» » » Sodobna spalnica iz masivnega lesa

Sodobna spalnica iz masivnega lesa

Za ljubitelje masivnega pohištva in te, ki nas pri predstavitvah masivnega pohištva, spremljajo v vseh ostalih naših objavah (povezava tukaj), tokratno predstavitev namenjamo tem, ki jih zanima spalnica iz masivnega lesa.

Spodaj predstavljena spalnica vključuje posteljo, nočni omarici, manjšo komodico ter večjo garderobno omaro.

spalnica iz masivnega lesa
Spalnica iz masivnega lesa vključuje posteljo, dve nočni omarici, nižjo komodico z ogledalom ter večjo garderobno omaro.

Material za celotno spalnico je masivna, dolžinsko in širinsko spojena bukev, korpusi manjših omaric pa so izdelani iz masivnih vezanih plošč topola, furniranih z bukovim furnirjem.

Površinska obdelava vidnih ploskev pohištva je brušena z granulacijo 180, z enako granulacijo pa je brušena tudi notranjost elementov. Pohištvo je lakirano z vodnim ali brezaromatskim lakom v različnih barvnih niansah ali oljeno v različnih barvnih odtenkih.

Postelje in omare so ob izdobavi delno že sestavljene, ostali izdelki predstavljene spalnice pa so sestavljeni v celoti.

Zaradi delovanja v prostoru (raztezanje in krčenje pri različni vlagi) je pohištvo iz masivnega lesa potrebno uporabljati v prostorih z RZV 40-55%.

Okovje v predstavljeni spalnici prihaja iz podjetja Blum, vsebuje sistem “slowmotion” ali “tip on”, odmične spone so prav tako Blumove.

Postelja

Postelja v masivnem lesu je iz lesa bukve, omogoča enostavno kombiniranje z ostalimi pohištvenimi elementi spalnice, lahko pa je lakirana ali oljena.

Postelji pripisujemo čiste linije in sodoben izgled, ki je razviden iz unikatno in edinstveno izdelanih stranic posteljnega okvirja. Ta se estetsko in smiselno zaključi s skrbno izdelanim in dovršenim valovitim hrbtiščem na zadnji strani postelje.

 

spalnice iz masivnega lesa
Sodobna postelja iz masivnega lesa. Kombinacija svetlega in temnega lesa.
spalnica iz masivnega lesa
Sodoben izgled postelje iz druge strani.

V osnovi posteljo izdelamo in dobavljamo brez posteljnega vložka in vzmetnice.

Po širini lahko za takšno posteljo izbirate med naslednjimi dimenzijami: 90, 100, 120, 140, 160, 180 ali 200 centimetri.
Pri dolžini pa je mogoče opcijsko izbirati med 190, 210 in 220 centimetri.
Višina hrbtnega dela postelje je 90 centimetrov, opcijsko pa je mogoče tudi povišati višino ležišča.

postelja masivni les
Detajl.

Skrbno izdelan posteljni okvir je nekoliko dvignjen od tal, s čimer omogoča enostavno čiščenje in dostop do površin pod posteljo.

Nočna omarica

Nočne omarice, ki jih je mogoče izdelati k predstavljeni postelji, so lahko različnih dimenzij, odprte, opremljene z enim predalom ali opremljene z dvema predaloma (možne variante so predstavljene na tipski karti spodaj).

spalnice iz masivnega lesa
Nočna omarica iz masivnega lesa.

Spodaj tehnična slika možnosti izvedbe nočnih omaric k zgoraj predstavljeni postelji:

možnosti nočnih omaric
Možne variante nočnih omaric (z utopnim kovinskim ročajem in sistemom “mehko zapiranje” ali predali in vrati brez ročajev in sistemom “tip on”.

Garderobna omara

Garderobna omara, ki sodi k ponudbi te spalnice, vključuje drsna vrata in je lahko 4 do 6 delna. Vsak prekat omare vsebuje dve polici in obešalno palico.

Dodatno je mogoče v notranjosti omare naročiti še več polic, vgradne predale, dodatne obešalne palice, dvižne obešalnike, obešalnike za kravate ter lučke na vencu omare.

garderobna omara iz masivnega lesa
Garderobna omara z drsnimi vrati.

Za izdelavo informativne ponudbe se, kot vedno, toplo priporočamo.