» » » Moderna jedilna miza in stoli

Moderna jedilna miza in stoli

Nekaj fotografij, na katerih je predstavljena moderna jedilna miza in stoli, ki jo predstavljamo v nadaljevanju prispevka, lahko opazite že v objavi, kjer smo predstavljali celovito opremljanje kuhinje, jedilnice in dnevne sobe.

Še več primerov izdelanih jedilnih miz in jedilniških setov smo predstavili tudi v prispevku Primeri različnih jedilniških miz za različne ambiente.

.

moderna jedilna miza in stoli
Moderna jedilna miza in stoli.

.

Kot lahko razberete že iz omenjanih objav, ponavadi, danes opremljanje jedilnic in jedilniških kotov, ne sodi v sam začetek opremljanja stanovanja. Šele potem, ko so opremljena kuhinja (primer izdelave moderne kuhinje po naročilu na povezavi), kopalnica (temeljita predstavitev primera izdelave kopalniškega seta od ideje do izvedbe tukaj), spalni prostori in otroške sobe, se lotimo opremljanja ostalih prostorov.

Nekaj primerov boste med vsemi našimi objavami našli tudi za te.

.

ureditev jedilniškega kota
Moderni jedilniški kot v povezavi s kuhinjo.

.

Kako je potekal razvoj opremljanja jedilnic
skozi čas?

.

Iz hiš starejše gradnje poznamo jedilniške mize najpogosteje zasnovane v kot. Pogosto celo deljene z istim prostorom, v katerem imamo kuhinjo.

Takšne jedilniške kote so ponavadi krasile dve jedilniški klopi, po potrebi trije ali več stolov ter jedilniška miza. Če je prostor omogočal, smo v jedilniški prostor, postavili še nižjo komodo za jedilni pribor in posodo ter viseče omarice za kozarce in dodatne krožnike.

Novejša gradnja stanovanj in poplava cenovno ugodnih in razgibanih jedilniških setov iz vele pohištvenih centrov je kasneje botrovala temu, da je klasično in tradicionalno jedilnico, zamenjala moderna jedilnica in stoli.

Tradicionalen les je v marsikaterem gospodinjstvu zamenjala steklena površina na mizi.
In tudi viseče omarice so dobile regale, ki se odpirajo s steklenimi vratnimi krili.

Klasične jedilniške mize so začeli obkrožati samo še raznobarvni stoli na kovinskih nogicah.

.

jedilniški kot
Jedilniški kot.

.

V zadnjem času se trend vračanja k lesu (posebej še masivnemu) vrača. In tudi kotne jedilniške klopi dobivajo nazaj svoj čar in uporabno vrednost.

Les je topel. Skrbno obdelan in izbran iz vrhunskih materialov, tako estetsko kot funkcionalno, danes dopolnjuje marsikatero kuhinjo in dnevno sobo.

Nemalokrat ga dodatno obogatimo s tekstilom in umetnim ali pravim usnjem. Občutek domačnosti in topline se z večjo uporabo lesa, vrača nazaj tudi k jedilnicam. Tja, kjer je naša družina največkrat zbrana skupaj.

.

Jedilnica v moderni hiši

.

Vabljeni, da odromate tudi na našo spletno stran. Na njej s ponosom predstavljamo še vse ostale, naše umetnine. Morda bo katera tudi za vas.