» » » 3 sodobne kuhinje, ki se jim ne boste mogli upreti

3 sodobne kuhinje, ki se jim ne boste mogli upreti

Čeprav so številne trendovske in sodobne kuhinje, predstavljene že v ostalih naših prispevkih, so tudi v tem prispevku prikazani še trije modeli kuhinj, ki bodo najbrž še najbolj bolj zanimivi družinam in gospodinjstvom, ki se zanimajo predvsem za sodoben in moderen izgled svojega kuhinjskega pohištva.

Sodobne kuhinje zelo pogosto in v prvi vrsti, zaznamuje drzna in široka razporeditev posameznih kuhinjskih elementov, hkrati pa nevsakdanji izbor kuhinjskega dekorja in dodatkov.

Te značilnosti so predstavljene tudi na treh spodnjih primerih.

Na prvi, spodnji sliki, lahko vidite sodobno kuhinjo svetlih izbranih tonov samih ličnic kuhinjskih predalov. Te so obdelane v beli barvi visokega sijaja, obdajajo pa jih v naravnem kamnitem vzorcu, obdelana zidna stena ter kontrasten izbor kuhinjskih tal.

Okrogla kuhinjska napa predstavlja osrednji vizualni element v središču kuhinje nad kuhalno ploščo.

.

sodobne kuhinje
Primer svetle in prostorne sodobne kuhinje.

.

Kuhinjo na zgornji sliki, sestavljata dva kotno povezujoča kuhinjska niza, pri čemer je zidni (stranski) kuhinjski niz, izdelan kar v treh linijah. Zgornja linija je v celoti zapolnjena z visečimi kuhinjski elementi s polnimi vratnimi polnili, spodnji dve vrsti pa sestavljajo elementi s steklenimi ličnicami.

Ti so primerni za pospravljanje krožnikov, kozarcev in posode.

Kuhi in kuhinjskemu ustvarjanju je namenjen hrbtni, zidni del kuhinje.

Ta se v svojem desnem kotu zaključuje s povišanima elementoma, primernima za vgradno pečico in vgradnjo hladilnika, tik ob zidni steni.

V celoten sodoben kuhinjski sestav, sodi tudi jedilna miza in stoli, pred njo.

Sodobna po svojem videzu in izbranem stilu, je tudi kuhinja na spodnji sliki:

.

sodobna kuhinja

.

Ta kuhinja je zasnovana v spodnjo etažo, tik ob stopnice, ki vodijo v zgornje prostore. Tudi ta je zasnovana kotno in vključuje jedilni del, le, da je za razliko od zgornje, pri njej tudi hrbtni, zidni del, obogaten in opremljen z visečimi kuhinjskimi elementi.

V spoodnjem nizu je izbran temnejši, sivi barvni odtenek, v zgornjem nizu prevladuje bela.
Tudi tu se vgradni element za hladilnik z zamrzovalno omaro, nahaja na skrajnem robu celotnega kuhinjskega sestava.

Prostor je izkoriščen optimalno, nekaj odprtih odlagalnih polic je svoj prostor našlo v desnem kotu za oknom in okensko polico.

Medtem, ko mora biti zidna obloga ob kuhinjski plošči, iz stekla, za desni del z odprtimi kuhinjskimi policami, zadošča, da je ta obdelan v celoti iz lesa.

Sodoben, enovrstni in z dodatnimi vgradnimi kuhinjskimi elementi, je izdelan tudi spodnji kuhinjski sestav:

.

sodoben kuhinjski sestav

.

V njem se dopolnjujejo in estetsko izmenjujejo topli naravni ter rjavi toni, za moderen in resnično sodoben videz pa poskrbijo detajli kot so vgradni kuhinjski elementi na levi, sodobna jedilniška, steklena miza s kromiranim podstavkom v ospredju, aluminijasta podnožna kuhinjska maska, v visokem sijaju in z vidnimi lesnimi letnicami, obdelani kuhinjski predali v enovrstnem kuhinjskem nizu ob steni in vrsta sodobnih kuhinjskih dodatkov (napa, svetila nad visečimi elementi, vgradni gospodinjski aparati,…).

.

*******

.

Če tudi vas mikajo sodobne kuhinje, bomo veseli vašega odziva.
Lahko kar čez spodnje kontaktne možnosti.