» » » Še en primer opremljanja dnevne sobe v modernem stilu

Še en primer opremljanja dnevne sobe v modernem stilu

Izdelava dnevnih sob po meri je zanimiva predvsem za družine, ki ne iščejo zgolj klasične rešitve za svoj dnevni prostor temveč tudi za posameznike, ki jih hkrati zanima estetika in funkcionalnost prostora, namenjenega dnevni sobi.

To poleg želene in praktične razporeditve pohištva po dnevni sobi, pomeni tudi barvno in stilsko usklajenost s sedežno garnituro, talno oblogo – npr. parketom, stenami v dnevni sobi, dostopom dnevne svetlobe v prostor ter navsezadnje tudi izkoriščenost in namembnost dnevne sobe.

Primer izdelave dnevne sobe po meri

Dnevna soba – moderna in skladna z barvami sten

Ker se želje, okusi in potrebe od naročnika do naročnika za po meri izdelano pohištvo v dnevni sobi, zelo razlikujejo, spodaj predstavljamo primer dnevne sobe, kjer smo naši stranki v celoti svetovali ter kasneje tudi izdelali in montirali pohištvo v dnevnem prostoru.

izdelava dnevne sobe po meri
Moderen sestav za dnevno sobo z nizkim, visečim predalnikom ter pokončnim ožjim elementom z vrati.

V primeru zgoraj, smo izdelali dnevni sestav, ki je lakiran v beli barvi v izvedbi visokega sijaja. Sestav je nekoliko dvignjen od tal, v višini, ki je še primerna za gledanje televizije. Sestav zaznamuje vzdolžni element s po dvema širokima izvlečnima predaloma na vsaki strani ter vrati na sredini. 

Predali se odpirajo na potisk, hkrati pa smo pazili, da so dovolj široki in globoki, da uspemo v njih pospraviti reči, ki so za shranjevanje v dnevni sobi dokaj običajne. Zbirke družinskih foto albumov, starejše plošče, video kasete, cd-ji in dvd-ji ter ostali mediji, bodo v takšnih regalih našli dovolj prostora zase.

Z visečim elementom je povezana tudi lesena okrasna in funkcionalna lesena furnirana stena za televizorjem, za katero smo skrili tako električno kot internetno mrežno inštalacijo, na njo pa na spodnji strani postavili osrednje ozvočenje ter multimedijski predvajalnik.

Jasno, za izdelavo slednjega po meri, je pred samo izdelavo, bilo potrebno poznati vse značilnosti in dimenzije uporabljene multimedije.

Ob koncu horizontalnega regala smo izdelali še samostojen navpični element z vrati, notranjost katerega smo opremili s premičnimi policami in je namenjen za odlaganje knjig, revij, družabnih iger……

Pogled na drugo stran

dnevna soba pohištvo po meri
Izdelava daljše komode na drugi strani. Pod stopniščem.

V stilu in izgledu lesene stene, ki smo jo na nasprotni steni uporabili za televizorjem, smo izdelali tudi moderno in razmeroma dolgo leseno komodo, z velikimi in globokimi predali.

Njena funkcija nadomešča shranjevanje garderobe v klasične omare, ki jih tu in tam postavimo v dnevne sobe.

V bistvu gre za postavitev omare za shranjevanje, le, da ta leži :).

Z namestitvijo oblazinjenih vzglavnikov na komodi, jo lahko uporabimo tudi kot prostor za sedenje.

Pogled na spodnjo sliko razkrije celotno umeščenost dnevne sobe v prostor

Pravzaprav gre za ureditev vhodnega prostora iz katerega stopnice na desni (od vhodnih vrat) vodijo v zgornjo etažo. Kjer ima lastnik urejene bivalne prostore zase.

Spodnja dnevna soba je tako izkoriščena kot predprostor, dnevna soba, galerija in soba za goste v enem.

izdelava dnevne sobe po meri
Pogled na dnevno sobo s stopniščem v zgornje prostore.

Za resnično edinstven sprejem gostov in dobro počutje pri vhodu v stanovanje, smo si na stopnišče privoščili postaviti okrasna debla breze, ki se lepo podajo svetlemu prostoru in poudarijo njegovo celovitost ter odprtost (prispevke za te, ki jih zanima izdelava stopnic, objavljamo na priloženi povezavi).

Vabljeni, da nas spremljate še naprej. Tudi vašo dnevno sobo lahko naredimo atraktivno in funkcionalno.

Pišite nam. Odzvali se bomo z veseljem.