» » » Fantastična rešitev za topel in prijeten spanec

Fantastična rešitev za topel in prijeten spanec

O pohištvu iz masive in izdelanem po meri, smo nekaj objav pripravili že v naših prejšnjih zapisih. Tokratna bo zanimiva za tiste, ki jih zanima postelja iz masivnega lesa, obenem pa mora posteljni okvir biti prilagojen dimenzijam prostora.

Normalno je, da v svojih domovanjih, želimo funkcionalno opremiti prav vsak prostor. Če za svoj počitek in spanec, tega najdemo, recimo ob topli lončeni peči, bo naše domovanje kot v pravljici.

Tak primer v nadaljevanju.

Oblika prostora kamor je bilo potrebno umestiti posteljo, je specifična in dokaj nenavadna.

Prostor med lončeno pečjo in steno na nasprotni strani je sicer kot nalašč, da vanj sodi postelja iz masivnega lesa. Njen izgled, funckionalno postavitev ter izrabo v njeni notranjosti, si lahko ogledate spodaj.

Toplina lesa, toplina peči in postelja iz masivnega lesa

Zaradi postavitve lončene peči v desni kot spalnice, se je levo od nje in vse do okna na nasprotni steni, znašel prostor, primeren za postavitev po meri izdelane postelje iz masivnega lesa, ki bo tako estetsko kot iz vidika praktičnosti, zapolnila prostor in lepo povezala celotno steno.

S postavitvijo postelje v tak prostor, smo poskrbeli za zadovoljitev več želja hkrati:

  • izkoristek prostora
  • estetska usklajenost s prostorskim ambientom
  • praktičnost in uporabnost
  • vrhunska izdelava
postelja iz masivnega lesa
Po meri izdelana postelja iz masivnega lesa ob lončeni peči.

Razdalja med steno in lončeno pečjo v osrednjem delu je ravno pravšnja, da vanjo pospravimo oblazinjeno ležišče standardnih dimenzij. Ležišče postelje smo zato privzdignili na višino police lončene peči, s tem pa pod ležiščem pridobili prostor, ki smo ga želeli dodatno vizualno razgibati ter seveda, funkcionalno izrabiti.

Tako sta nastali dve polici, ki poskrbita za lažji dostop do ležišča, obenem pa ju lahko uporabimo kot dodatni sedišči.

postelje iz masivnega lesa
Zaobljene stopnice v masivi poskrbijo za atraktivnejši videz postelje.

Takšna izvedba nam omogoča tudi, da smo stopnice opremili z izvlečnimi predali in tako poskrbeli za dodatne odlagalne površine, kamor lahko spravimo kakšno knjigo, časopise in podobno.

  • Prvi, desni predal, je nekoliko ožji, a globlji. Primeren za knjige in časopise, ki jih bomo uporabili, ko se bomo želeli sproščujoče pogreti ob topli peči.
  • Drugi, levi, je širši in plitvejši – ravno pravšnji, da vanj pospravimo dodatno posteljnino ali vzglavnik.
postelje iz masivnega lesa
Izvlečni predali poskrbijo za dodatne odlagalne površine.

Da bo postelja iz masivnega lesa, izkoriščena v celoti, smo tudi ležišče samo, opremili z dvižnim mehanizmom.

Ta nam z enostavnim dvigom omogoča dodaten prostor v obliki velike in globoke omare, pod samim ležiščem. Tega lahko uporabimo za težjo posteljnino, garderobo in reči, ki jih ne potrebujemo vsak dan.

Postelje iz masivnega lesa
Slika z odprtim samo desnim predalom.

Sam posteljni okvir smo v celoti ob stiku s steno, obdali z masivnim lesom in tako preprečili stik uporabnika direktno s stenami.

Izdelek se lepo poda v prostor, je iz masive, unikaten in se tako po svoji obliki kot izboru materiala, fantastično ujema s celotnim izgledom prostora.

Veseli bomo, če boste vaš izziv in želje zaupali tudi nam.