prostore, nastavke za omare, omare za čevlje, garderobne klopi in drugo, najdete tukaj.

 

Predsobe Momax

Pohištvo za ureditev predsobe Momax sestavlja program stenskih kljuk, omar za čevlje, regalov za čevlje, visečih omar za čevlje, samostoječih obešalnikov, garderobnih omar, garderobnih panelov, garderobnih klopi in drugo. Predsobe Momax zasledujejo predvsem sodobne pohištvene trende, Momax programi predsob pa so primerni tudi za ureditev predsobe v različnih stilih (kot masivna predsoba, italijanska moderna predsoba, klasična, tradicionalna predsoba, idr…). Celoten program pohištvenih elementov za predsobe Momax najdete tukaj.

Predsobe Alples
Predsobe Alples prednjačijo predvsem z dvema prodajnima programoma predsob, to sta predsoba Globus in predsoba Center, sicer se pa predsobe Alples od nekaterih ostalih pohištvenih ponudnikov predsob, razlikujejo predvsem po tem, da njihov program predsob omogoča okrogline na in pri različnih okrasnih letvah pohištvenih elementov v predsobah, njihovi predsobni elementi lahko prostor v predsobi izkoristijo povsem do tal, s čimer se pridobi dodaten prostor, ki ga je sicer v majhnih predsobah in predporostorih ter na hodnikih, ponavadi že tako, na voljo, bolj malo. Nekatere izmed prodajnih rešitev predsob Alples omogočajo pohištvene rešitve z drsnimi vrati, s čimer se prostor v predsobi lahko še dodatno, bolj optimalno izkoristi. Predsobe Alples najdete na tej povezavi.

Predsobe Jysk

Predsobe Jysk
Predsobe Jysk

Elegantno opremljene in urejene predsobe Jysk ponujajo kompletne sestave (t.i. komplet predsobe) kot tudi kosovno pohištvo za ureditev predsobe po meri. Med osnovni prodajni program za ureditev predsobe Jysk uvršča klopi, obešalnike, omarice za čevlje, police za predsobo ter obešalnike in kljukice za plašče. Klopi za posedanje v predsobi so lahko iz naravnega lesa, kombinirane s tkaninami (bambus), pa tudi kovinske in iz žameta. Obešalniki za plašče imajo v povprečju različno število kljukic, od 5 naprej, prihajajo pa v najrazličnejših dizajnih in oblikah. Celovito pohištvo za predsobo Jysk ponavadi vključuje polico, obešalno steno ter nizke omarice, predsobe Jysk pa najdete tukaj.

Predsobe po meri in po naročilu

Za predsobe po meri in po naročilu se v večji meri zanimate tisti, ki potrebujete individualno rešitev ureditve predsobe, bodisi zaradi prostorske razporeditve in specifičnosti, ki onemogočajo postavitev klasičnega predsobnega pohištva v vaš prostor, bodisi zato, ker iščete unikatno oz. edinstveno pohištveno rešitev zaradi estetskega ali drugega, funkcionalnega oz. praktičnega vzgiba.

V največ primerih zanimanj za predsobe po meri in po naročilu, se interesenti zanimate za vgradnjo omare po meri v predsobi, vgradne, garderobne omare, ki jih želite postaviti v svoj predprostor, pa nemalokrat, na enak način, rešujejo tudi pohištveno ureditev prostorske stiske na hodnikih in drugih prostorih, kjer sprejemamo goste (recepcije, čakalnice, idr,…)

Predsobe po stilu

Najbolj zanimivi in največ zanimanja za predsobe, so deležni naslednji stili predsob: moderni stil predosbe, stilna predsoba, masivna predsoba, italijanska predsoba. Spodaj so opisane značinlosti in primeri posameznih stilov predsob.

Moderne predsobe

Moderna predsoba po meri
Moderna predsoba po meri

Za moderne predsobe je značilno, da so po svoji osnovni razporeditvi že pri zasnovi predprostora zasnovane moderno, to je prej bolj široko in prostorno kot ozko in dolgo. Če so v preteklosti bile predsobe predvsem prostori, ki so bili začetek dolgega in ozkega hodnika (slednje pa še posebej velja za blokovska stanovanja), so danes moderne predsobe predvsem kvadrataste zasnove, deležne pa so modernih vhodnih vrat, obilo stekla, ki prepušča naravno svetlobo ter tudi pohištva v predsobi, ki daje pridih sodobnosti in udobnosti. Moderne predsobe po meri, danes, v veliki meri, vklučujejo vgradne omare, ki so v predprostoih montirane od tal do stropa ter opremljene z ličnicami drsnih vrat iz stekel ali ogledal. Moderne predsobe po meri si lahko ogledate na povezavi.

Stilne predsobe
Za stilne predsobe je značilna raba masivnega lesa, stilne predsobe pa se praviloma usmerjajo v zasledovanje klasičnih in tudi nekaterih zgodovinskih stilskih obdobij (barok, renesansa, gotika, rokoko,…) Stilne predsobe so praviloma usmerjene v izdelavo posameznih kosovnih rešitev, še največkrat se za ureditev predsobe s stilnim pohištvom zanimajo interesenti, ki želite v svoj predprostor postaviti dekorne pohištvene elemente (npr. dekorne, okrasne mizice, odlagalne poličke za na steno, itd…). Stilne predsobe veljajo v ponudbi izdelave najrazličnejših pohištvenih rešitev za predsobe, za cenovno dražje, saj se cene posameznih kosov stilnega pohištva za predsobe, lahko gibljejo od nekaj 300€ naprej.

Masivne predsobe

Masivno pohištvo za predsobe oz. t.i. masivne predsobe so v slovenski pohištveni ponudbi zanimive predvsem za ljubitelje klasike in tradicionalizma, v mnogih primerih pa iz cenovnega vidika, masivne predsobe, niso tako drage, kot ima predstavo večina interesentov za masivno urejeno predsobo, na začetku. Naravni les, iz katerega so izdelane masivne predsobe, je lahko različen, najcenejše izvedenke predsob pa so izdelane iz smrekovega lesa. Naraven les za masivne predsobe je hvaležen zato, ker ga je mogoče lepo obdelovati, s čimer masivne sobe odlično rešujejo nevsakdanje prostorske situacije v predprostorih (kotne masivne predsobe, idr…). Na povezavi zgoraj si lahko ogledate 2 primera izdelave masivnih predsob.

Italijanske predsobe

Italijanske, moderne predsobe, vsebujejo nekatere pohištvene rešitve predvsem za tiste estetske sladokusce, ki obožujejo nove pohištvene trende (npr. pametna razsvetljava vkomponirana v moderne, italijanske predsobe, integrirana ogledala, itd…). Italijanske predsobe veljajo za t.i. trend setterja na področju opremljanja in pohištva na sploh, nekatere primere opremljanja modernih predsob v stilu italijanskega pohištva, pa si lahko ogledate na tej povezavi.

Predsobe po kosih in komplet predsobe

Predsobe po kosih in komplet predsobe se načeloma največkrat ponujajo v t.i. spletnih trgovinah s pohištvom, ki ponujajo programe predsob. Glede na to, da so zgoraj, v prispevku opisane posamezne predsobe po blagovnih znamkah, in, ker ima večina izmed zgoraj omenjenih ponudnikov predsob, danes že svojo spletno trgovino, vam svetujemo, da preko povezav, ki smo jih dodali k vsakemu opisu značilnosti posameznih predsob po blagovnih znamkah, kliknete na katero izmed povezav in si ogledate predsobe po kosih oz. komplet predsobe po zgoraj omenjenih blagovnih znamkah.

.

Ideje za ureditev predsobe

Spodaj si oglejte še primere ureditve modernega predprostora s trodelno vgradno omaro, omarico za čevlje in dodatnimi, kotnimi odlagalnimi policami, primer opremljanja predsob z obešalnimi stenami, ureditev predsobe z različnimi, po meri, izdelanimi regali, po meri izdelane rešitve za odlaganje čevljev, ureditev predsobe s klasičnimi garderobnimi omaricami, primer prilagajanja predsobnih omar zidnim stenam, primer kako je mogoče urediti majhne predsobe, primer opremljanja predsobe v klasičnem stilu ter še nekatere ideje za ureditev moderne predsobe..

Moderen predprostor s trodelno vgradno omaro, omarico za čevlje in kotnimi odlagalnimi policami

.

vgradna omara za predprostor
Trodelna vgradna omara z drsnimi vrati. Sredina: ogledalo.

.

Na zgornji sliki je najprej prikazano opremljanje moderne predsobe s trodelno vgradno omaro.

Ta je postavljena od enega do drugega zidu, prostor za postavitev vgradne omare pa je bil predhodno že vnaprej pripravljen. Omaro sestavljajo tri drsna vrata, od katerih sta stranski dve zapolnjeni z lesnim, sivim polnilom, za sredinsko vratno polnilo pa je uporabljeno ogledalo. Okovja (zgornje vodilo pod stropom, spodnja tirnica in ročaji na drsnih vratih, so iz aluminija).

Na zunanji strani leve, zidne, omarne stene, so izdelane dodatne kotne police, na desni pa je postavljena manjša omarica za čevlje.

Prostor za obuvala je predviden tudi v spodnjem delu same vgradne omare.

.

Opremljanje predsob z obešalnimi stenami

.

obešalna stena
Obešalna stena z ogledalom.

.

Zgornja slika prikazuje primer opremljanja predsobe, kjer globina za vhodnimi vrati, ne omogoča postavitev komode, garderobne omare ali omarice za čevlje.

Da je zidna stena vseeno izkoriščena, je ob njo postavljena, do stropa izdelana obešalna stena iz navadne bele, iverne plošče, njen levi del pa je hkrati uporabljen za ogledalo.

Nad ogledalom in obešalnimi kljukami na desni, je izdelana odlagalna polica, sicer pa je za izdelavo tovrstnih obešalnih sten, na voljo možnost izbire poljubnih ročajev in poljubne razporeditve teh.

Še en primer enostavne obešalne stene, je prikazan na spodnji sliki:

.

enostavna obešalna stena
Enostavna obešalna stena.

.

Ureditev predsobe z različnimi regali

.

predsoba regali
Kombinirani regali ter zaprti in odprti omarni deli.

.

Na zgornji sliki je prikazano opremljanje predsobe z omaro različnih globin.

Levi, sprednji del omare, je sestavljen iz dveh omarnih korpusov, ki sta opremljena z odlagalnimi policami in obešalno steno, v spodnjem delu pa sta izdelana po dva zaprta regala za obuvala in pripomočke.

Levi, višji regal se odpira z dvojnimi krilnimi vrati, v desnem delu pa sta nameščena po dva širša, izvlečna predala na mehko zapiranje.

Desni, kotni del omare, je namenjen garderobi in v spodnjem delu pospravljanju obuval.
Se pa ta del ponovno zapira in odpira z drsnimi vrati.

Omarni korpus je v celoti izdelan do stropa predsobe.

.

Po meri izdelane rešitve za
pospravljanje čevljev

.

omara za čevlje

.

Omare za čevlje so v predsobah možne v dveh variantah.

Nekateri si dajo izdelati ločene omarice za čevlje in komode, nekateri pa prostor za pospravljanje čevljev uredijo v sami garderobni omari v predsobi.

Posebej pri družinah, kjer so predsobe nekoliko manjše, se bolj nagibajo k ureditvi prostora za čevlje, znotraj večjih garderobnih omar.

Na zgornji sliki je prikazan opremljen desni omarni korpus z izvlečnimi policami za čevlje, sama omara pa je v predsobi izdelana od kotnega, vhodnega zidu in zaključka z lastno omarno stranico.

Ena izmed možnosti za pospravljanje obuval v obstoječi omari, je tudi namestitev izvlečnih zaprtih predalov.

Na spodnji sliki sta na vrhu prikazana dva predala z utopnimi ročaji ter nižje, dva predala brez ročajev:

.

predali v omari
Možnosti različnih predalov v omarah za predsobe.

.

Opremljanje predsobe s klasičnimi omaricami

.

predsobe
Različno visoke klasične omarice.

.

Zgornji primer prikazuje ureditev predsobe z različno visokimi klasičnimi omarami.

Vse tri se odpirajo s klasičnimi, krilnimi vrati, nižji dve pa zraven manjših vratnih kril, v svojem zgornjem delu, ponujata še po dva dodatna izvlečna predala za drobnarije, ključe, kreme za čevlje in pač vse, kar ponavadi shranjujemo in odlagamo v predprostorih.

Omarice so si v tem primeru enake tako po širini kot globini, le višina med njimi, se spušča od leve proti desni, zato, da se ob vhodu v prostor (na desni) ne srečamo takoj z visoko garderobno omaro.

.

Prilagajanje predsobnih omar zidnim stenam

.

omara predsoba
Prilagoditev omare zidnim stenam v predsobi.

.

Kot smo zapisali že na vrhu tega prispevka, je večina predsob zasnovanih tako, da prostor v predsobi, najbolje izkoristimo, če v njo namestimo omare po meri.

Ogromno predsob nima optimalnega prostora za postavitev omare tik za vhodnimi vrati, mnoge hodnike in predsobe, “motijo” okna in okenske police, v nekaterih primerih pa imajo predsobe napeljane še raznorazne inštalacije za centralno kurjavo ali zidne kote.

V zgornjem primeru je prostor za garderobno omaro v predsobi, predviden za zidnim kotom.
Večja, do stropa izdelana, vgradna omara, sestoji iz dveh ločenih omarnih prekatov, ki se zapirajo s krilnimi vrati.

Zgornji del je namenjen pospravljanju kovčkov in prtljage, ki je ne potrebujemo vsako dnevno, spodnji del je namenjen garderobi.

Sama omara je ožja od zidne stene na desni.

.

Izkoristek manjših prostorskih niš

.

manjša omarica v predsobi
Manjša vgradna omarica v predprostoru.

.

Na zgornji sliki se je prostor za pospravljanje čevljev, našel tik ob stopnišču, v zgornje prostore.

Manjša prostorska niša je izdelana tako, da je vanjo vgrajena manjša, dvodelna in z drsnimi steklenimi vrati, opremljena, omarica za čevlje.

Steklo je kaljeno, protilomno in matirano belo, prostor ob stopnicah pa uporaben, da vanj pospravljamo vsa obuvala.

.

Opremljanje predsob v klasičnem stilu

.

opremljanje večje predsobe
Ureditev večje predsobe v klasičnem izgledu.

.

Med interesenti za ureditev predsobe, je še vedno največ takšnih, ki se zanimajo za klasično ureditev predsobe.

Na zgornji sliki je prikazana ena izmed teh.

Predsoba ima, v ospredju, izdelano obešalno steno z ogledalom, za vrati v dnevni prostor pa je postavljena še nižja omarica s polkrožnim zaključkom, odlagalnimi policami in omarnim regalnikom s klasičnim, krilnim zapiranjem vrat.

Za material je uporabljena iverna plošča v naravnem lesnem tonu.

.

Ideje za ureditev moderne predsobe

.

moderne predsobe
Primer moderne predsobe.

.

Moderne sobe so v največ primerih opremljene z vgradnimi omarami, z drsnimi vrati.

Če so ožje, v njih ponavadi prevladujejo svetle barve na stenah, dekor na stenah (stenske nalepke,…) ter po meri izdelano pohištvo v svetlih tonih (pastelne barve, uporaba bele z visokim sijajem ter uporaba različnih vrst ogledal).

.

vgradna omara visoki sijaj
Vgradna omara v predprostoru. Visoki sijaj, prečne dekorirne, aluminijaste letvice.

.

V manjših prostorih in vhodih v stanovanja, predvsem starejše gradnje (kjer so hodniki praviloma bolj dolgi in ozki), se za opremljanje predsobe uporabljajo ozke omare.

Ali pa, da so te različno globoke.

.

velika vgradna omara v predsobi
Petdelna vgradna omara na hodniku, z dvema različnima globinama.

.

Če tudi sami iščete idejo in rešitev za ureditev predsobe po merah vašega prostora, bomo z veseljem pripravili informativno ponudbo, tudi iz naše strani.

Lahko nas pokličete ali nam pišete čez kontaktne možnosti.