» » » Dvovrstna kuhinja v mansardi

Dvovrstna kuhinja v mansardi

Prostorski izziv, ki ga največkrat s seboj prinašajo mansardni prostori, pogosto narekuje nevsakdanjo razporeditev kuhinjskih elementov, v še največ primerih, pa lahko kuhinjo v mansardi, zaradi strešnih oken in dimniških ovir,  postavimo le ob eno zidno steno ali v kot.

Na spodnji sliki je, za spremembo, prikazana, drugačna rešitev.

V tem primeru gre za postavitev dvovrstne kuhinje, pri kateri je zunanji krak kuhinje, ki gleda proti jedilnemu in dnevnemu prostoru, zaradi svetlobe skozi strešno okno, postavljen točno v območje svetlobe samega strešnega okna. Na ta način je doseženo, da je tudi delovna površina zunanjega delovnega pulta, primerno osvetljena, hkrati pa je desni del pulta opremljen še s kuhalno ploščo, nad njo pa visi, lepa in moderno zasnovana kuhinjska napa.

.

dvovrstna kuhinja v mansardi

.

Zraven postavitve zunanjega delovnega pulta pod strešno okno, je kuhinja dodatno izkoriščena za elemente in odlagalne površine tako, da so tudi iz zunanje strani izdelane odlagalne police ter zaprti elementi na vsaki strani pulta.

Tako je pot do jedilnega pribora ter krožnikov in skled za solate, ki jih postavimo na jedilno mizo, skrajšana in nam ni treba ob vsakokratnem pripravljanju mize, dostopati povsem v notranjost kuhinje.

Sama notranjost kuhinje je zasnovana klasično, z ob zidu, postavljenim kuhinjskim krakom, ob katerega bo kasneje, na desni strani, postavljen še vgradni hladilnik z zamrzovalno omaro.

Za kombinacijo materialov je uporabljen svetel les v naravnem lesnem vzorcu (z vidnimi letnicami), kombiniran v osnovi, z belimi ličnicami predalov v visokem sijaju, sicer pa je za kontrast, na sredini zunanjega kuhinjskega kraka, dodana tudi rumena barva v obliki odprtih, odlagalnih regalov.

Vgradna pečica je montirana tako, kot je to v zadnjih letih že navada za večino modernejših izvedenk kuhinj, v stojno višino, pod njo pa so montirani praktični izvlečni predali za pribor in pladnje za pečico.

Osnovni, zidni, kuhinjski pult vključuje še enojni pomivalnik z odcejalnikom, sicer pa je tudi med vertikalno postavljenim elementom in poševnino stropa ostalo dovolj prostora, da je ob njem postavljen dodaten, viseči kuhinjski element z dvema predaloma. Spodnji element, vsebuje s steklom opremljeno ličnico in v notranjosti, v sredini, stekleno, dodatno, odlagalno poličko.

Na vsaki strani kuhinjskega otoka ostaja dovolj prostora za prehod do hrbtnega dela kuhinje, sicer pa vse, ki vas prav tako zanimajo dvovrstne kuhinjske rešitve (za mansardne in druge prostorske situacije), povabimo, da se nam oglasite čez našo spletno stran in nam predstavite vaše želje in potrebe.

Z veseljem vam prisluhnemo in pripravimo naš predlog za postavitev vaše nove kuhinje.