» » » Ideje za barvito kopalniško pohištvo

Ideje za barvito kopalniško pohištvo

Nekaj primerov individualno izdelanega ter ugodnega kopalniškega pohištva po meri, smo predstavili že v prispevku, kjer smo opisovali kako ločimo kopalniške regale po meri. Odvisno od potreb, se lahko takšno pohištvo izdela z izvlečnimi predali, z vgradnim (enim ali večimi) umivalniki, z dodatnimi vgradnimi ali samostoječimi garderobnimi omaricami, regali in poličniki ter stenami za ogledala.

Ker smo v prispevku na zgornji povezavi prikazali večinoma primere v lesnih barvah, tokrat predstavljamo nekaj primerov za tiste, ki se zanimajo za ugodno kopalniško pohištvo po meri, v barvah.

Ugodno kopalniško pohištvo po meri – v barvah

ugodno kopalniško pohištvo po meri
Primer samostojnega kopalniškega regala s steklenimi drsnimi vrati v zelenem. S kovinskimi nogicami nekoliko dvignjen od tal kopalnice.

Najpogosteje iskana rešitev za izkoristek prostora pod umivalnikom ter tudi zapolnitev prostora v manjših kopalnicah se pogosto ponudi z namestitvijo po meri izdelanega kopalniškega regala, direktno pod umivalnik (nadpultni ali vgradni).

Na spodnji sliki primer rešitve izrabe prostora pod umivalnikom z vgradnjo po meri izdelanega kopalniškega regala.

ugodno kopalniško pohištvo po meri
Primer kopalniškega regala za razširjeni vgradni umivalnik z izvlečnim predalom in utorom za odtočno cev.

Rdeča barva poživi vsak prostor. Če svojo kopalnico snujete v svetlih tonih (bela, bež, vanilija,…), bo takšni kopalnici, ne glede na to ali imate keramične ploščice v rdeči ali ne, pristajalo pohištvo v rdečem. Na spodnji sliki primer izdelave kopalniškega pohištva v belo rdeče kombiniran ambient.

kopalniško pohištvo po meri
Primer po meri izdelanega vgradnega regala z dvema velikima izvlečnima regaloma.

Kako s pohištvom oblikujete moderno kopalnico in sanitarije?

Če ne pristajate na barvitost in, če vam je ljubša tradicija, les in klasika, vsaj kar se tiče barv, lahko pridih moderne kopalnice in trendovskega izgleda dosežete tako, da kot kopalniško pohištvo vgradite široke in hkrati nizke regale čistih in ravnih linij.

Dodajmo jim sodobne ročaje kromiranega ali aluminijastega izgleda, uporabimo nekaj več površine za namestitev ogledal in tudi na prvi pogled dolgočasne in temnejše barve bodo kopalniški prostor naredile sodoben in v stilu.

ugodno kopalniško pohištvo po meri
Primer izdelave modernih kopalniških regalov. Kombinirana uporaba širokih in nizkih izvlečnih regalov.

Praktična izraba prostorov

Predvsem v manjših kopalnicah se rado pripeti, da nam prostora za namestitev prepotrebnih kopalniških regalov, preprosto zmanjka. Ožje kopalnice, morebitne obnove starejših kopalnic (z že določeno in razpredeno vodno ter elektro inštalacijo), pogosto prostora za dodatne regale za odlaganje brisač in podobnega, nimajo.

V takšnih primerih si lahko omislite idejo kot jo predstavljamo na spodnji sliki.

ugodno kopalniško pohištvo po meri
Ko nam primanjkuje prostora v kopalnici je lahko rešitev tudi takšna. Na vsaki strani dvoje predalov s krilnimi vrati, na sredini pa pod odtočno cevjo izvlečni  predal.
ugodno kopalniško pohištvo po meri
Kopalniški regal v zelenem.

Tudi bela ni razlog, da vaša kopalnica ne bi sijala v barvah

Če ste ljubitelj barvnih kopalnic, ni nujno, da barvitost in kontrast v kopalnici dosegate z izdelavo barvnega pohištva. Na spodnji sliki izdelano ugodno kopalniško pohištvo po meri, a v belih barvah in s kombinacijo barvitih keramičnih ploščic.

ugodno kopalniško pohištvo po meri
Barvito kopalnico lahko dosežemo tudi s primerno kombinacijo keramičnih ploščic.

Če imate tudi vi za nas pripravljen vaš “kopalniški izziv”, bomo veseli pogovora z vami.