» » » Vgradne omare za otroške sobe

Vgradne omare za otroške sobe

Vgradne omare za otroške sobe, se od ostalih vgradnih omar, ki so narejene po merah, največkrat razlikujejo v tem, da imamo pri njihovi vgradnji, velikokrat želje po barvitih ali s fototapetami okrašenimi, sprednjih frontah, da so pogosto montirane pod poševne strope (ker so marsikje otroške sobe razporejene v zgornjih etažah, nadstropjih in mansardah) in, da naročniki v povezavi z njimi iščejo hkratno pohištveno rešitev še za otroško posteljo, delovno mizo ter ostale regale.

.

Nasvet glede notranjosti omar, glede na vrsto otroških oblačil

.

Staršem, ki opremljate otroške sobe, za osnovnošolce ali novorojenčke, priporočamo tudi ogled spletne strani Bambini.si, kjer je predstavljena ena največjih ponudb oblačil za otroke, dojenčke, pa tudi nosečnice. Pri opremljanju otroških sob in še posebej iskanju ustreznih omar, je seveda vprašanje, kakšno garderobo imamo namen odložiti v izbrane omare. V povezavi na linku boste, zraven velike ponudbe otroških oblačil, dobili tudi dodaten motiv za to, da notranjost otroških omar, ustrezno prilagodite, otroškim oz. dojenčkovim oblačilom.

.

Predstavitev treh sklopov možnosti za vgradne omare v otroških sobah….

Barvite vgradne omare za otroške sobe

O možnostih igranja in kombiniranja tako z materiali kot z barvami, smo na temo vgradnih omar, objavili nekaj malega že v prispevku, kjer smo opisovali cenovno ugodne vgradne omare. Čeprav v njem večinoma govorimo o vgradnih omarah bele barve (te se ponavadi pokažejo za cenovno najbolj ugodne), čisto na koncu prispevka na povezavi, prikazujemo tudi paleto nekaterih barvnih možnosti, ki jih lahko uporabimo tako pri montaži front, kot za korpuse (notranjost) vgradnih omar.

Slike so iz terena:

vgradne omare za otroške sobe
Primer vgradne omare v otroški sobi za fanta.
vgradna omara otroska soba
Vgradna omara v otroški sobi.
vgradne omare in regali
Vgradna omara in barviti regali ob njej.

Možnosti motivov za vgradne omare za otroške sobe

vgradne omare za otroške sobe
Primer montaže vgradne omare v otroški sobi v mansardi.

Zraven široke izbire in kombinacij med materiali ter barvami, se v otroških sobah, pogosto pri vgradnih omarah na drsnih vratih, starši (in otroci :)) odločimo tudi za najrazličnejše motive na drsna vrata.

Zaradi svoje površine in izpostavljenosti (dostopa) drsna vrata na vgradni omari (imenovana tudi fronta) lahko tako funkcionalno kot estetsko zelo pripomorejo k prostoru v otroški sobi.

Funkcionalnost otroške sobe bomo povečali že samo s tem, da namesto običajnega barvnega polnila (iveral ali steklo), uporabimo ogledala.

Na ta način nam ne bo potrebno katero drugo steno v otroški sobi, zapolnjevati z ogledalom.

V otroških sobah se pogosto tudi odločamo za otroške motive na polnila drsnih vrat. Tako lahko pred ali za stekla ter pred lesna polnila namestimo fototapete z različnimi motivi. Ali pa motive uporabimo samo za določen del drsnih vrat.

vgradne omare za otroske sobe
Vgradna omara z otroškimi motivi samo v prečnem, ožjem predelu.
vgradne omare za otroške sobe
Primer fototapete z otroškim motivom na drsnih vratih.
fototapete
Primer “polepljenih” drsnih vrat na vgradni omari v mladinski sobi.

O tem, da je motivov za fototapete, na spletu neomejeno in si lahko zamislimo kakršnegakoli pač nam je želja, najbrž ne gre izgubljati besed.

Vgradne omare za otroške sobe nepravilnih oblik (v mansardnih stanovanjih, v sobah za dva, …)

Ker so otroške sobe, kot smo zapisali že zgoraj, ponavadi locirane v nadstropjih hiš, v mansardnih delih stanovanj ali, ker v njih prebiva več otrok, so njihove oblike, zelo pogosto nevsakdanje. Poševni stropi, zidni pregibi, obiti tramovi, strešna okna in podobno, nemalokrat onemogočajo postavitev klasičnega pohištva po meri.

Še posebej, če se zanimamo za vgradnjo omare v otroško sobo, bomo morali iskati med resnično individualnimi rešitvami in možnostmi (posebej prispevek za vgradne omare za mansardo, je objavljen tukaj).

Spodaj še predstavitev nekaj rešitev za vgradne omare v otroških sobah, ki se nahajajo v mansardah ali imajo druge ovire v prostoru:

vgradne omare za otroško sobo
Zapolnitev celotne stene vzdolž postelje z vgradno omaro.
omara-za-mansardo
Vgradna omara ob strešnih in stranskih oknih. V mansardi.
vgradna omara za otroško sobo
Postavitev po meri omar v otroški sobi.

Vgradne omare za otroške sobe in kombiniranje z ostalim pohištvom

Najpogosteje se v kombinaciji z vgradnimi omarami, najprej jasno, pojavi povpraševanje po posteljnem okvirju in pisalni mizici. Nato so tu še želje po enakih regalih, odprtih knjižnih policah, komodicah in ostalem.

vgradne omare za otroške sobe
Primer manjše vgradne omare in dodatnega regala z izvlečnimi predali ter policami. V mansardi.
vgradne omare za otroške sobe
Kombinacija s pogradom, vgradno omaro in pisalno mizo.
vgradne omare za otroške sobe
Vgradne omare in regali v otroški sobi.

Nemalokrat pa opremljanje otroške sobe zahteva celovit nasvet (tudi svetovanje za opremo tal, izbiro barv sten, razporeditev posameznih kosov pohištva in drugo).

Spodaj primer celovitega predloga za opremo mladinske sobe:

vgradne omare za otroške sobe
Primer postavitve celotnega pohištva v mladinski sobi. Pogled na razporeditev omar in pisalni del.

Vabljeni za izdelavo informativne ponudbe ali našega predloga za opremo otroške sobe pri vas, čez spodnje kontakte.