» » » Prestižno pohištvo za hotele

Prestižno pohištvo za hotele

Bržčas ste iz dosedanjih predstavitev naših pohištvenih izdelkov za gospodinjsko in tudi poslovno rabo, vajeni, da v njih podrobneje bolj tekstovno, kot slikovno predstavljamo izdelke, ki smo jih izdelali. Kdor nas ne spremlja redno, lahko “skoči” k njim preko te povezave.

V tokratni objavi v nadaljevanju zato, za popestritev, malenkost spreminjamo pristop. Ker v naš proizvodno prodajni repertoar sodi tudi prestižno pohištvo za hotele, vam v slikah in zgodbi prikazujemo primer opremljanja prestižnega hotela z lesnim delom.

Dobrodošli, vstopite

Nedvomno se zgodba prijetnega počutja in vrhunskega hotelskega ambienta začne na vhodu v sam hotel. Na sliki spodaj zato, za začetek, prikazujemo izdelana masivna vhodna vrata z bogatimi pozlačenimi štukaturami, ki nas bodo spremljale tudi v nadaljevanju sprehoda po hotelu.

Vabljeni v notranjost.
Vabljeni k ogledu kako smo s prestižnim pohištvom opremili in napisali zgodbo prijetnega hotela za razkošje in razvajanje.

izdelava luksuznih vhodnih vrat za hotele
Goste pozdravijo luksuzna vhodna vrata.

Do sob nas pospremi bogato stopnišče, skrben izbor detajlov ter fantastična kombinacija marmorja, lesa in kovine

K celoviti zgodbi hotelske opremljenosti sodi seveda oprema stopnišča. Na sliki spodaj prikaz opremljenosti stopnišča s stopniščno ograjo ter vhodom v eno izmed hotelskih sob.

Opremljanje stopnišča
Detajli na stopnišču.

Stavbno pohištvo in garderobne omare

Prestižno pohištvo za hotele ponavadi zajema vse.
Od izdelave notranje opreme, izdelave garderobnih sob, vgradnih omar, postelj, opremljanja recepcij in sprejemnic, do opremljanja hotela s stavbnim pohištvom (notranja vrata s podboji, po potrebi izdelane okrasne lesne štukature na stenah, stropih, izdelave vhodnih vrat, prehodov in ostalega).

Na sliki spodaj lahko vidite primer takšne izdelave.

prestižno pohištvo za hotele
Prestižno stavbno pohištvo in notranja oprema v hotelski sobi.

Slika predstavlja primer izdelanih notranjih vrat s podbojem, v enakem stilu smo v nadaljevanju izdelali prestižno in masivno garderobno omaro z drsnimi vrati ter luksuznim odprtim poličnikom ob strani.

V luksuznem stilu so izdelani zaključki omare, ki smo jo estetsko dopolnili s pozlačenimi štukaturami, desno od garderobne omare pa prostor dopolnili z masivno in luksuzno pisalno mizo, po meri. Klasična hotelska pisalna miza vsebuje na svoji desni štiri izvlečne predale.

Stropni lesni dekor

stropni lesni dekor
Stropni lesni dekor.

Ker celovito opremljanje prestižnega hotela pomeni tudi prevzem odgovornosti za izgled celotnega objekta, k stavbni in notranji opremi sodi tudi lesna dopolnitev detajlov.

Na sliki zgoraj prikazujemo, kako smo z lesnimi detajli obdelali strope hotela, bogato, masivno in v enakem stilu pa so izdelani tudi podboji vrat. Vhode v nekatere izmed prostorov smo opremljali z vrati s klasičnim, krilnim odpiranjem (desna vrata), po želji in v odvisnosti od prostorov in namena uporabe, pa smo nekatere prostore opremili z drsnimi vrati.

K opremi prestižnega hotela sodi tudi izbor ustreznih lestencev, ki sodijo v izbran ambient.

Izdelava vrat s podboji

Na spodnji sliki prikazujemo primer izdelanih vrat v hotelske sobe.

prestižna vrata za hotelske sobe
Vrata in podboji.

Nekatere izmed vrat smo kombinirali z belim, motnim steklom, druga so v celoti izdelana iz masivnega lesa.

Na zgornji sliki smo vhode v dve sobi povezali s skupno lesno štukaturo nad vrati. Opremljanje celotnega hotelskega prostora vključuje tudi skrb za detajle: okrasne letvice pri tleh, okrasni detajli na podbojih, stilsko ujemajoč izbor vratnih kljuk, obrobe ogledal in vsega kar sodi v celovito opremo hotelskih prostorov.

Zidne in stenske obdelave na sliki prikazujejo, da gre za opremljanje prestižnega hotela staro meščanskega izgleda.

Opremljanje kuhinjskega dela

Izdelava pohištva v kuhinjskem delu v pritličju hotela je predstavljena na spodnji sliki.

izdelava kuhinje v hotelu
Hotelska kuhinja v pritličju.

Vhod v kuhinjo je opremljen z bogatimi in masivnimi drsnimi vrati. Stropni lesni dekor in lestenci so izdelani v enakem izgledu kot ostali dekor po hotelu, v enakem izgledu pa smo opremili tudi celotno kuhinjo.

V spodnje dele kuhinje je nameščeno dovolj veliko število primernih, globokih in masivnih, izvlečnih predalov, da vanje pospravimo dovolj jedilnega pribora in krožnikov za hotelske kapacitete. Zgornji del je opremljen z masivnimi predali s klasičnim odpiranjem vrat.

Luksuzna kuhinja je opremljena z vsemi sodobnimi kuhinjskimi aparati, delovne plošče pa obdane z marmorjem.

Pogled na kuhinjo iz druge strani

Na sliki spodaj smo samo zavrteli fotoaparat in poslikali opremo hotelske kuhinje še iz druge strani.

kuhinja za hotel
Pogled na kuhinjo iz druge strani.

Slika prikazuje opremljenost kuhinje iz nasprotne strani. Na njej vidimo vgradnjo hladilno zmrzovalne omare, ureditev in izdelavo zgornjih kuhinjskih elementov, na skrajni levi pa vgradnjo umivalnega dela.

Lesene dekorativne maske z okrasnimi pozlačenimi detajli

Na spodnji sliki prikazujemo detajl opreme prehodnih prostorov, predprostorov in hodnikov. Tako v avli hotela kot v predprostorih in na hodnikih ob dvigalih, je hotelska oprema vključevala tudi izdelavo dekorativnih mask, različnih nižjih komod in garderobnih omaric.. Nekatere izmed njih so uporabljene za shranjevanje hotelskih potrebščin zaposlenih, druge imajo zgolj estetsko vrednost in dajejo celotnemu ambientu hotela enovit izgled in zgodbo.

prestižna nizka komoda
Prestižna nizka komoda.

Opremljanje jedilnice

V podobnem ambientu kot ga nudi celoten hotel je izdelana in opremljena tudi jedilnica. Skrbno izbrani stoli, osrednja hotelska miza, izdelane jedilniške omare ob robnih stenah jedilnice ter dopolnjen vhod v jedilniški prostor, prikazujemo na spodnji sliki.

prestižna hotelska jedilnica
Opremljanje prestižne hotelske jedilnice.

Opremljanje hotelskih sob

V prestižnih hotelih in, v zadnjem času, tudi povsod drugod, velja, da so hotelske sobe, s sodobno tehnologijo povezane tako s hotelskimi rezervacijskimi in nastanitvenimi ter vsemi storitvenimi kapacitetami hotela, hkrati pa omogočajo povezljivost tudi z vsemi mobilnimi napravami, ki jih gostje hotel, s seboj prinašajo v hotel (tablice, prenosni računalniki, pametni telefoni,..)

Sodobne hotelske rešitve so zato v večini primerov, opremljene s t.i. iptv rešitvami za hotele, ki po eni strani, preko iptv tehnologije, hotelom omogočajo predstavitev ponudbe hotela na televizijskih napravah v hotelskih sobah, sicer pa čez isti (iptv hotel sistem), gostje in obiskovalci hotelskih sob, le te povežejo s televizorjem v hotelu in čez njega spremljajo vsebine, ki jih preko svoji elektronskih in tehnoloških naprav, prinašajo s seboj, v hotel.

Hotelski knjižni kotiček

Za prijetno in sproščeno vzdušje v luksuznem hotelu je za goste poskrbljeno tudi z ureditvijo knjižnega kotička. Ta vsebuje izdelano večjo knjižno omaro, manjše omare s policami, opremljenost s stoli in mizicami ter izdelavo luksuznih vitrin. Bogat in luksuzen ambient dopolnjuje izbor razkošne sedežne garniture.

izdelava prestižnega pohištva v hotelu
Opremljen knjižni del.

Toliko v tokratni predstavitvi.

Upamo, da vam je všeč. V kolikor se zanimate za opremljanje hotelskih ali drugih turističnih kapacitet, tudi sami, bomo veseli, če se boste oglasili pri nas.

Z veseljem se bomo z vami pogovorili in predlagali naš pogled.